Δίκαιο αποτέλεσμα, άδικο σκορ, σκληρό μάθημα…

Δίκαιο αποτέλεσμα, άδικο σκορ, σκληρό μάθημα…

Δίκαιο αποτέλεσμα, άδικο σκορ, σκληρό μάθημα…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το σκληρό μάθημα της Σάλκε στον ΠΑΟΚ, για την υπερβολική έκταση του σκορ αλλά και το τι χρειάζεται από εδώ και στο εξής ο Δικέφαλος του Βορρά.

Γράφαμε προχθές ότι μετά από ένα δίμηνο με πολλές εντός συνόρων επιτυχίες, ήρθε η ώρα να δείξει ο ΠΑΟΚ αν πράγματι ανέβηκε επίπεδο για να αντιμετωπίσει και πολύ πιο δυνατές ομάδες. Γράφαμε επίσης ότι μετά από πολλά χρόνια όπου ο ΠΑΟΚ έχανε τα μεγάλα Ευρωπαϊκά ματς στην Τούμπα, ίσως ήρθε η ώρα να ξεπεράσει και αυτό το πρόβλημα…

Προφανώς αυτό το 0-3 από τη Σάλκε δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ απέτυχε και στα δύο…

Για να είμαστε ρεαλιστές το 90λεπτο του αγώνα ΠΑΟΚ-Σάλκε δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με αυτό το 0-3 που έγραψε στο τέλος ο πίνακας του γηπέδου… Το να κρίνεις ΠΑΝΤΑ το ποδόσφαιρο βασιζόμενος στο σκορ είναι κωμικοτραγικό και προφανώς δεν μας αγγίζει. Αυτό το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ είναι οδυνηρό, αλλά δεν θα επηρεάσει τις κρίσεις μας…

Για να γίνουμε πιο ακριβείς το αποτέλεσμα και η ήττα του ΠΑΟΚ από τους Γερμανούς ήταν δίκαια, το σκορ και το 0-3 είναι πέρα για πέρα άδικο.

Στον αγώνα η Σάλκε ήταν καλύτερη, κυκλοφορούσε την μπάλα πολύ πιο σίγουρα, πήρε το κέντρο, έκανε μερικούς παίκτες του ΠΑΟΚ που πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα να φαίνονται πολύ μικροί γι’ αυτό το ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά… πολλές τελικές και μεγάλες φάσεις δεν έκαναν οι Γερμανοί. Αυτό το 0-3 είναι απίστευτο και ΔΕΝ δικαιολογείται με τίποτα.

Αν κάποιος τώρα αναρωτηθεί: «Και τι έγινε που έχασε 0-3 αντί για 0-1;» Άλλο το ένα και άλλο το… άλλο. Κατ’ αρχάς το 0-3 είναι βαρύ και ασήκωτο και κατά δεύτερο λόγο με 0-1 ο ΠΑΟΚ θα πήγαινε στη Γερμανία για την πρόκριση! Ξεκάθαρα… Πάντα εκτός έδρας με τέτοιους αντιπάλους στέκεται καλύτερα και παίρνει αποτελέσματα. Τώρα… θα πάει για το γόητρο.

Καθαρά ποδοσφαιρικά… συμφωνούμε με τον Ίβιτς για τη λογική με βάση την οποία ακολούθησε τη Σάλκε σε αυτόν τον σχηματισμό του 3-5-2. Αν θέλετε μάλιστα… η εικόνα του αγώνα (υπήρχε ισορροπία σε αρκετά διαστήματα μεταξύ των ομάδων) τον δικαίωσε! (Όποιος βλέπει μόνο το αποτέλεσμα και δεν είδε το ματς, φυσικά και δεν καταλαβαίνει τι γράφουμε…).

Ο Ίβιτς ελέγχεται για τις κινήσεις του δευτέρου ημιχρόνου, που φανέρωσαν ότι δεν είχε ένα plan B για να ρισκάρει λίγο παραπάνω αν το ματς στράβωνε. Πιο συγκεκριμένα:

1) Ο Μυστακίδης προφανώς και δεν έπρεπε να βγει στο 55΄
2) Ο Μπίσεσβαρ τζάμπα ταλαιπωρούνταν μέχρι το 75΄
3) Ο Αθανασιάδης δεν είχε κανένα λόγο να αγωνίζεται τόση ώρα.
4) Ο Ενρίκε –όπως είπε και ο Γερμανός προπονητής που τον περίμενε- δικαιούνταν περισσότερο χρόνο.
5) Πάνω απ’ όλα στο διάστημα 45΄-80΄ όπου το σκορ είναι 0-1 και το ματς είναι ισορροπημένο, ο ΠΑΟΚ δεν κάνει αυτό το κάτι παραπάνω (ακόμη και ως ρίσκο) για να αυξήσει τις πιθανότητές του να σκοράρει. Έδειξε ο πάγκος της ομάδας ευχαριστημένος από το 0-1 επειδή η ομάδα δεν απειλούνταν από τη Σάλκε. Αυτό ήταν λίγο παράξενο…

Τέλος πάντων… Γίνονται και αυτά, για έναν ΠΑΟΚ που ΚΑΙ φέτος δεν θα κάνει την υπέρβαση στην Ευρώπη, αν και η πορεία του στον όμιλο του Europa League ήταν θετική.

Αλήθεια είναι αυτό που είπε ο Ίβιτς: «Η νέα ομάδα που χτίζεται πήρε ένα μάθημα». Έτσι είναι και ελπίζουμε αυτός ο διαφαινόμενος αποκλεισμός να μην φέρει αναταραχή. Ελπίζουμε επίσης ότι το καλοκαίρι αυτή η… νέα ομάδα (που τώρα χρησιμοποιείται το επιχείρημα ότι είναι νέα και λογικά θα υποστεί τις συνέπειες των πολλών αλλαγών) να μην κάνει και πάλι 10 μεταγραφές, για να χαρακτηριστεί εκ νέου… νέα ομάδα και να έχει και του χρόνου την ίδια δικαιολογία…

Ο νέος ΠΑΟΚ χτίζεται αρκετά καλά, από εδώ και πέρα χρειάζεται σταθερότητα και λίγες ποιοτικές προσθήκες παικτών-ηγετών, παικτών που ΔΕΝ έχει τώρα. Τέτοια παθήματα είναι αναπόφευκτα, αρκεί να γίνουν και μαθήματα για τη δύσκολη συνέχεια. Τα ντέρμπι τώρα άρχισαν και κανείς δεν
πρέπει να ξεχνάει ότι αυτά θα κρίνουν τους στόχους του Δικεφάλου…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.