Μπάγερν - Άρσεναλ 5-1

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Μπάγερν - Άρσεναλ 5-1

bet365

Η Μπάγερν ήταν εντυπωσιακή στο δεύτερο μέρος και σκόρπισε την Άρσεναλ με νέα πεντάρα (5-1), όπως το 2015.

Η τελευταία επίσκεψη της Άρσεναλ στο Μόναχο ήταν τραυματική εμπειρία. Το 2015 οι Βαυαροί είχαν διαλύσει τους κανονιέρηδες για την φάση των «16» και το... ντεζαβού ήρθε στο δεύτερο μέρος. Οι παίκτες του Βενγκέρ μάλλον ξέχασαν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο και είδαν το 1-1 του ημιχρόνου να γίνεται 5-1, όπως και πριν δύο χρόνια!

Η εικόνα του πρώτου μέρους δεν προμήνυε με τίποτα αυτό που θα ακολουθούσε. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και πήραν το προβάδισμα μόλις στο 11’. Ο Ρόμπεν βρήκε λίγο χώρο ή πιο σωστά του άφησαν οι κανονιέρηδες και με άπιαστο πλασέ έκανε το 1-0! Οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Νόιερ, όμως κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 30’. Ο Κοσιελνί κέρδισε πέναλτι από τον Λεβαντόφσκι (δείτε το video παρακάτω και βγάλτε τα συμπεράσματά σας) και ο Σάντσες, αφού έχασε το – θεωρητικά – εύκολο, βλέποντας τον Νόιερ να αποκρούει, πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-1!

Ο διαιτητής Μάζιτς άκουσε νέα παράπονα από τους Βαυαρούς στο 35’, όταν έπειτα από σέντρα του Αλάμπα η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπεγιερίν εντός περιοχής, με τον ρυθμό να ανοίγει στο τέλος του πρώτου μέρους. Λεβαντόφσκι (35’, 43’), Τζάκα (39’) και Οζίλ (45+1’) έχασαν ευκαιρίες, με εκείνες των κανονιέρηδων να είναι οι καλύτερες και το 1-1 να μένει μέχρι το ημίχρονο.

Στην επανάληψη τα πάντα γκρεμίστηκαν πολύ γρήγορα για την Άρσεναλ. Το κομβικό σημείο φέρεται να ήρθε στο 49’, όταν ο Κοσιελνί αποχώρησε τραυματίας και έδωσε τη θέση του στον Γκάμπριελ. Ξαφνικά, η άμυνα των Λονδρέζων ήταν αλλού γι’ αλλού. Στο 53’ ήρθε το 2-1, όταν ο Λαμ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Λεβαντόφσκι με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Οσπίνα. Και κάπου εκεί ήρθε το ολικό black out για τους κανονιέρηδες.

Οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν και το σκορ θα μπορούσε να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Στο 57’ ο Λεβαντόφσκι έδωσε την ασίστ με εκπληκτικό τακουνάκι στον Τιάγκο, που έκανε το 3-1, ενώ στο 61’ και στο 62’ οι Βαυαροί έχασαν τεράστιες ευκαιρίες με τους Λεβεντόφσκι, Ρόμπεν και Μαρτίνεθ! Στο 63’ ο Τιάγκο έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα, αφού κόντραρε στον Τζάκα, κατέληξε ξανά στα δίχτυα του Οσπίνα για το 4-1!

Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της Άρσεναλ στο Champoins League που δέχεται τρία γκολ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα... Φυσικά, τίποτα δεν άλλαξε, με τον Οσπίνα να κάνει νέα μεγάλη απόκρουση στο σουτ του Ντάγκλας Κόστα και τον Μίλερ να σκοράρει με το που μπήκε στο ματς, πολύ χαλαρά, για το τελικό 5-1 στο 88’! Από το 4-1 του πρώτου στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων έχει καταφέρει να επιστρέψει μόνο η Ρεάλ το 1985 με αντίπαλο την Γκλάντμπαχ και μάλλον ο Βενγκέρ θα πρέπει να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι για έβδομη διαδοχική σεζόν θα αποκλειστεί από τη φάση των «16»...

Μπάγερν (Κάρλο Αντσελότι): Νόιερ, Λαμ, Μαρτίνεθ, Χούμελς, Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο, Βιδάλ, Τιάγκο, Ρόμπεν (88’ Ραφίνια), Ντάγκλας Κόστα (84’ Κίμιχ), Λεβαντόφσκι (86’ Μίλερ)

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Οσπίνα, Γκιμπς, Κοσιελνί (49’ Γκάμπριελ), Μουστάφι, Μπεγιερίν, Τζάκα, Κοκλέν (77’ Ζιρού), Ιβόμπι (66’ Γουόλκοτ), Οζίλ, Τσάμπερλεϊν, Σάντσες


All Goals HD Bayern Munich 5-1 Arsenal 15.02... από Live1Goals

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα