Κιέβο - Νάπολι 1-3

Gazzetta team
Κιέβο - Νάπολι 1-3

bet365

Λίγες μέρες μετά την ήττα από την Ρεάλ, η Νάπολι επέστρεψε στην Serie A και νίκησε χαλαρά 1-3 την Κιέβο. Πεντάρα η Πεσκάρα του Ζέμαν!

Χωρίς να χρειαστεί να κάνει τρομερά πράγματα η ομάδα του Μαουρίσιο Σάρι απέδειξε για ακόμα μια αγωνιστική ότι διαθέτει την ποιότητα για να παίρνει θεωρητικά δύσκολα ματς χωρίς να κάνει υπερπροσπάθεια. Οι Vesuviani επέστρεψαν από την Μαδρίτη και το ματς των «16» για το Champions League και υπενθύμισαν στην Ιντερ, που είχε νικήσει νωρίτερα την Μπολόνια, ότι θα είναι πολύ δύσκολο να τρυπώσει στην πρώτη 3άδα.

Αν και το πρώτο κομμάτι του ματς έφυγε χωρίς γκολ, το κλαμπ του νότου δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα 0-2. Στο 31’ ο Ινσίνιε με ένα ακόμα φαλτσαριστό πλασέ α λα Ντελ Πιέρο κοντά στο παραθυράκι δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Σορεντίνο (0-1) και στο 38’ ύστερα από… αμέτρητες πάσες οι Vesuviani έκαναν το 0-2 με τον Χάμσικ ύστερα και από λάθος στην άμυνα της Κιέβο. Νωρίς στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Σάρι πήγαν το σκορ στο 0-3 με το σουτ του Ζιενλίνκσι, ο οποίος είχε μπει αναγκαστικά στη θέση του Αλαν. Στη συνέχεια η Νάπολι πάτησε φρένο και κράτησε δυνάμεις, κάτι που επέτρεψε στους Βερονέζους να μειώσουν με το σουτ του Μετζιορίνι σε τετ-α-τετ ύστερα από λάθος του Κουλιμπαλί (1-3) όμως παρά τις προσπάθειές τους για να μπουν στο ματς, τίποτα δεν άλλαξε και η Νάπολι πέρασε πάνω από την Ρόμα με αγώνα περισσότερο.

Απίστευτη η Πεσκάρα
Μερικές μέρες μετά την αντικατάσταση του Μάσιμο Οντο με τον Ζντένεκ Ζέμαν, η Πεσκάρα πήρε την πρώτη της φετινή νίκη -στο γήπεδο- στην Serie A διαλύοντας μάλιστα με 5-0 την Τζένοα. Η… Zemanlandia, όπως λένε οι Ιταλοί, ξεκίνησε στο 5’ καθώς ύστερα από προσπάθεια του Τσέρι ο Ορμπάν δεν κατάφερε να κόψει και σημείωσε αυτογκόλ (1-0). Στο 19’ ο Καπράρι έσπασε το οφσάιντ και έγραψε το 2-0 με τελείωμα χαμηλά και το 31’ ο Μπενάλι, ύστερα από νέο λάθος του Ορμπάν νίκησε τον Λαμάμα για το 3-0. Η Πεσκάρα για πρώτη φορά στην ιστορία στην Serie A είχε διαφορά τριών γκολ στο πρώτο μέρος και ανάγκασε κάποιους από τους Γενοβέζους να φύγουν από το γήπεδο. Στην επανάληψη το πάρτι συνεχίστηκε για τους Delfini που έκαναν το 4-0 στο 81’ με ατομική προσπάθεια και δεύτερο γκολ από τον Καπράρι ενώ το τελικό 5-0 διαμόρφωσε στο 87’ ο Τσέρι.

Ανατροπή η Σασουόλο
Αν και προηγήθηκε νωρίς, η Ουντινέζε δεν πήρε ούτε βαθμό από το ματς με την Σασουόλο, που με δύο γκολ του Γκρεγκουάρ Ντεφρέλ έκανε την ανατροπή (1-2) και πέτυχε την 3η σερί εκτός έδρας νίκη της στην Serie A. Στο 7’ ο Κονσίλι έδιωξε αδύναμα και ο Μπαντού έδωσε στον Φοφανά που με δυνατό δεξί σουτ έγραψε το 1-0 για τους Friuliani. Ο Τερό είχε δύο καλές στιγμές και η ομάδα του Ντελ Νέρι ζήτησε πέναλτι για ανατροπή του Ντε Πάουλ, όμως στο δεύτερο μέρος ‘μίλησε’ ο Ντεφρέλ που μόλις επέστρεψε από τραυματισμό και καθάρισε το ματς. Ο Γάλλος επιθετικός σκόραρε στο 66’ με τη δεύτερη επαφή του με την μπάλα με βολέ στο δεύτερο δοκάρι μετά τη σέντρα του Πελεγκρίνι και στο 79’ διαμόρφωσε το τελικό 1-2 αυτή τη φορά από ασίστ του Μπεράρντι.

Μοιρασία στην Γένοβα
Σε ένα ματς ανάμεσα σε ομάδα που βρίσκονται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, η Κάλιαρι πήρε έναν βαθμό στο Luigi Ferraris από την Σαμπντόρια που προερχόταν από 2 σερί νίκες στο πρωτάθλημα (1-1). Μόλις στο 6’ το δυνατό σουτ του Ισλα δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Βιβιάνο, ενώ στο 22’ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν όταν ο Μουριέλ πέρασε δύο από αριστερά και έκανε τη σέντρα για τον Κουαλιαρέλα που σκόραρε με βολέ. Στο τελευταίο λεπτό ακυρώθηκε γκολ του Βίκτορ Ιμπάρμπο που σηκώνει πολλή συζήτηση για την Κάλιαρι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα