ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-0

Αντώνης Σαούλης
ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-0

bet365

Η ΑΕΚ νίκησε (1-0 με Αϊντάρεβιτς) για τρίτη σερί φορά τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ ζεσταίνοντας ξανά τον κόσμο της και με τον Χιμένεθ να κερδίζει στα σημεία τον Μπέντο, πάτησε ξανά πεντάδα! «Φωνάζει» ο Ολυμπιακός για τη διαιτησία.

Προκάλεσε έκπληξη το γεγονός στο άκουσμα της 11αδας. Ο Μανόλο Χιμένεθ προτίμησε τον Αϊντάρεβιτς αντί του Γιόχανσον στο πρώτο ντέρμπι του δεύτερου γύρου. Οχι μόνο επειδή επέλεξε τον νεοαποκτηθέντα Σουηδό, αλλά κι επειδή άφηνε στον πάγκο έναν από τους καλύτερους στο ρόστερ της ΑΕΚ. Στο τέλος της μέρας ο Ισπανός τεχνικός μπορεί να νιώθει δικαιωμένος.

Γιατί ο γεννημένος στο Κόσοβο (μεγαλωμένος όμως στην Σουηδία), Αϊντάρεβιτς ήταν κι αυτός που έκανε την διαφορά. Και με το γκολ που πέτυχε στο 34' με απευθείας εκτέλεση φάουλ (η μπάλα κόντραρε στο τοίχος) αλλά και γιατί ήταν ο παίκτης που «έδεσε» στο πλάνο του Χιμενέθ για την εξουδετέρωση των Μάρτινς, Φορτούνη στον άξονα. Η ΑΕΚ σε 90 λεπτά αγώνα δεν απειλήθηκε ποτέ ουσιαστικά από τον Ολυμπιακό (μόνος τέσσερις τελικές και μόλις μία στην εστία από τα 30 μέτρα σουτ του Μάρτινς) και πήρε και τους τρεις βαθμούς, σ' ένα ντέρμπι που είχε πολύ πάθος αλλά καθόλου θέαμα.

Κλωτσοπατινάδα μέρος πρώτο και Αϊντάρεβιτς
Ιδιο σύστημα, ίδιες θέσεις, ίδιοι ρόλοι. Στο 4-2-3-1 του Πάουλο Μπέντο, ο Μανόλο Χιμένεθ απάντησε με το ίδιο πλάνο. Ωστόσο ποδόσφαιρο δεν είδαμε στο πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη φάση έγινε στο 14' στο σουτ του Πατίτο, δεύτερη αυτή του Φιγκέιρας (κακό σουτ) και μετά άρχισε η κλωτσοπατινάδα. Ο Μάνταλος αφού άφησε στο πρώτο 20λεπτο το σκληρό παιχνίδι (δεν έβγαζε κάρτες) μετά το 25' δεν σταμάτησε να σημειώνει, είτε για διαμαρτυρίες, είτε για τσαμπουκάδες...

Η ΑΕΚ προειδοποίησε την εστία του Ολυμπιακού στο 30' μ' ένα ανεπαλήπτο τετ-α-τετ του Αραούχο (υπήρχε οφσάιντε που δεν δόθηκε) το οποίο έβγαλε με τον... αγκώνα ο Λεάλι αλλά εν τέλει σκόραρε στο 34' από στημένη φάση (ο μόνος τρόπους που φαινόταν πως μπορεί να μπει γκολ στο ματς). Ο Μποτία έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Πατίτο και αφού ο Μάνταλος μοίρασε τέσσερις κίτρινες ο Αϊντάρεβιτς εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Ντα Κόστα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Κλωτοπατινάδα μέρος δεύτερο και Μποτία
Προφανώς και δεν άλλαξε κάτι στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες των δύο ομάδων συνέχισαν να έχουν τα ίδια νεύρα, ποδόσφαιρο δεν είχε... διάθεση να παίξει κανείς ή πιθανότατα δεν μπορούσε να παίξει κανείς και υπήρχε και ο Αραούχο ο οποίος προσπαθούσε να φτιάξει ένα δεύτερο γκολ για την ΑΕΚ αλλά δεν τα κατάφερνε (μοναδική σπουδαία φάση στο δεύτερο μέρος στο 65').

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να μπει στην περιοχή της Ενωσης (το έκανε μόνο σ' ένα κόρνερ στο 50' στο οποίο ζητάει πέναλτι ο Μποτία σε τράβηγμα του Λαμπρόπουλου) και όταν ήρθε η ώρα των προπονητών ο Χιμένεθ έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Γιόχανσον και Χριστοδουλόπουλο και ο Μπέντο τους Ανδρούτσο, Μανθάτη. Η ΑΕΚ έγινε καλύτερη στο τελευταίο διάστημα του αγώνα μετά τις αλλαγές, ο Λάζαρος κέρδισε (σωστά) την δεύτερη κίτρινη του Μποτία και κάπου εκεί κλείδωσε το ματς μιας και ο Μπέντο έβγαλε και τον Φορτούνη.

Το ματς τελείωσε με μόλις 10 τελικές προσπάθειες (6-4 με τις μισές να είναι... σκοτωμένες), 39 (!) φάουλ (20-19), 10 κίτρινες (5-5) και 1 κόκκινη.

Μανόλο vs Πάουλο
Ας μιλήσουμε και για ποδόσφαιρο. Ο Μανόλο Χιμένεθ διάβασε σωστά τον αντίπαλό του. Εβαλε Αϊντάρεβιτς δίπλα σε Σιμόες για να κάνει πιο σκληρό τον άξονά του και η εντολή να μην παίρνει μπάλα ο Μάρτινς για να κάνει παιχνίδι τηρήθηκε στο 100%. Του βγήκε το γκολ και διαχειριστήκε το παιχνίδι άψογα για να πάρει τη νίκη. Την ίδια ώρα ο Πάουλο Μπέντο δεν φαινόταν να είχε ούτε πλάνο A, αλλά κυρίως δεν έδειχνε να έχει ενα εναλλακτικό πλάνο.

Ο Ρομαό δεν δικαίωσε ποτέ την επιλογή του ως αντί-Μιλιβόγεβιτς (ο Καμπιάσο παραμένει εδώ και καιρό εκτός αποστολής), ο Φορτούνςη δεν είχε επιλογές και βοήθειες, ο Ιντέγε τελείωσε το ματς με μηδέν τελικές και μετά την κόκκινη η μοναδική του απόφαση για να γυρίσει το παιχνίδι ήταν να δώσει εντολή στον Ντα Κόστα να γίνει σέντερ φορ δίπλα στον Ιντέγε.

Το πλάνο του Μανόλο Χιμένεθ τηρήθηκε πιστά και η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε ουσιαστικά ποτέ σε 90 λεπτά αγώνα!

MVP: Αϊντάρεβιτς. Προκάλεσε έκπληξη η επιλογή του αντί του Γιόχανσον στα χαφ όμως δικαίωσε απόλυτα τον Χιμένεθ. Προφανώς είναι και το γκολ που πετυχαίνει και κρίνει τον νικητή στο ντέρμπι αλλά είναι και η συνολική του παρουσία στο παιχνίδι και στο ρόλο που του ανατέθηκε.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ρομαό. Παρά το γεγονός ότι ο Μποτία αποβλήθηκε εντούτοις, ο μέσος του Ολυμπιακού ήταν να σαν μην υπήρχε στο ματς. Σ' ένα παιχνίδι που έτρωγε η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι ο Ρομαό δεν βρέθηκε σε καμία μονομαχία και δεν βοήθησε ποτέ τους κεντρικούς αμυντικούς.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Πατίτο. Στο διάστημα που αγωνίστηκε έκανε άνω κάτω την άμυνα του Ολυμπιακού. Κέρδισε την κάρτα του Φιγκέιρας, κέρδισε την πρώτη κάρτα του Μποτία (και το φάουλ απ' όπου προήλθε το γκολ) και συνεχώς δημιουργούσε ρήγματα.
Η ΓΚΑΦΑ: Δεν μπορείς να την χαρακτηρίσεις γκάφα. Είναι όμως η κίνηση που κρίνει το ματς. Ο Ντα Κόστα πηδάει σωστά στην εκτέλεση του Αϊντάρεβιτς αλλά αποφασίζει να πάει το κεφάλι του εκεί που υπάρχουν ήδη δύο παίκτες του Ολυμπιακού. Αυτή η κίνηση όχι μόνο βρίσκει την μπάλα αλλά τις δίνει και τα φάλτσα για ν' αλλάξει πορεία και να καταλήξει στα δίχτυα.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεδομένα θα υπάρχουν παράπονα για την διαιτησία. Ο Μάνταλος είχε ως τακτική στην αρχή να μην βγάλει κάρτες στη συνέχεια όμως έχασε τον έλεγχο και απο τύχη υπήρχε μόνος ένας τραυματισμός (Πατίτο) από τα σκληρά μαρκαρισμάτα που έγιναν και από τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός σίγουρα θα σταθεί στο πέναλτι του Μποτία στο 50' (τράβηγμα του Λαμπρόπουλου) και στα δύο οφσάιντ του πρώτου ημιχρόνου (στο 30' του Αραούχο που δεν δόθηκε και στο 41' του Ελιουνούσι που δόθηκε).
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Σ' ένα πολύ κακό ποιοτικά παιχνίδι η ΑΕΚ πήρε τη νίκη γιατί τήρησε το πλάνο του προπονητή της σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που δεν έδειξε να έχει πλάνο για να απειλήσει και κυρίως δεν είχε πλάνο σε περίπτωση που στράβωνε το ματς (που στράβωσε κιόλας).

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ)
: Μπάρκας, Βράνιες, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, Μάνταλος (84' Βινίσιους), Μπακασέτας (66' Χριστοδουλόπουλος), Πατίτο (55' Γιόχανσον), Αραούχο
Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Μάρτινς, Ρομαό (63' Ανδρούτσος), Φορτούνης (77' Ρέτσος), Ελιουνούσι (72' Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε

ΔΕΙΤΕ VIDEO ME TΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα