Όταν θα ξεκουραστεί ο Μάτος

Όταν θα ξεκουραστεί ο Μάτος

Νίκος Τζαντζαράς Νίκος Τζαντζαράς
Όταν θα ξεκουραστεί ο Μάτος

bet365

Στο ερώτημα “Πότε θα κοιτά o ΠΑΟΚ τις... Σάλκε στα μάτια” απαντά ο Ν. Τζαντζαράς στο μπλογκ του και παραμένει ψύχραιμος στο ενδεχόμενο να κυβερνήσει ο Μητσοτάκης...

Όταν είσαι πεπεισμένος ότι βαδίζεις στον σωστό δρόμο, ότι βελτιώνεσαι και προοδεύεις, ότι μαθαίνεις και εξελίσσεσαι, τότε οι ήττες είναι αληθινά διδακτικές και γίνεται να αποδειχθούν και ωφέλιμες. Όχι επειδή ακούγεται “όμορφα”, όπως τα περισσότερα κλισέ, αλλά επειδή... θα το εξηγήσω παρακάτω. Αν τηρούνται λοιπόν οι προϋποθέσεις της αρχής του κειμένου, σημαίνει πως οι άνθρωποι που ηγούνται, καταλαβαίνουν γιατί κερδίζουν, γιατί δεν κερδίζουν και γιατί χάνουν, κάθε φορά που συμβαίνει κάποιο από αυτά.

Γενικότητες για την διαφορά ρυθμού, ποιότητας, μπάτζετ αλλά και μετά Χριστόν προφητείες, για σχήματα και επιλογές προσώπων και ρόλων, ακούστηκαν και γράφτηκαν δεκάδες. Να πούμε συγκεκριμένα πράγματα, για όσα υπάρχουν και όσα λείπουν. Η ποιότητα και η προσωπικότητα όσων έχουν συγκεντρωθεί και μονταριστεί ως ομάδα του ΠΑΟΚ, όταν κοντράρεται με τους φτωχούς συγγενείς της Ευρώπης, που είναι οι ελληνικές ομάδες, μπορεί να δείξει τα στοιχεία των ατόμων της, επαρκεί η ομαδική τους λειτουργία και παρουσιάζουν μια ομοιογένεια που... βγάζει μάτια. Εκεί που παίζεται αληθινό ποδόσφαιρο, δεν επαρκεί. Δεν είναι καμιά είδηση. Τα άπειρα στραπάτσα του... υπερπρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακού στην Ευρώπη τα ξεχάσατε;

Θα το κάνω λιανά, για να μη μένουν κενά: Καλοί και χρυσοί οι μπακ του ΠΑΟΚ. Ο Μάτος κάνει μαγικά επί μήνες κι ο Λέοβατς είναι 200% βελτιωμένος. Ποιοι έρχονται από πίσω τους για να φρεσκάρονται και να μην μένουν δίχως ανάσες, χωρίς να μένει η ομάδα “κουτσή” στις πτέρυγες; Αν κάνουν και μπορούν τα παιδιά που είναι πίσω τους, ο Ίβιτς πρέπει να είναι κουτός που δεν τους αξιοποιεί. Αλλά δε μου μοιάζει τέτοιος ο Βλάνταν... Ο Μπίσεσβαρ κάτι Αγρίνια και κάτι Λάρισες, τους έχει για πρωινό. Στα πιο πιεστικά και γρήγορα, πνίγεται. Όπως κι ο Σάκχοφ. Ο Κάνιας είναι ένας και τώρα που χτύπησε είναι κανένας... Καλύτερο το υλικό του ΠΑΟΚ από πέρσι, σαφώς. Ενισχυμένο και το χειμώνα. Επαρκές για εδώ γύρω. Για παραπέρα υπάρχουν κενά, απόσταση και ταβάνι.

Θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα φέτος; Ίσως... Αν ερχόταν ο Ματέους πχ από νωρίς το καλοκαίρι αντί του Μπίσεσβαρ, να ήταν καλύτερα τα πράγματα. Αν ερχόταν (και “έπιανε”) κι άλλο εξάρι ή αν έμενε και βελτιωνόταν ο Κάτσε, να προφυλασσόταν ο Κάνιας. Ο ΠΑΟΚ όμως ξέρει και τι θέλει και τι του λείπει και γιατί έφτασε μέχρι εδώ. Και τα ποσοστά επιτυχίας στις μεταγραφές, είναι εντυπωσιακά υψηλά. Θέλει δυο σύγχρονα χαφ ακόμα, ένα για βασικό, “οχταροδεκάρι” δημιουργικό κι αθλητικό κι ένα για δεύτερο “κόφτη”. Θέλει περισσότερη βοήθεια από τον πάγκο στις πτέρυγες πίσω και θα περιμένει να μετρήσει Πρίγιοβις, Κλάους και Κουλούρη αλλά και Ουάρντα, για να δει αν ψάχνει κάτι ακόμα, μεσοεπιθετικά. Ίσως κι έναν τερματοφύλακα μιας κι ο Μπρκιτς δεν έπεισε όποτε κι όταν πήρε χρόνο.

Πρέπει όσοι έρχονται, να είναι πια απαραιτήτως και προσωπικότητες. Αναζητά “αρχηγούς” ο νέος ΠΑΟΚ. Πρέπει επίσης να διαθέτουν και γκολ στο ρεπερτόριό τους, όσοι θα συμπληρώνουν πια τα κενά. Να είναι ποδοσφαιριστές που απειλούν και συμβάλλουν στο σκοράρισμα. Αυτά οφείλει να κοιτάξει ο ΠΑΟΚ, μαζί με τον σχεδιασμό του για προώθηση των νέων παιδιών. Πρέπει να ξεκαθαρίζει ποιοι μπορούν και ποιοι δε μπορούν, ακόμη κι αν αυτό μοιάζει πιεστικό. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να στηρίζει επιλεγμένες περιπτώσεις νέων παιδιών, αλλά κι εκείνα πρέπει να γυαλίζει το μάτι τους όταν παίρνουν την ευκαιρία. Όπως όταν μπήκε ο Μυστακίδης πέρσι, ο Σταφυλίδης ή ο Κάτσε παλιότερα και πάει λέγοντας.

Πότε θα κοιτά ο ΠΑΟΚ στα μάτια τις... Σάλκε, λοιπόν; Όταν ο Μάτος θα μπορεί να ξεκουραστεί και ο ΠΑΟΚ να νικά στην Ελλάδα απροβλημάτιστα, για να είναι φρέσκος όταν πρέπει. Όταν δύναται να είναι τραυματίας ο Κάνιας, δίχως να μένει “ασυμμάζευτο” το κέντρο κι εκτεθειμένος ο χώρος μπροστά απ' τα στόπερ. Όταν ο Σάκχοφ έρχεται απ' τον πάγκο, επειδή απαιτείται το μπόι του στα χαφ κι όταν ο Μπίσεσβαρ έρχεται για να ξεκλειδώνει τις Βέροιες, καλή... ώρα, τότε ο ΠΑΟΚ θα κοιτά και τις Σάλκε στα μάτια.

Νωρίς είναι. Η δουλειά έχει αρχίσει. Ο ΠΑΟΚ ξέρει και τι έχει και τι θέλει και τι του λείπει. Έχει και πορτοφόλι να το χρηματοδοτήσει. Έμπρακτη και διαρκής στήριξη κι εμπιστοσύνη στα πρόσωπα και το σχέδιο, καθώς και μέθοδος στην αναζήτηση των επόμενων κομματιών του παζλ, απαιτείται. Τα καλύτερα έρχονται και το καλοκαίρι δεν είναι και πολύ μακριά.

ΥΓ 1 Απαιτείται επίσης ψυχραιμία, στο ενδεχόμενο να αλλάξει αύριο μεθαύριο η κυβέρνηση και να πρωθυπουργέψει στη δόλια χώρα ΚΑΙ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μπορεί να δούμε να ποινικοποιείται η παρουσία πολιτικών προσώπων στη σουίτα του Σαββίδη. Παραλλήλως ίσως να πριμοδοτείται με κάποιον τρόπο, η κουμπαριά με τον Μαρινάκη...

ΥΓ 2 Και σήμερα διαθέσιμο το 11ο φύλλο της FORZA με 56 σελίδες γεμάτες ΠΑΟΚ!

Για όσους ζουν εκτός Μακεδονίας και Θράκης είναι διαθέσιμη και η ψηφιακή της έκδοση, εντός κι εκτός χώρας. Πατήστε ΠΑΝΩ στο πρωτοσέλιδό της για να την επεξεργαστείτε:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Τζαντζαράς
Νίκος Τζαντζαράς

Δηλώνει πρόσφυγας, "ασπρόμαυρος" και ραδιοφωνατζής.

Το 1970 γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, με ρίζες από Πόλη, Σμύρνη και Μακεδονία.

Το 1976 πρωτομπήκε στην Τούμπα, που θα τον "αιχμαλώτιζε" με μιάς, διά παντός.

Το 1986 πρωτο - βρίσκεται μπροστά σε ("πειρατικό") μικρόφωνο. Ένιωσε να "χωράει" κάπου ολόκληρος... Δεν ξανασηκώθηκε.

Το 1988 η εισαγωγή του στην Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης (Γερμανικό), συμπίπτει με τη νομιμοποίηση της "ιδιωτικής ραδιοφωνίας", που τον βρίσκει στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη". Η επιλογή γίνεται αυτόματα...

Θα εργαστεί μέχρι και το 2003 ως ρεπόρτερ/ αρχισυντάκτης/ παρουσιαστής/ αρθρογράφος/ σύμβουλος έκδοσης/ διευθυντής σε Αθλητική Μ.Θ., Αθλητικό Metropolis, Δημοτικό Ραδιόφωνο Καλαμαριάς, Μetrosport, Ωμέγα τηλεόραση, Alpha TV, Ήλιο των Σπορ, με τρελή αδυναμία στα... ξεκινήματα. Θα συνιδρύσει τον Libero 107,4.

Από τον Οκτώβρη 2004 και για τέσσερα χρόνια, ζει στην Αθήνα και παρουσιάζει καθημερινές εκπομπές στον Sport fm, αρθρογραφεί στην Sportday και... εκμαυλίζει αθώες ψυχές στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, μιλώντας τους για "Παραγωγή και παρουσίαση ραδιοφωνικών εκπομπών".

Τον Μάρτιο του 2013 ξεκινά το FatGames.gr από τα "Χοντρά παιχνίδια", τίτλο επί πολλά χρόνια της ραδιοφωνικής του εκπομπής. Τον Ιούνιο του 2014 επιστρέφει στο επαγγελματικό... πατρικό του, το "Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5".

Σήμερα κοκορεύεται πως είναι ο μόνος Έλληνας blogger, που εργάζεται για όλες του τις υποχρεώσεις (Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 Δε-Πα 13.00-16.00, FatGames.gr, Fatgames on YouTube και Gazzetta.gr) από το γραφείο/studio του σπιτιού του.