Μάντσεστερ Σίτι - Μονακό 5-3

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Μάντσεστερ Σίτι - Μονακό 5-3

bet365

Σε ένα από τα καλύτερα ματς της διοργάνωσης, η Σίτι έκανε τη μεγάλη ανατροπή, επικράτησε 5-3 της εξαιρετικής Μονακό και βρίσκεται κοντά στην πρόκρισή της στα προημιτελικά!

Στο ωραιότερο παιχνίδι της φετινής διοργάνωσης, σε ένα από τα συναρπαστικότερα της ιστορίας του Champions League, Σίτι και Μονακό έκαναν τα πάντα! Γκολ, ευκαιρίες, χαμένα πέναλτι, πάθος και στο τέλος... Πεπ Γκουαρδιόλα! Η Μάντσεστερ επικράτησε 5-3 των Γάλλων στο μεγαλύτερο σκορ στην ιστορία των πρώτων αγώνων σε νοκ άουτ στη διοργάνωση. Οι Πολίτες πέτυχαν για δεύτερη φορά στο Champions League πέντε τέρματα (5-2 την ΤΣΣΚΑ τον Νοέμβριο του 2013), ενώ οι Μονεγάσκοι δέχθηκαν πέντε γκολ για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή τους ιστορία.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα, φουλ ρυθμός και... Μονακό γεμάτη αυτοπεποίθηση. Οι Γάλλοι πίεσαν ψηλά και στο 19' είχαν την πρώτη καλή φάση, αλλά η κεφαλιά του Γκλικ κατέληξε άουτ. Η Σίτι ανέβηκε μετά το 20ο λεπτό κι έξι λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ. Σέντρα του Σανέ, προβολή του Στέρλινγκ με τη Μονακό να... φωνάζει ακόμα για οφσάιντ! Οι Γάλλοι δεν επηρεάσθηκαν κι έξι λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση. Ο Φαμπίνιο έκανε ιδανική σέντρα και ο Φαλκάο με ιδανική κεφαλιά σημείωσε το 1-1. Εξαιρετικός ρυθμός στο ματς και δυο λεπτά αργότερα η Σίτι φώναξε έντονα για πέναλτι. Ο Αγουέρο έπεσε από το μαρκάρισμα του Σούμπασιτς, αλλά ο διαιτητής.... μάλλον σωστά δεν έδειξε παράβαση. Εξάλλου, στην εξέλιξη της φάσης οι Μονεγάσκοι είχαν νέα φάση για να σκοράρουν, αλλά ο Μπαπέ έστειλε τη μπάλα άουτ. Το απίθανο σκηνικό συνεχίστηκε και στο 42' από την υπέροχη ασίστ του Φαμπίνιο ο Μπαπέ πέτυχε το 2-1. Εξαιρετικό ξεκίνημα για τους Γάλλους στην επανάληψη και στο 50' ο Φαλκάο κέρδισε πέναλτι από τον Οταμέντι. Ο Κολομβιανός ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ήταν άσχημη, πολύ άσχημη και ο Καμπαγέρο κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι.

Η απάντηση της Σίτι ήρθε οκτώ λεπτά αργότερα! Τρελή κούρσα του Στέρλινγκ, πάσα στον Αγουέρο και γκάφα του Σούμπασιτς για το 2-2. Η Μάντσεστερ όμως δεν ξέρει να αμύνεται και στο 61' ήρθε νέο χτύπημα. Ο Φαλκάο έκανε πλάκα στον Στόουνς, πλάσαρε υποδειγματικά σημειώνοντας το 3-2! Ηταν το δεύτερο του γκολ στο ματς, όσα είχε πετύχει με τη Μάντσεστερ σε... 15 παιχνίδια! Ο Ζαρντίμ δεν... πάγωσε ποτέ το ρυθμό της ομάδας του, έκανε το ολέθριο λάθος να κρατήσει τη Μονακό ψηλά και το πλήρωσε! Απίθανη αντεπίθεση της Σίτι και μια τρελή – τρελή ανατροπή έριξε στο καναβάτσο τους Γάλλους! Στο 71' ο Αγουέρο με άψογο τελείωμα πέτυχε το 3-3, στο 77' ο Στόουνς με προβολή διόρθωσε τις... γκάφες του, ενώ στο 82' ο Σανέ διαμόρφωσε το 5-3!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα