Ολυμπιακός - Οσμανλισπόρ 0-0

Ολυμπιακός - Οσμανλισπόρ 0-0

Αντώνης Σαούλης
Ολυμπιακός - Οσμανλισπόρ 0-0

bet365

Ο Ολυμπιακός κόλλησε στο μηδέν με την Οσμανλίσπορ (0-0), οι (μη) επιλογές του Μπέντο δεν βοήθησαν και η ρεβάνς της Τουρκίας δυσκόλεψε επικίνδυνα! Κόκκινη στο 73' ο Βιάνα!

Προφανώς και υπήρχαν στόχοι πριν την έναρξη του αγώνα. Πρωταρχικός στόχος; Πάντα η νίκη. Δεύτερος και αρκετά σημαντικός να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Το 50% των στόχων δεν είναι κακό ποσοστό για τον Ολυμπιακό. Είχε πολλές απουσίες (Ιντέγε, Ελιουνούσι, Καπίνο), προστέθηκαν ατυχίες (αναγκαστική αλλαγή ο Φορτούνης) και υπήρξαν και λάθη (απευθείας κόκκινη ο Βιάνα).

Κι όμως. Ο Ολυμπιακός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν καλύτερος από την Οσμανλισπόρ, κράτησε μακριά από τα καρέ του τον αντίπαλο (μόλις μία τελική σε 90 λεπτά αγώνα) και είχε τις δικές του ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο γκολ. Και με τον Καρντόσο στο πρώτο μέρος και με τους Σεμπά, Μάρτινς στο δεύτερο. Εν τέλει έμεινε στο 0-0. Ενα αποτέλεσμα που διατηρεί το 50-50 της πρόκρισης για την Τουρκία σε μία εβδομάδα (23 Φεβρουαρίου).

ΜΟΝΟΤΕΡΜΑ, ΧΩΡΙΣ Ν' ΑΠΕΙΛΕΙ
Με Ανδρούτσο εξτρέμ και Ρέτσο αμυντικό χαφ, ο Ολυμπιακός μπήκε από το πρώτο λεπτό στο ματς για να κυριαρχήσει. Κι αν ο Φορτούνης ήταν λίγο πιο προσεκτικός στο 3' ίσως οι «ερυθρόλευκοι» να έπαιρναν από νωρίς το προβάδισμα, αλλά το φάουλ του ακριβώς έξω από την περιοχή έφυγε ψηλά άουτ.

Μετά από αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα και πολλές κίτρινες κάρτες ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να σκοράρει στο 32' αλλά ο Ανδρούτσος κόπηκε (λανθασμένα) ως οφσάιντ. Οι «ερυθρόλευκοι» παρά την πίεση και την κατοχή μπάλας απείλησαν για πρώτη φορά στο 41' (με τον Μποτία) αλλά η μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν στο 42' όταν ο Καρντόσο δέχθηκε το δώρο από τον Λουίζ Κάρλος αλλά το πλασέ του το απομάκρυνε ο Καρτσεμάρσκας.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΕΜΠΟ
Ο Ολυμπιακός συνέχισε με την ίδια όρεξη και στο δεύτερο ημίχρονο. Κατοχή μπάλας, υπομονή, μηδέν απειλές στο δικό του μισό. Μπορεί να μην υπήρχε πλάνο για ν' απειλήσει μέσα από την περιοχή και να εκμεταλλευτεί περισσότερο τον Καρντόσο (ίσως να φταίει και ο Παραγουανός γι' αυτό) αλλά οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν ν' ανοίξουν το σκορ με τα μακρινά σουτ των Σεμπά (55') και Μάρτινς (59').

ΤΟΝ «ΦΡΕΝΑΡΕ» Η ΚΟΚΚΙΝΗ
Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να πιέσουν ακόμα περισσότερο την Οσμανλισπόρ η οποία έδειχνε να κουράζεται και ν' αφήνει κενούς χώρους. Ομως ο Ολυμπιακός δεν εκμεταλλεύτηκε ποτέ τις αρκετές στημένες φάσεις που κέρδισε (κόρνερ και φάουλ) και σα να μην έφτανε αυτό ο Βιάνα πήρε κόκκινη κάρτα στο 74' με αποτέλεσμα να βάλει δύσκολα στην ομάδα του για το επόμενο 20λεπτο.

Παρόλα αυτά όμως ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε ποτέ παρά το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη περισσότερο και ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά εάν ο Μπέντο εμπιστευόταν νωρίτερα τον Ανσαριφάρντ ο οποίος μπήκε στο 88' (!) κι έδειξε ότι μπορούσε να πάει στην ατομική προσπάθεια έστω και σε αυτό το μικρό διάστημα που αγωνίστηκε.

Το 0-0 μόνο κακό αποτέλεσμα δεν είναι. Η πρόκριση παραμένει στο 50-50 ακόμα και αν ο Ολυμπιακός θα κληθεί να την διεκδικήσει μέσα στην Τουρκία.

MVP: Καρτσεμάρσκας. Ο τερματοφύλακας της Οσμανλισπόρ τέσσερις φορές χρειάστηκε να επέμβει και το έκανε σωστά. Με Μποτία και Καρντόσο στο πρώτο ημίχρονο και με Σεμπά, Μάρτινς στο δεύτερο μέρος κράτησε το μηδέν μπροστά από την εστία του.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Βιάνα. Σε ανύποπτη φάση ο Βραζιλιάνος αμυντικός κλωτσάει τον αντίπαλό του και βλέπει την κόκκινη κάρτα. Σε σημείο μάλιστα που ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ανδρούτσος. Ο πιτσιρικάς τα έκανε όλα σωστά. Εξαιρετικός τακτικά με πολλά τρεξίματα. Εάν μάλιστα τον άφηνε ο επόπτης στο πρώτο ημίχρονο πιθανότατα να είχε σκοράρει κιόλας.
Η ΓΚΑΦΑ: Στο 73' ο Βιάνα αποφασίζει να ρίξει και μια κλωτσιά στον πεσμένο αντίπαλό του με αποτέλεσμα να δεχθεί την κόκκινη κάρτα ν' αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες και να χάσει και την ρεβάνς.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Γάλλος Ρουντί Μπουκέ έκρινε πως για να «κρατήσει» το ματς αποφάσισε να είναι τρομερά αυστηρός στον πειθαρχικό του έλεγχο. Πολλές κίτρινες, απευθείας κόκκινη (στον Βιάνα) και αποφάσεις που σίγουρα θα προκαλέσει τα παράπονα του Ολυμπιακού κυρίως όταν δεν έδειξε την δεύτερη κίτρινη στον Λουίζ Κάρλος. Ο Μποτία διαμαρτυρήθηκε και για πέναλτι στο 11' ενώ κόπηκε (κακώς) με οφσάιντ ο Ανδρούτσος στο 32' που έβγαινε τετ-α-τετ.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ενα ματς σα να μην... έγινε. Ο Ολυμπιακός κράτησε το μηδέν στην άμυνα (το θετικό), δεν μπόρεσε να σκοράρει (το αρνητικό) και πάει στην Τουρκία με την υπόθεση πρόκριση να παραμένει στο 50-50. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν τον έναν από τους δύο στόχους του και θα πάει στην Τουρκία για να ψάξει το γκολ που πιθανότατα θα του δώσει και πρόκριση.

Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Σισοκό, Ρέτσος, Μάρτινς (88' Ανσαριφάρντ), Ανδρούτσος, Φορτούνης (71' Μανθάτης), Σεμπά, Καρντόσο (76' Ρομαό)
ΟΣΜΑΝΛΙΣΠΟΡ: Καρτσεμάρσκας, Πίντο, Προχάτσκα, Κουρουτσκού, Βρσάγιεβιτς, Λουίζ Κάρλος (88' Μαχέρ), Τσαγκιράν, Εντιαγέ, Μπιφουμά (94' Μεχμέτ, Ρεγκατέν, Ντελάρζ (81' Ρουτσέσκου)

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα