Πανιώνιος - Ηρακλής 1-0 (vid)

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος - Ηρακλής 1-0 (vid)

bet365

Ο Πανιώνιος τα βρήκε σκούρα κόντρα στον Ηρακλή, που έπαιζε με 10 από το 33' (κόκκινη του Σαραμαντά)! Το γκολ του Μπεν κρατάει μόνους 2ους τους Νεοσμυρνιώτες, καθώς ο Πασάς στο 89' έχασε την «ευκαιρία της χρονιάς» για τους φιλοξενούμενους, που ήταν καλύτεροι στην επανάληψη!

Και το όμορφο παραμύθι του Πανιωνίου συνεχίζεται. Έστω και με πολύ άγχος η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς επικράτησε του Ηρακλή με 1-0 και παρέμεινε μόνος δεύτερος στην βαθμολογία. Οι «κυανέρυθροι» ήταν φανταστικοί για 45 λεπτά πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Μπεν, έπαιξαν τρομερό ποδόσφαιρο και θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει το ματς από νωρίς. Στην επανάληψη όμως δεν εμφανίστηκαν ποτέ στον αγωνιστικόν χώρο δίνοντας το δικαίωμα στον Ηρακλή να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει κάτι από τον αγώνα με τον Γηραιό να μην τα παρατάει μέχρι το τέλος παρότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η νίκη ήρθε και για άλλη μια εβδομάδα στη Νέα Σμύρνη θα έχουν γιορτή γιοα το καμάρι τους.

Πως ξεκίνησαν

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς είχε να αντιμετωπίσει μία απουσία, αλλά τι απουσία αυτή του Μασούντ ο οποίος ήταν τιμωρημένος με τον Σαββίδη να παίρνει την θέση του. Στην βασική ενδεκάδα επέστρεφε και ο Φούντας ο οποίος είχε απουσιάσει από την Βέροια λόγω ίωσης. Οι «κυανέρυθροι» σε διάταξη 4-2-3-1 ξεκίνησαν με τον Γιαννιώτη στο τέρμα και αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Βλάχο, Ρισβάνη, Οικονόμου και Τασουλή. Κόρμπος και Σιώπης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ. Φούντας (αριστερά), Σαββίδης (ελεύθερο ρόλο) και Μασούρας (δεξιά) αποτελούσαν την τριάδα πίσω από τον μοναδικό πρωοθημένο Μπεν.

Από την πλευρά του ο Σάββας Παντελίδης κατέβασε τον Ηρακλή με σύστημα 4-2-3-1 με τον Χουάντερσον κάτω από τα γκολπόστ, με τους Αργυρόπουλο, Στάμου, Τζανετόπουλο και Σαραμαντά στην άμυνα. Ιντζόγλου και Δώνης αποτελούσαν την δυάδα των μεσοαμυντικών, με τους Μοντέιρο, Λεοζίνιο και Γροντή οι τρεις πίσω από τον Περόνε ο οποίος ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Μόνο Πανιώνιος

Το ματς είχε ξεκάθαρο φαβορί και αυτός ήταν ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» ήταν κυρίαρχοι από το πρώτο λεπτό του αγώνα και από νωρίς έδειξαν τις προθέσεις τους. Με τον Μπεν να μην σταματιέται από την άμυνα του Ηρακλή οι γηπεδούχοι είχαν δημιουργήσει στο πρώτο τέταρτο τέσσερις σημαντικές ευκαιρίες για μπουνξ μπροστά στο σκορ.

Αρχικά στο 5' ο Μπεν με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ για να ακολουθήσει τρία λέπτά αργότερα ο Φούντας. Στο 12' Κόρμπος και Μπεν (φανταστική προσποίηση και σουτ) ανάγκασαν τον Χουάντερσον σε τρομερές επεμβάσεις.

Το παιχνίδι ήταν στο ίδιο μοτίβο με τον Πανιώνιο απόλυτο κυρίαρχο και τον Ηρακλή να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο Μπορεί μετά το 15' να μην υπήρχαν κλασικές ευκαιρίες, αλλά ο Πανιώνιος συνέχιζε να ψάχνει με υπομονή και παίζοντας τόσο από τα πλάγια με τους Βλάχο και Φούντα όσο και από τον άξονα με τον Σαββίδη.

Με δέκα ο Ηρακλής

Κι ενώ ο Ηρακλής έδειχνε να αντέχει και να κρατάει το μηδέν, ήρθε η φάση του 32' με τον Σαραμαντά να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα. Ο αριστερός μπακ του Γηραιού σε μια ακίνδυνη φάση έκανε ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Σιώπη με συνέπεια να δει σωστά την κόκκινη κάρτα. Με δέκα παίκτες και με τον Πανιώνιο να γίνεται ακόμα περισσότερο πιεστικός ήταν θέμα χρόνου να έρθει το γκολ.

Αυτό ήρθε στο 39' όταν ο Μπεν από κανονική θέση βγήκε στην πλάτη της άμυνας κι έκανε το σουτ το οποίο κόντραρε και νίκησε τον Χουάντερσον.

Αγνώριστοι οι γηπεδούχοι

Στην επανάληψη ο Πανιώνιος μπήκε έχοντας στην άκρη του μυαλού του ότι έχει ένα προβάδισμα να διαχειριστεί την ώρα που ο Ηρακλής με την είσοδο και του Καραγκούνη απέκτησε ξανά αμυντική συνοχή. Οι παίκτες του Μιλόγεβιτς σαν να κατέβασαν ταχύτητα και άρχισαν να επιδίδονται σε λάθη. Έτσι, μέχρι το 65' δεν είχαμε υποψία φάσης.

Ο Ηρακλής βλέποντας αυτή τη νωθρότητα του Πανιωνίου αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του. Αρχικά στο 67' μετά από βολέ του Χουάντερσον η μπάλα έφτασε στον Περόνε ο οποίος έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ το οποίο κατέληξε άουτ, ενώ στο 72' την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Καραγκούνη.

Τρομερές ευκαιρίες ο Ηρακλής

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς έβαλε τις φωνές στους παίκτες του αλλά ο Ηρακλής το είχε πιστέψει για τα καλά και παραλίγο στο 78' να κάνει κηδεία όταν σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή του Πανιωνίου ο Μοντέιρο έκανε από κοντά το σουτ με τον Γιαννιώτη να κάνει την επέμβαση του αγώνα και να κρατάει το μηδέν.

Στα τελευταία λεπτά ο Ηρακλής τα έπαιξε όλα για όλα με τον Πανιώνιο αδικαιολόγητα να γυρίζει πίσω για να κρατήσει το 1-0 και παραλίγο να το πληρώσει όταν στο 88' ο Πασάς δεν πρόλαβε την μπάλα να την σπρώξει στα δίχτυα με το 1-0 να μην αλλάζει.

MVP: Ο Μοχάμεντ Μπεν. Για άλλο ένα ματς ο επιθετικός από τις Καμόρες ήταν όλα τα λεφτά για τους Νεοσμυρνιώτες κι έδειξε πόσο σπουδαίος ποδοσφαιριστής είναι. Εκτός από το γκολ που σημείωσε, ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, ταλαιπώρησε αφάνταστα την άμυνα του Ηρακλή. Αν ήταν λίγο πιο τυχερός θα είχε πετύχει και άλλο γκολ.

Στο ύψος του: Κόρμπος και Σιώπης. Για άλλο ένα ματς τα δύο αμυντικά χαφ του Πανιωνίου ήταν στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων. Δεν έχασαν μάχη στο χώρο του κέντρου, έβγαινανν πρώτοι στην μπάλα, ενώ ο Σιώπης ήταν αυτός που κέρδισε και την αποβολή του Σαραμαντά. Για άλλη μία Κυριακή έδειξαν ότι κάνουν την διαφορά.

Αδύναμος κρίκος: Ετσι όπως εξελίχθηκε το ματς ο Πασάς. ο Ηρακλής δεν θα είχε πολλές στιγμές στον αγώνα για να πάρει κάτι. Την στιγμή του την είχε στο 88' αλλά ο άσος του Γηραιού δεν κατάφερε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννιώτη.

Η γκάφα: Ανήκει στον Γιώργο Σαραμαντά. Ο αριστερός μπακ του Ηρακλή αποβλήθηκε στο 32' για το μαρκάρισμα στον Σιώπη αφήνοντας την ομάδα του για σχεδόν 60 λεπτά με παίκτη λιγότερο καταδικάζοντας την ομάδα του. Μάλιστα, η αποβολή γίνεται σε μια ακίνδυνη φάση στον χώρο άμυνας του Πανιωνίου με το σκορ στο 0-0.

Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία του Θάνου του συνδέσμου Γρεβενών. Σωστή η κόκκινη στον Σαραμαντά ο οποίος πάει με τις τάπες στο γόνατο του Σιώπη, ενώ κανονικό είναι και το γκολ του Μπεν. Ήταν κοντά στις φάσεις, σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο.

Το ταμείο του Gazzetta: Αυτός ο Πανιώνιος δεν σταματιέται με τίποτα. Το καμάρι της Νέας Σμύρνης έστω και αν τα χρειάστηκε στο τέλος πήρε άλλη μια νίκη αυτή την φορά απέναντι στον Ηρακλή και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του. Οι Νεοσμυρνιώτες ήταν εντυπωσιακοί στο πρώτο ημίχρονο έκαναν μία από τις καλύτερες εμφανίσεις τους και θα μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα από ένα γκολ. Δεν κατάφρεραν όμως να τελειώσουν το μαατς και στην επανάληψη έδωσαν το δικαίωμα στον μαχητικό Ηρακλή των 10 παικτών να το πιστέψει και παραλίγο να κάνει την κηδεία της αγωνιστικής στο τέλος. Επειδή αυτό που μένει είναι τι γράφει το ταμπλό ο Πανιώνιος συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να βάζει τα γυαλιά σε όλους.

Οι συνθέσεις:
Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (60' Λάμπρου), Σαββίδης (85' Καθάριος), Φούντας (77' Μαχμούτοβιτς), Μπεν
Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Αργυρόπουλος, Στάμου (28' Ζιαμπάρης), Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Δώνης (83' Πασάς), Ιντζόγλου, Γροντής (46' Καραγκούνης), Μοντέιρο, Λεοζίνιο, Περόνε

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα