Παναιτωλικός - Πλατανιάς 1-2 (vid)

Γιώργος Ντυμένος
Παναιτωλικός - Πλατανιάς 1-2 (vid)

bet365

Ο Πλατανιάς έκανε εμφατικό πέρασμα από το Αγρίνιο. Εκμεταλλεύτηκε την αφλογιστία του Παναιτωλικού, που άργησε να... μπει στο ματς και με το 1-2 (Μανούσος, Καρυπίδης), συνεχίζει να κάνει όνειρα για πλέι οφ και Europa League! Ο Ρέις στο ντεμπούτο του το γκολ των γηπεδούχων.
Ιδιαίτερη είναι η σημερινή ημέρα για τον Γιώργο Παράσχο, καθώς ο έμπειρος τεχνικός κοουτσάρισε για 500η φορά σε παιχνίδι μεγάλης κατηγορίας. Είτε Α' Εθνικής, είτε Σούπερ Λιγκ. Οι παίκτες του δεν... μπορούσαν να τον αφήσουν στεναχωρημένο και κέρδισαν με 2-1 στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό, συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία που διαγράφουν στο 2017. Οπου οι Κρητικοί βρίσκονται σε τροχιά πλέι οφ και παράλληλα διεκδικούν την είσοδό τους στα ημιτελικά του Κυπέλλου.
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν μεν στα «χαρτιά» με τους «κλασικούς» τους σχηματισμούς 4-2-3-1 και 3-5-2 αντίστοιχα, όμως υπήρχαν διαφοροποιήσεις. Για τους μεν γηπεδούχοι στο «10» ήταν ο Μάρκος Πάουλο και έτσι η διάταξή τους ήταν περισσότερο 4-3-3, ενώ για τους δε φιλοξενούμενους ο Γιορέντε «τραβιόνταν» στο αριστερό τους άκρο, προφανώς για να «προσέχει» τον Κλέσιο που έπαιζε μπακ και έτσι έπαιζαν περισσότερο με ένα 3-4-3.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τα «καναρίνια» να είναι τα «αφεντικά» του ματς. Το «δίδυμο» των Ρότσα-Ρόσα από την αριστερή τους πλευρά είχε πολλά κέφια και μέχρι το 25' «άγγιξαν» τρεις φορές το γκολ, με τους Ρότσα, Κούσα, Μάρκος Πάουλο. Σε αυτό το διάστημα οι φιλοξενούμενοι είχαν μία καλή στιγμή με τον Σίγκνεβιτς, το παιχνίδι είχε ρυθμό και κάπου εκεί (27') ήρθε το γκολ. Οταν ο Χαντάκιας ανέτρεψε τον Μανούσο και ο φορ των Κρητικών δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα. Τότε οι «κυανοκίτρινοι» απώλεσαν την ψυχραιμία τους, γίνονταν πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή, αλλά συνέχισαν να είναι απειλητικοί. Ετσι το ημίχρονο τους βρήκε με 9 τελικές και τρεις «καθαρές» φάσεις για γκολ, αλλά ο Πλατανιάς ήταν εκείνος που είχε πάρει το προβάδισμα.
Το δεύτερο μισό ξεκίνησε «καρμπόν» με το πρώτο. Στο 54' Χαντάκιας «άγγιξε» την ισοφάριση αλλά ο Γιορέντε έδιωξε πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του (κάτι ανάλογο είχε κάνει ο Μπανανά στο πρώτο ημίχρονο σε προσπάθεια του Κούσα) και αμέσως μετά (55'), ο Καρυπίδης διπλασίασε τα τέρματα των Κρητικών. Το ματς έδειχνε να έχει κριθεί, αλλά οι γηπεδούχοι το «πάλεψαν». Στο τελευταίο δεκάλεπτο, μετά τις αλλαγές που έγιναν και με μπροστάρη τον Ρέι που εκτός του γκολ που πέτυχε στο ντεμπούτο του έδειξε εξαιρετικά στοιχεία πίεσαν, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο σκορ.
MVP: Ο Μανούσος. Το πρώτο γκολ ήταν «καθαρά» δικό του (κέρδισε το πέναλτι με ατομική ενέργεια και ευστόχησε από την άσπρη βούλα), ενώ στο δεύτερο, πήρε την πρώτη κεφαλιά και «έβγαλε» ασίστ στον Καρυπίδη. Τραβιόνταν πολλές φορές δεξιά, δημιούργησε ρήγματα (είχε και μία καλή σέντρα στον Σίγκνεβιτς στο πρώτο ημίχρονο) και ταλαιπώρησε την άμυνα των γηπεδούχων.
Στο ύψος του: Για την συγκεκριμένη θέση «ερίζουν» οι Σωτηρίου, Γιορέντε. Ο πρώτος στο 0-0 έκανε δύο εξαιρετικές επεμβάσεις, ενώ ο δεύτερος τα πήγε πολύ καλά πάνω στον Κλέσιο, στο 1-0 απομάκρυνε πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Χαντάκια και εκτέλεσε το κόρνερ στη φάση του 2-0. Στα «σημεία»... κερδίζει ο 31χρονος Ισπανός. Ας μην ξεχνάμε πως σε ακόμη ένα ματς τα πήγε καλά σε θέση που δεν είναι η κλασική του (από μπακ τον βλέπουμε εσωτερικό χαφ και εξτρέμ).
Αδύναμος κρίκος: Ο Λόπες. Ο 22χρονος χαφ ήταν «σκιά» του εαυτού του. Από την δεξιά πλευρά, τη δική του δηλαδή, ο Παναιτωλικός ήταν ακίνδυνος και ο Βραζιλιάνος δεν βοήθησε.
Η γκάφα: Σε ακόμη ένα ματς ο Παναιτωλικός δέχθηκε γκολ από στημένη μπάλα. Η αντίδρασή του στο κόρνερ του Γιορέντε στο 55' όπου οι φιλοξενούμενοι πήραν δύο κεφαλιές (ο Μανούσος την πρώτη και ο Καρυπίδης την δεύτερη) ήταν κάκιστη.
Το στραγάλι: Στην «δύσκολη», θεωρητικά, φάση του αγώνα αποφάσισε σωστά καθώς ο Χαντάκιας ανέτρεψε τον Μανούσο και ορθώς καταλόγισε το πέναλτι υπέρ του Πλατανιά. Ετσι το ταμείο για τον Καραντώνη είναι «συν». Οπως και για τους βοηθούς του.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Μετά από κανά μήνα θα θυμάται κανένας πως ο Παναιτωλικός είχε περισσότερες ευκαιρίες από τον Πλατανιά; Φυσικά και όχι. Ούτε καν αύριο δεν θα το έχει κάποιος στο μυαλό του. Ο Πλατανιάς πήρε τη νίκη γιατί εκμεταλλεύτηκε τις δικές του φάσεις, στην μπάλα μετράει η ουσία και έτσι συνέχισε την εξαιρετική του πορεία. Οι τελικές του αγώνα ήταν 21-7 υπέρ του Παναιτωλικού, η κατοχή μπάλας στα επίπεδα του 60%-40% αλλά το κοντέρ έγραψε. Παναιτωλικός-Πλατανιάς: 1-2.
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Ρότσα, Χαντάκιας, Κούσας, Κλέσιο (75' Κουτρομάνος), Πάουλο, Μπράβο (58' Ρέι), Μάκος, Λόπες (69' Παπαδόπουλος), Ρόσα, Μαρκόφσκι.
Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κάργας, Μπανανά, Βάντερσον, Γιορέντε (89' Ντεβέσα), Καρυπίδης, Στανισάβλιεβιτς (86' Μαραγκός), Στάθης, Μουνάφο, Μανούσος, Σίγκνιεβιτς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα