Δεν αποφεύγεις την αλήθεια

Δεν αποφεύγεις την αλήθεια

Βασίλης Βλαχόπουλος
Δεν αποφεύγεις την αλήθεια

bet365

Η απομάκρυνση του Νίκου Αναστόπουλου ήταν επιβεβλημένη αλλά ο Βασίλης Βλαχόπουλος εκτιμά ότι ενδεχομένως να μην είναι αρκετή για να σώσει μια χρονιά που μοιάζει… κατεστραμμένη.

Το τέλος του πρώτου γύρου βρήκε τον Άρη σε οριακό σημείο, αρκετά απομακρυσμένο από τον στόχο της ανόδου. Η βαθμολογική κατάταξη της Football League στοιχειοθετεί την απόλυτη διάψευση όλων μας (σ. σ. για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς) καθώς υπερεκτιμήσαμε το μέγεθος της ποιότητας του ρόστερ του Άρη, τα βαριά βιογραφικά και δεν συνυπολογίσαμε τους κανόνες με τους οποίους παίζεται αυτό το Πρωτάθλημα.

Αυτή είναι η αλήθεια. Ο Άρης διαθέτει παίκτες με παραστάσεις, οι περισσότεροι εξ’ αυτών έχουν ένσημα στη Σούπερλιγκα, μόνο που ποδόσφαιρο δεν παίζουν τα βιογραφικά και οι φανέλες, αλλά άνθρωποι. Και κερδίζουν οι πεινασμένοι, αυτοί που αναζητούν μια ευκαιρία ανάδειξης, έναν τρόπο ανάδυσης τους στην επιφάνεια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και ο Άρης δεν διαθέτει πολλούς από δαύτους. Έχει αρκετούς φτασμένους παίκτες οι οποίοι στο παρελθόν υπέγραψαν πλουσιοπάροχα συμβόλαια.

Το περασμένο καλοκαίρι, στο γλέντι διαρκείας που είχε στηθεί στο Κλεάνθης Βικελίδης με την ανακοίνωση έμπειρων παικτών, ελάχιστοι συνυπολόγισαν τα στοιχεία που οφείλει να έχει μια ομάδα στη Football League ούτως ώστε να εξασφαλίσει την άνοδο στην κατηγορία. Ο Άρης έχει ντελικάτους παίκτες, όχι όμως αυτούς που θα βάλουν τα ποδαράκια τους στη φωτιά. Έχει ποιότητα, αλλά όχι δύναμη.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος του Νίκου Αναστόπουλου. Κι όταν η κατάσταση άρχισε να στραβώνει, αν κι έμπειρος, ο 59χρονος τεχνικός άρχισε να αντλεί δικαιολογίες ισορροπώντας μεταξύ της πραγματικότητας και της υπερβολής. Δημοσίως (προφανώς για λόγους τακτικής) απέφυγε να πει την αλήθεια, αλλά είμαι βέβαιος ότι αρκετές νύχτες χτύπησε το κεφάλι του στον τοίχο για τις επιλογές του. Αυτές πληρώνει σήμερα. Είπε μεγάλες κουβέντες θέλοντας προφανώς να χτίσει ανάλογη ψυχολογία στο εσωτερικό της ομάδας του, αλλά τα λόγια του αέρα δεν δημιουργούν υγιείς συνθήκες σε μια ομάδα. Έρχονται και χάνονται στον χρόνο.

Ο δε Θόδωρος Καρυπίδης έδωσε άπλετο χρόνο στον Νίκο Αναστόπουλο. Είτε γιατί τον πίστευε, είτε γιατί υπάρχουν συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα σε αυτή τη συνεργασία, επέλεξε να παίξει με τον χρόνο και βγήκε επίσης καμένος. Και τώρα προσπαθεί να αλλάξει τα πάντα, αλλά οι καλοκαιρινές επιλογές παραμένουν.

Από όλα όσα ειπώθηκαν στο τελευταίο διάστημα, ο μοναδικός που χρησιμοποίησε τη γλώσσα της αλήθειας είναι ο Πίτου Γκαρσία. Εμμέσως πλην σαφώς, ο Αργεντίνος έκρινε ότι θα πρέπει πολλοί παίκτες – μεταξύ των οποίων και ο ίδιος – να μεταλλαχθούν. Να γίνουν εργάτες, να κυνηγούν την κάθε μπάλα και να αντιληφθούν ότι αυτό το Πρωτάθλημα απαιτεί δύναμη, χιλιόμετρα τρεξίματος και όχι περίτεχνες ενέργειες. Δεν γνωρίζω πόσοι είναι διατεθειμένοι να το κάνουν και πόσοι μπορούν…

Πάμε στον αντικαταστάτη του Νίκου Αναστόπουλου. Προσωπική άποψη μου είναι ότι ο Αλέκος Βοσνιάδης αποτελεί την ασφαλέστερη και πιο σίγουρη επιλογή. Υπό την έννοια ότι γνωρίζει άριστα την κατηγορία, έχει την εμπειρία διαχείρισης ειδικών καταστάσεων, ανήκει στους μπαρουτοκαπνισμένους προπονητές που νιώθουν και γνωρίζουν. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος συμπεριλαμβάνεται στη συνομοταξία των νέων προπονητών, ενώ ο Τραϊανός Δέλλας δεν γνωρίζει την κατηγορία. Οι δύο τελευταίοι διαθέτουν ισχυρό όνομα αλλά αυτό χτίστηκε από την ποδοσφαιρική καριέρα τους και όχι από την προπονητική.

Η πρόσληψη του επόμενου προπονητή εξαρτάται αποκλειστικά από τον Θόδωρο Καρυπίδη. Αν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης έχει την οικονομική δυνατότητα για να εγγυηθεί την ομαλή λειτουργία της ομάδας, φαντάζομαι ότι κανείς από τους τρεις δεν θα έχει πρόβλημα στην ανάληψη των τεχνικών καθηκόντων.

Είναι αναγκαίο όμως να διευθετηθούν συγκεκριμένα οικονομικά ζήτημα. Υπάρχει η πληροφορία περί πρόθεσης παύσης πληρωμών, αλλά οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι στις τελευταίες συναντήσεις μεταξύ παικτών και ιδιοκτησίας, το οικονομικό ήταν το βασικό αντικείμενο συζήτησης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα