Οσμανλισπόρ - Ολυμπιακός 0-3 (vids)

Οσμανλισπόρ - Ολυμπιακός 0-3 (vids)

Αντώνης Σαούλης
Οσμανλισπόρ - Ολυμπιακός 0-3 (vids)

bet365

Η Οσμανλίσπορ ήταν... χαμηλό εμπόδιο για τον Ολυμπιακό! Με σκόρερ τους Ανσαριφάρντ-Ελιονούσι νίκησε εύκολα 3-0 στην Άγκυρα και πέρασε πανηγυρικά στους «16» του Europa League! Την Παρασκευή μαθαίνουν αντίπαλο οι «ερυθρόλευκοι».

Τελευταία φορά που είχε προκριθεί στους «16» του Europa League και συνέχιζε τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις τον Μάρτιο ήταν τη σεζόν 2011-12. Η τότε ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε είχε αποκλείσει την Ρούμπιν Καζάν και θ' αντιμετώπιζε την Μέταλιστ. Εκτοτε ο Ολυμπιακός πάντα σκόνταφτε στα εμπόδια του Φεβρουαρίου. Αλλοτε επειδή τα εμπόδια ήταν τεράστια (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Τσάμπιονς Λιγκ), άλλοτε γιατί δεν εκτιμήθηκε σωστά η κατάσταση (Λεβάντε, Αντερλεχτ, Ντνίπρο).

Φέτος όμως ο Ολυμπιακός μετά από ένα καταστροφικό ευρωπαϊκό καλοκαίρι (αποκλεισμός από την Μπερ Σεβά) κατάφερε να φορέσει κοντομάνικα! Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν από την Αγκυρα όχι μόνο με την πρόκριση αλλά και με επιβλητική νίκη για να συνεχίσουν στους «16» του Europa League (9 και 16 Μαρτίου). Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο με τα γκολ των Ανσαριφάρντ (47', 86') και Ελιουνούσι (70') έφυγε με το «διπλό» και συνεχίζει την ευρωπαϊκή του πορεία.

Ο ΜΠΟΤΙΑ ΕΤΡΕΧΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Η αλήθεια είναι πως η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου δεν έδειχνε το τι θ' ακολουθούσε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός μετά το πρώτο του καλό δεκάλεπτο (ευκαιρίες με Ντα Κόστα και Μάρτινς) δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και η Οσμανλισπόρ προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τους αρκετούς κενούς χώρους που έβρισκε κυρίως από την μεριά του Φιγκέιρας.

Ομως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σε καλή μέρα τον Αλμπέρτο Μποτία. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε φτιάξει ένα... ατομικό φράγμα μπροστά από την εστία του Λεάλι και σταματούσε όλες τις προσπάθειες των Τούρκων. Και του Ουεμπό και τους Μπιφουμά. Σε συνδυασμό με την αστοχία των Τουρκών (όλες οι προσπάθειες στο πρώτο μέρος εκτός εστίας) κράτησαν το ματς στην λευκή ισοπαλία.

ΕΚΡΗΞΗ ΜΕ ΚΑΡΙΜ
Κι εκεί που όλοι περίμεναν ένα κλειστό παιχνίδι με τις πιθανότητες της παράτησης και των πέναλτι να είναι αυξημένες ήρθε η έκρηξη του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» εμφάνισαν ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο και σε αυτό βοήθησε και το γκολ του Ανσαριφάρντ στο 47'. Ο Μπέντο εν τέλει εμπιστεύτηκε τον Ιρανό κι αυτός τον δικαίωσε.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε το κόρνερ μετά την προσπάθεια για γκολ του Ελιουνούσι στο 46' και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα ο Μποτία πήρε την κεφαλιά μετά την εκτέλεση του Σεμπά και ο Καρίμ εκτέλεστε μέσα από την μικρή περιοχή.

Κι αφού η Οσμανλισπόρ δεν ισοφάρισε με τον Ρεγκατέν στο 54' (εκπληκτική επέμβαση του Λεάλι) ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς μιας και εκμεταλλεύτηκε άψογα τους χώρους που βρήκε. Στο 70' ο Φορτούνης βρήκε κάθετα στον χώρο τον Ανδρούτσο ο οποίος με μία τρομερή ατομική ενέργεια έδωσε μισό γκολ στον Ελιουνούσι για το 0-2.

Ο Λεάλι συνέχισε να βγάζει πίσω (τετ-α-τετ του Ουεμπό), ο Μπιφουμά δεν μπορούσε να βρει τέρμα (μόνος του την έστειλε άουτ) και ο Ολυμπιακός έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο τέλος (86') με το δεύτερο γκολ του Ανσαριφάρντ με τον Ιρανό να παίρνει το ριμπάουντ από την απόκρουση στο σουτ του Σεμπά!

MVP: Καρίμ Ανσαριφάρντ. Μπορεί να μην ήταν καλύτερος ο Ολυμπιακός αλλά με το δικό του γκολ «ξεκλειδώνει» όλο το παιχνίδι για τους «ερυθρόλευκους». Εβαλε και το κερασάκι στην τούρτα στο 86'.

Αδύναμος κρίκος: Μπιφουμά. Ο μεσοεπιθετικός της Οσμανλισπόρ βρέθηκε αρκετές φορές σε θέση για γκολ στο πρώτο ημίχρονο αλλά ευτυχώς για τον Ολυμπιακό είχε τις χειρότερες επιλογές.

Στο ύψος του: Ανδρούτσος. Ο πιτσιρικάς μπήκε στην θέση του Μάρτινς και μόνο για την ενέργειά του στο δεύτερο γκολ αξίζει να βρίσκεται σε αυτήν την κατηγορία. Εξαιρετικοί και οι Μποτία, Λεάλι.

Η γκάφα: Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό δεν ολοκληρώθηκε. Στο 18' και μετά το τάκλιν του Μποτία στον Μπιφουμά, ο Ντα Κόστα την γύρισε λανθασμένα στον Λεάλι ο οποίος στο τσακ πρόλαβε τον Ουεμπό και κόντραρε την μπάλα.

Το στραγάλι: Ο Ούγγρος Βαντ δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα στο παιχνίδι. Δεν είχε και την δύσκολη φάση είναι η αλήθεια. Πέρασε απαρατήρητος.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ενα δεύτερο ημίχρονο οπτασία για τον Ολυμπιακό. Τρία γκολ εκτός έδρας σε μία έδρα που είχε δεχτεί μόλις δύο σε συνολικά έξι παιχνίδια στον όμιλο του Europa League (και τα δύο από την Βιγιαρεάλ). Πρόκριση στους «16» και μια χρονιά που φαινόταν... καταστροφική όσον αφορά την Ευρώπη πάει να γίνει η καλύτερη των τελευταίων ετών!

Oι συνθέσεις:
Οσμανλισπόρ (Μουσταφά Ακτσάι): Κατσεμάρκας, Βρσάγεβιτς, Προχάτσκα, Κουρουτσκού, Πίντο (66' Μπαγίρ), Εντιαγέ, Τσακιράν (74' Γκουβέν), Τιεβί Μπιφουμά, Μαχέρ, Ρεγκατέν (75' Ντελαρζέ), Ουεμπό
Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό, Ρέτσος, Μάρτινς (65' Ανδρούτσος), Φορτούνης (85' Ρομαό), Ελιουνούσι (81' Μανθάτης), Σεμπά, Ανσαριφάρντ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα