Ιβιτς: «Νίκη σε κάθε ματς»

Ιβιτς: «Νίκη σε κάθε ματς»

Σταύρος Σουντουλίδης
Ιβιτς: «Νίκη σε κάθε ματς»

bet365

Ο Ιβιτς αναφέρθηκε στην φιλοσοφία του ΠΑΟΚ και χαρακτήρισε τον Πούγγουρα ως ένα από τα σημερινά κέρδη της ομάδας ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ.
Για την σημερινή εμφάνιση της ομάδας και αν ο ΠΑΟΚ αδίκησε τον εαυτό του στο πρώτο ματς: «Στο πρώτο ματς στο πρώτο 20λεπτο ήμασταν ανώτεροι. Κάποια πράγματα δεν βγήκαν όπως τα σχεδιάζαμε στο πρώτο αλλά βγήκαν στο δεύτερο. Δεν είχαμε καθόλου γρήγορη και καλή κυκλοφορία που σήμερα είχαμε. Ήταν ένα παιχνίδι που θα έλεγα πως η συγκέντρωση μας έπεσε (σ.σ. στο πρώτο ματς) και στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο δεν παίξαμε με το μυαλό. Πάντα προσπαθείς ακόμα και όταν χάνεις, να μην ανέβει το σκορ», είπε αρχικά. Μετά του ζητήθηκε ένα σχόλιο για τα σημερινά «κέρδη» της ομάδας. «Ήταν ένα περίεργο ματς για εμάς, όταν βλέπεις τα παιχνίδια στον όμιλο, πως ξεκινήσαμε, πως εξελίχθησαν τα παιχνίδια, ενώ μετά ξανά επιστρέψαμε στις νίκες. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε το κάναμε. Ήταν σίγουρα ένα μάθημα. Μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα από όλα τα ματς, όπως και αυτά με την Σάλκε. Το σημερινό κέρδος ήταν ο Πούγγουρας, ο οποίος ήταν πολύ καλός. Είδαμε πως και άλλοι παίκτες που δεν είχανε συμμετοχές, σήμερα παίξανε καλά σε μια δύσκολη έδρα».
Για το πόσο θα βοηθήσει το σημερινό παιχνίδι ενόψει της συνέχειας σχολίασε πως «είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει, είμαστε ικανοποιημένοι που ο κόσμος έφυγε χαρούμενος. Όταν κάνουν τόσα χιλιόμετρα και μετά το σκορ του πρώτου αγώνα, δείχνουν την αγάπη τους στον κόσμο. Οι παίκτες δείξανε χαρακτήρα. Παίζουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό με καρδιά, για τον ΠΑΟΚ, για τους ανθρώπους που ήρθαν εδώ να μας υποστηρίξουν».
Μετά του μεταφέρθηκε πως ο ΠΑΟΚ δεν εκμεταλλεύεται την έδρα του. «Για πιο λόγο έγινε αυτό στο παρελθόν δεν μπορώ να σας πω. Καταλαβαίνω τι ρωτάτε. Στα προηγούμενα χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει κάνει καλά παιχνίδια στην έδρα του. Αυτό τώρα πρέπει να απασχολεί όλους τους ανθρώπους της ομάδας όπως και εμένα. Θα ψάξουμε να δούμε τι φταίει και να αναλύσουμε και αυτό», είπε ο νεαρός τεχνικός, που ρωτήθηκε και για την παρουσία του Ουάρντα. «Ναι η διαφορά που υπάρχει από το πρώτο και το δεύτερο ματς ήταν και αυτό. Ο Ουάρντα μας έδωσε λύσεις, έκανε καλές κινήσεις και άνοιξε πολλές φορές την άμυνα της Σάλκε. Ήταν πολύ καλός σήμερα, ειδικά στο πρώτο, έδειξε ότι είναι καλός παίκτης και ότι μπορεί να μας βοηθήσει. Στο δεύτερο ματς επίσης, η Σάλκε δεν είχε δυο επιθετικούς που πιέζουν και εμείς βγάλαμε αρκετές φορές την μπάλα από πίσω. Στο πρώτο παιχνίδι αυτό δεν είχε γίνει. Είχαμε καλές θέσεις όσον αφορά τους αμυντικούς. Βγαίναμε οργανωμένα μπροστά».
Από τον Ιβιτς ζητήθηκε να «αποκαλύψει» τι είπε στους παίκτες του πριν τον αγώνα.
«Τους είπα το ίδιο όπως και στην Τούμπα. Γνωρίζαμε ότι πρέπει να δείξουμε καλό πρόσωπο, να παίξουμε ποδόσφαιρο, να έχουμε κυκλοφορία όπως στα περισσότερα ματς και του πρωταθλήματος αλλά και να μην έχουν φόβο. Να παίξουν ελεύθερα και χωρίς φόβο. Όσο προχωράει, η ομάδα καταλαβαίνει και οι παίκτες που έρχονται από άλλες ομάδες γρήγορα μπαίνουν στο κλίμα και καταλαβαίνουν αυτό που τους ζητάω να κάνουν», ανέφερε εκείνος και μετά ρωτήθηκε για τα «τρεξίματα» που είχε ο ΠΑΟΚ και τον Πρίγιοβιτς που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. «Δεν ξέρουμε αν θα έπαιζε ο Πρίγιοβιτς αν θα ήταν διαφορετικά. Μας βοηθάει και για αυτό τον φέραμε. Το ξέραμε πως δεν μπορεί να μας βοηθήσει στην Ευρώπη. Σήμερα έπαιξε καλά και ο Κουλούρης, έκανε το γκολ, έτρεξε και έκανε καλή δουλειά. Στη συνέχεια έπεσε η απόδοση του που είναι λογικό».
Για το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μετά τη σημερινή εμφάνιση είπε ότι «είναι ότι εμείς θέλουμε σε κάθε παιχνίδι να κερδίζουμε. Σήμερα ήμασταν εμείς πιο κοντά στη νίκη. Είναι κάτι που οι παίκτες σιγά σιγά αποκτούν αυτό που τους ζητάω από την αρχή. Είμαστε σε μια ομάδα που ζητεί επιτυχίες όπως και ο κόσμος. Έχουμε ότι χρειάζεται για να φτάσουμε σε αυτό. Ποτέ δεν ψάχνω δικαιολογίες. Πολλές φορές υπάρχουν αντίπαλοι που προσπαθούν να κάνουν ότι και εμείς». Κλείνοντας ρωτήθηκε για τους στόχους της ομάδας. «Έχουμε δυο διοργανώσεις μπροστά μας. Υπάρχουν αρκετά παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Στο κύπελλο είμαστε σε καλό δρόμο, θέλουμε να φτάσουμε ως το τέλος. Στο πρωτάθλημα ο στόχος είναι η 2η θέση. Αυτό είναι ξεκάθαρο και θα παλέψουμε να πετύχουμε τους στόχους. Υπάρχουν ακόμα 10 παιχνίδια, υπάρχει μεγάλη διαφορά αλλά θα παλέψουμε να την μειώσουμε όσο γίνεται».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα