Τσιώλης: «Η καλύτερη ψυχολογία επί ημερών μου»

Τσιώλης: «Η καλύτερη ψυχολογία επί ημερών μου»

Gazzetta team
Τσιώλης: «Η καλύτερη ψυχολογία επί ημερών μου»

bet365

Ο Τσιώλης τόνισε πως στην ΑΕΛ μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν πάρει τα... πάνω τους, απόρροια της νίκης επί του Λεβαδειακού
Σε μεταβατική περίοδο βρίσκεται η Λάρισα όπως ανέφερε ο Σάκης Τσιώλης στο AEL Radio, όπου παράλληλα ενόψει ΑΕΚ σχολίασε πως οι «βυσσινί» βρίσκονται στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση επί ημερών του στην ομάδα. Απόρροια προφανώς της πρόσφατης νίκης επί του Λεβαδειακού.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό: «Λίγα πράγματα μπορούμε να πούμε για ένα παιχνίδι που πέρασε. Τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Σχολιάστηκε όμως από κάποια πρόσωπα αρνητικά ο τρόπος που πανηγυρίστηκε η νίκη. Έχω μάθει στη ζωή μου να ζω το ποδόσφαιρο από το Γ’ τοπικό μέχρι το Europa League που με έχει αξιώσει ο Θεός να βρεθώ να πανηγυρίζω πάντα με το ίδιο πάθος και την ίδια διάθεση αυτές τις επιτυχίες.
Για την ΑΕΛ υπήρχε ακόμα ένα πρόσθετο βάρος πάνω μου, γιατί έχω μία ηθική υποχρέωση απέναντι στο κόσμο, στην ιστορία και στην ίδια την ομάδα. Η ένταση δεν είχε να κάνει με το πως λεγόταν ο αντίπαλος. Ήταν ένα παιχνίδι που μετά από πολύ μεγάλη πίεση και άγχος στα παιδιά πήραμε ένα εφτάποντο. Άρα και λίγο πανηγυρίσαμε μετά τη λήξη του αγώνα».
Για τη δυσκολία του αγώνα: «Το παιχνίδι πέρασε από χίλια κύματα και γι’αυτό βγήκε αυτή η ένταση. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει αν δεν σφυρίξει ο διαιτητής. Είχαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, πιεστικό, με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας και καλή άμυνα. Στο ημίχρονο ήμασταν αισιόδοξοι και προσπαθήσαμε να πετύχουμε μετά την ανάπαυλα και για ένα δεύτερο γκολ. Τα πράγματα ήρθαν ανάποδα καθώς ο αντίπαλος ισοφάρισε και μείναμε με δέκα παίκτες και όλα έγιναν δύσκολα. Τα παιδιά όμως ανταποκρίθηκαν κι όλα πήγαν καλά».
Για το στόχο της ομάδας: «Προτεραιότητα είναι η ομάδα να πατήσει καλά στα πόδια της. Μετά από πέντε χρόνια δύσκολα όπου η ομάδα βρέθηκε στη Γ’ Εθνική με ντροπιαστικές εικόνες, κάποιοι ίσως θα έπρεπε να μιλάνε πρώτα γι’αυτά. Τώρα η ομάδα βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο και προσπαθεί να σταθεί για να διεκδικήσει τη θέση που της αξίζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Για τη νέα ομάδα που δημιουργήθηκε: «Μέσα σε 25-30 μέρες φτιάξαμε μία νέα ομάδα. Αυτό ήταν δύσκολο. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν και ο τρόπος πανηγυρισμού στο τέλος, των ξένων παιδιών που ήρθαν και όσων είχαν απομείνει, είναι ακόμα ένα κέρδος γιατί έτσι δένονται οι ομάδες. Αυτό μας κάνει να είμαστε περισσότερο ομάδα.
Σιγά-σιγά είμαι σίγουρος πως οι παίκτες θα βγάλουν ακόμα περισσότερα στοιχεία μέσα στο παιχνίδι. Τότε θα μπορούμε να μιλάμε για καλύτερο ποδόσφαiρο, αλλά κοιτάμε πρώτα τα παιχνίδια με ΑΕΚ και Γιάννενα για να μπορέσουμε να αισθανθούμε ακόμα πιο άνετα σε σχέση με το στόχο μας».
Για τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν: «Εμείς τους παίκτες που πήραμε και ήταν κυρίως στις πέντε θέσεις που καιγόμασταν, ανεξάρτητα αν η ομάδα επένδυσε σε δώδεκα παίκτες, τους είχαμε δει πως αγωνίζονται. Δεν ήρθαν τυχαία. Ήρθαν για να μπούνε μέσα στο πλάνο της ΑΕΛ κι όχι για να χτιστεί η ομάδα πάνω τους. Αυτό αρχίζει και αποδίδει σιγά-σιγά».
Για την παρουσία του κόσμου: «Ο κόσμος σε αυτό το παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν δίπλα μας. Έστω και αυτοί που ήρθαν. Εγώ ερχόμενος από την Αθήνα στη Λάρισα για να αναλάβω την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο πόνταρα σε αυτό το κομμάτι. Και πέρυσι που ήρθα ξεκινήσαμε με 12.000 στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα και τελειώσαμε θριαμβευτικά. Πόνταρα στο κόσμο πολύ περισσότερα πράγματα για να δίνει την ώθηση που χρειάζεται η ομάδα και να παίρνουμε μαζί του τα παιχνίδια στην έδρα μας. Αυτός ο κόσμος στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ήταν πολύ εκδηλωτικός και μας βοήθησε. Στα επόμενα παιχνίδια περιμένουμε περισσότερους για την ιδέα της ΑΕΛ να είμαστε όλοι μαζί».
Αν είναι αισιόδοξος για τη συνέχεια: «Είμαι αισιόδοξος. Ένας προπονητής δεν μπορεί να μην είναι. Χρειάζεται να πιστεύει στην ομάδα του».
Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Αυτή τη στιγμή είμαστε στη καλύτερη ψυχολογική κατάσταση από τη μέρα που ήρθα. Πατάμε καλύτερα στα πόδια μας. Αυτό μας δίνει την ώθηση να διεκδικήσουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ένα καλό αποτέλεσμα. Εγώ το μήνυμα που θέλω να στείλω στο κόσμο είναι ότι εμείς θα παλέψουμε για το καλύτερο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα