Σχέση... εξάρτησης στη Βαυαρία

Κώστας Ζάλιαρης
Σχέση... εξάρτησης στη Βαυαρία

bet365

Ο Αρσέν Βενγκέρ έκανε λόγο για... κατάρα που πρέπει να σπάσει. Οι Βαυαροί θέλουν το καρέ προκρίσεων εις βάρος του. Μπάγερν και Άρσεναλ κοντράρονται ξανά στο... παραδοσιακό του ραντεβού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με 10.000 κόσμο και ελπίδα για την υπέρβαση, η Νάπολι στη Μαδρίτη.

Πριν καν πραγματοποιηθεί η κλήρωση της φάσης των «16», ακόμα κι αν χρειάστηκε μια ανέλπιστη ήττα της Παρί στο τελευταίο ματς των γκρουπ ώστε η Άρσεναλ να τερματίσει πρώτη από τον όμιλό της, όποιον ρωτούσες, θα έριχνε στο δρόμο των Λονδρέζων τη Μπάγερν. Και η κληρωτίδα είχε όρεξη για μεγάλη πλάκα, αφού έφερε ξανά αντιμέτωπες τις δύο ομάδες (21:45, Cosmote Sport 2 HD).

Οι Γερμανοί μετρούν τρεις προκρίσεις (2005, 2013, 2014) εις βάρος των «κανονιέρηδων» στη φάση των «16» και θέλουν να φτάσουν στο καρέ, τη στιγμή που ο Αρσέν Βενγκέρ, με το κλίμα ξανά τεταμένο στους οπαδούς της ομάδας του και το μέλλον του γι' ακόμα μια χρονιά αβέβαιο, να κάνει λόγο για κατάρα που ακόμα κι αν ο ίδιος αποχωρήσει το καλοκαίρι, πρέπει να έχει σπάσει.

Η Μπάγερν, που μετράει μόνο νίκες στα τελευταία 15 εντός έδρας ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ, θα έχει κανονικά τον Τσάμπι Αλόνσο στην 11άδα της, με τον Ισπανό χαφ να ξεπερνά τις ενοχλήσεις που αισθάνθηκε τη Δευτέρα. Με τον Οσπίνα στην εστία η Άρσεναλ, που έχει αποκλειστεί στους «16» τις έξι προηγούμενες σεζόν!

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Λαμ, Μαρτίνεθ, Χούμελς, Αλάμπα, Αλόνσο, Τιάγκο, Βιδάλ, Κόστα, Ρόμπεν, Λεβαντόφσκι

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Κοσιελνί, Μουστάφι, Μονρεάλ, Ελνένι, Κοκλέν, Τσάμπερλεϊν, Εζίλ, Αλέξις, Γουέλμπεκ

Στη Μαδρίτη, με περίπου 10.000 κόσμο μαζί της, η Νάπολι ψάχνει το αποτέλεσμα που θα κρατήσει ζωντανό το όνειρό της, στη μεγάλη πρόκληση που της έτυχε στην πρώτη νοκ-άουτ φάση του θεσμού για φέτος, απέναντι στη Ρεάλ του Ζινεντίν Ζιντάν (21:45, Cosmote Sport 1 HD). Η «βασίλισσα» στοχεύει στην παρουσία της στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για 7η διαδοχική αγωνιστική περίοδο, τη στιγμή που οι «παρτενοπέι» βρίσκονται μόλις για δεύτερη φορά στους «16», όμως, ταξίδεψαν στην ισπανική πρωτεύουσα με μόλις μια ήττα στα τελευταία εφτά παιχνίδια μακριά από το κοινό τους, σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η Νάπολι, που παρουσιάζει ανισορροπία ανάμεσα στην επίθεση και την άμυνα, αφού σκοράρει, αλλά και δέχεται συνεχώς γκολ, έχει παραμείνει αήττητη στα τελευταία 18 παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις, με τον Μέρτενς να διανύει τρομερή περίοδο φόρμας με 14 τέρματα σε 11 ματς. Διαθέσιμοι άπαντες για τον Σάρι, εκτός για τη Ρεάλ ο Μπέιλ που προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα, όμως είναι αρκετά νωρίς ακόμα για να συμπεριληφθεί στα πλάνα του προπονητή του.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κροος, Κασεμίρο, Μόντριτς, Βάσκεθ, Μπενζεμά, Ρονάλντο

Νάπολι: Ρέινα, Χισάι, Κουλιμπαλί, Αλμπιόλ, Γκουλάμ, Ζιελίνσκι, Ντιαβαρά, Χάμσικ, Καγεχόν, Μέρτενς, Ινσίνιε

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα