Σεβίλλη – Λέστερ 2-1

Γιώργος Καραμάνος
Σεβίλλη – Λέστερ 2-1

bet365

Οι Σεβιγιάνοι έπαιξαν μονότερμα, έβαλαν δύο, έχασαν πέναλτι, είχαν δοκάρια, αλλά οι Αλεπούδες βρήκαν γκολ (2-1) στη μοναδική επίθεσή τους και το… πιστεύουν.

Είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Να σε στριμώχνουν στη γωνία, να σε χτυπούν αλύπητα, αλλά εσύ να βρίσκεις τον τρόπο και να μένεις ζωντανός. Να το κάνεις από το… πουθενά όπως η Λέστερ στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». Η Σεβίλλη ήταν εκείνη που έκανε τα πάντα για να καθαρίσει την πρόκριση από τώρα, αλλά στάθηκε άτυχη και άστοχη. Οι Ανδαλουσιανοί μπορεί να νίκησαν, αλλά το γκολ που βρήκαν οι Αγγλοι σε αυτό το 2-1, τους δίνει ελπίδες ανατροπής για τη ρεβάνς.

Όταν ολοκληρώθηκε το ματς, οι γηπεδούχοι είχαν 22 ευκαιρίες, οκτώ φορές ανάγκασαν τον Σμάιχελ να αποκρούσει δύσκολα, δύο δοκάρια, ένα χαμένο πέναλτι και 69% κατοχή. Ενδεικτικό είναι ότι μόνο ο Νασρί είχε 104 πάσες και όλη η Λέστερ 110! Και όμως οι Αλεπούδες σκόραραν στην μία και μοναδική καλή προσπάθειά τους σε όλο το παιχνίδι. Ας είναι καλά όμως ο τερματοφύλακάς τους που νίκησε αρχικά (13’) τον Κορέα από τα 11 βήματα (είχε ανατραπεί ο ίδιος από τον Μόργκαν).

Στο 22’ ο Δανός πορτιέρο έβγαλε χαμηλά το σουτ του Εσκουδέρο, αλλά τρία λεπτά αργότερα δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην κεφαλιά του Σαράμπια, ο οποίος έβαλε το πρώτο ευρωπαϊκό της καριέρας του μετά από συστημένη του Εσκουδέρο. Η Σεβίλλη συνέχισε να πιέζει και ο Σμάιχελ να αποκρούει, όπως έκανε στο σουτ του Κορέα (37’). Στο 51’ στάθηκε βέβαια και τυχερός, όταν το πλασέ το Βιτόλο πέρασε κάτω από τα πόδια του και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Στο 62΄ήρθε το δεύτερο για την Σεβίλλη. Ο Γιόβετις έκανε πολύ ωραία ενέργεια, τράβηξε πάνω τους αμυντικούς και έστρωσε στον Κορέα, ο οποίος βρήκε δίχτυα και εξιλεώθηκε για το χαμένο πέναλτι. Ωστόσο, η Λέστερ έστω κι έτσι μπόρεσε να βρει το πολύτιμο τέρμα. Ο Ντρίνκγουοτερ έβγαλε την παράλληλη και ο Βάρντι εξ επαφής έβαλε το πρώτο ευρωπαϊκό του. Εκεί αύξησαν την πίεση οι γηπεδούχοι, είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Ραμί (88’), αλλά έμειναν στο 2-1 και ο επαναληπτικός θα είναι δύσκολος στο Νησί.

Το θετικό για τους Σεβιγιάνους είναι η παράδοση, καθώς μετρούν 17 στις 19 προκρίσεις, όταν έχουν νικήσει στο γήπεδό τους. Ένα γκολ όμως μπορεί πλέον να είναι αρκετό για τις Αλεπούδες…

Σεβίλλη (Χόρχε Σαμπάολι): Σέρχιο Ρίκο, Λενγκλέ (53’ Καρίτσο), Ραμί, Μαριάνο, Εσκουδέρο, Νασρί, Ν'Ζονζί, Σαράμπια, Κορέα (63’ Ιμπόρα), Βιτόλο, Γιόβετις

Λέστερ (Κλαούντιο Ρανιέρι): Σμάιχελ, Χουτ, Μόργκαν, Φουχς, Σίμπσον, Ντιντί, Ντρίνκγουοτερ, Μαχρέζ, Ολμπράιτον (88’ Αμαρτέι), Μούσα (58' Γκρέι), Βάρντι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα