Ολυμπιακός: Ξέρει από... αήττητες έδρες!

Ολυμπιακός: Ξέρει από... αήττητες έδρες!

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ολυμπιακός: Ξέρει από... αήττητες έδρες!

bet365

Η Οσμανλισπόρ δεν έχει χάσει φέτος στο «σπίτι» της στο Europa League και το έργο του Ολυμπιακού μόνο εύκολο δεν είναι. Οι πρωταθλητές Ελλάδας, όμως, ξέρουν από... αήττητες έδρες.

Άλλες ομάδες, άλλοι προπονητές, άλλα ρόστερ, διαφορετικά δεδομένα τότε, διαφορετικά σήμερα. Αν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να κοιτάξει ο Ολυμπιακός από το πρόσφατο παρελθόν του όσον αφορά στο Europa League είναι η σεζόν 2011-2012, που έφτασε πολύ κοντά στο να προκριθεί στους «8» του θεσμού και να αντιμετωπίσει τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Τότε ο Ολυμπιακός, έπαιξε με Ρούμπιν Καζάν και Μέταλιστ, σπάζοντας το ευρωπαϊκό εντός έδρας αήττητο και των δύο!

Ας θυμηθούμε τί είχε γίνει τότε...

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Οσμανλίσπορ - Ολυμπιακός.

Τη σεζόν 2011-2012, ο Ολυμπιακός χάνει μέσα από το χέρια του την πρόκριση στους «16» του Champions League.

Για την ακρίβεια του παίρνει την μπουκιά μέσα από το στόμα η Μαρσέιγ, με την Ντόρτμουντ να της... ταΐζει γκολ - πρόκριση στις καθυστερήσεις της μεταξύ τους αναμέτρησης.

Λίγο νωρίτερα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν νικήσει 1-0 την Άρσεναλ και απλά περίμεναν να δουν τί θα γίνει στη Γερμανία.

Το εκεί αποτέλεσμα, εν τέλει, έστειλε τους «ερυθρόλευκους στην 3η θέση και από εκεί στο Europa League.

Πρώτος αντίπαλος η Ρούμπιν Καζάν, ομάδα που ήταν αήττητη στην έδρα της έχοντας παίξει στην Ευρώπη για τα προκριματικά του Champions League με: Ντιναμό Κιέβου (2-1) και Λιόν (1-1).

Στον όμιλο του Europa League αγωνίστηκε με: ΠΑΟΚ 2-2, Τότεναμ 1-0 και Σάμροκ Ρόβερς 4-1.

Επόμενο εμπόδιο ο Ολυμπιακός, ο οποίος έπρεπε να... λιώσει τον πάγο και τα κατάφερε χάρη στο γκολ του Φουστέρ στο 71'!

Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μέταλιστ.

Ομάδα που επίσης δεν είχε ηττηθεί εκείνη την χρονιά στις ευρωπαϊκές της διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα έπαιξε με: Σοσό 0-0, Άλκμααρ 1-1, Μάλμε 3-1, Αούστρια Βιέννης 4-1 και Ζάλτσμπουργκ 4-1.

Η Μέταλιστ καλείται να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στη συνέχεια, τον οποίο και αποκλείει με τη νίκη 2-1 στο Καραϊσκάκης και μάλιστα με ανατροπή.

Στην έδρα της, πάντως, ηττήθηκε με 1-0 με τον Φουστέρ να σκοράρει και πάλι για την ομάδα του και να... κερνάει τους Ρώσους με τη μοναδική εντός έδρας ήττα τους. Αργότερα αποκλείστηκαν από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αλλά στο εντός έδρας ματς το ματς έληξε 1-1.

Απόψε, λοιπόν, ο Ολυμπιακός καλείται να πάρει το αποτέλεσμα πρόκρισης. Αυτό είναι και οποιοδήποτε ισοπαλία έρθει με σκορ! Αν είναι έτσι, ας κρατήσει, το εντός έδρας αήττητο η Οσμανλισπόρ...

Ας δούμε τα εντός έδρας αποτελέσματα των Τούρκων στο φετινό Europa League:

Ζίμπρου 5-0, Kalju Nömme 1-0 και Μίτιλαντ 2-0. Αναμετρήσεις που δόθηκαν για τα προκριματικά με την ομάδα του Ακτσάι να μη δέχεται γκολ!

Στον όμιλο νίκησε 2-0 την Στεάουα και έφερε 2-2 με τη Βιγιαρεάλ, ενώ έκλεισε τις υποχρεώσεις της στο «σπίτι» της με νίκη επί της Ζυρίχης με 2-0.

Έτσι, ο Ολυμπιακός καλείται να την αποκλείσει είτε νικώντας την, είτε με ισοπαλία που θα έχουν σκοράρει αμφότερες οι δύο ομάδες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα