Ερωτευμένοι... με τη μπάλα!

Κώστας Ζάλιαρης
Ερωτευμένοι... με τη μπάλα!

bet365

Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ξανά κοντά μας! Και τι σύμπτωση... Την ημέρα των... ερωτευμένων με το ποδόσφαιρο! Τεράστιο ντέρμπι στο Παρίσι, μεγάλη «μάχη» στη Λισαβόνα.

Για τέταρτη φορά από το 2013 μέχρι και σήμερα, οι Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαρτσελόνα θα αναμετρηθούν και πάλι, σε μια κόντρα που πλέον είναι... παραδοσιακή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (21:45, Cosmote Sport 2). Για τρίτη φορά οι δύο ομάδες θα τα πουν σε νοκ-άουτ φάση, αφού έχουν συναντηθεί και στους ομίλους την αγωνιστική περίοδο 2014-2015.

Οι «μπλαουγκράνα» που προέρχονται από το εμφατικό 6-0 στην έδρα της Αλαβές, αλλά έχοντας χάσει τον Αλέις Βιδάλ με σοβαρό τραυματισμό για το υπόλοιπο της σεζόν, ταξίδεψαν στην πόλη του Φωτός γνωρίζοντας πως η Παρί δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε παιχνίδι για τους «16» του θεσμού!

Οι σημερινοί γηπεδούχοι δεν μπορούν να υπολογίζουν στον Τιάγκο Σίλβα που τέθηκε εκτός μάχης, ενώ και ο Τιάγκο Μότα είναι απών λόγω τιμωρίας. Έχει συμπεριληφθεί στα πλάνα του Ουνάι Έμερι ο 21χρονος Πρεσνέλ Κιμπέμπε, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στο Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά θα περιμένει τη στιγμή που ενδεχομένως απόψε το βράδυ θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του. Από νίκη (3-0) επί της Μπόρντο οι Παριζιάνοι.

Πιθανές ενδεκάδες:

Παρί: Τραπ, Οριέ, Μαρκίνιος, Κιμπέμπε, Μάξουελ, Βεράτι, Ραμπιό, Ματουϊντί, Λούκας, Καβάνι, Ντράξλερ

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σέρχι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτες, Ινιέστα, Μέσι, Λουίς Σουάρες, Νεϊμάρ

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς στη Λισαβόνα, η Μπενφίκα υποδέχεται τη Μπορούσια Ντόρτμουντ (21:45, Cosmote Sport 1 HD). Με τους Βεστφαλούς σε μέτριες μέρες και με μόλις μια νίκη στα τελευταία τρία παιχνίδια πρωταθλήματος, έχοντας ταξιδέψει στην Πορτογαλία έπειτα από ήττα (2-1) από τη Ντάρμσταντ, η ομάδα του Τούχελ θέλει να δώσει συνέχεια στις εκπληκτικές επιδόσεις της φετινής σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού πέτυχε και 21 γκολ, τα περισσότερα από κάθε άλλον σύλλογο, στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Ο κόουτς της Ντόρτμουντ εξέφρασε σιγουριά για την επαναφορά των παικτών του στις καλές εμφανίσεις, ειδικά απέναντι στην ομάδα που συγκέντρωσε τους λιγότερους βαθμούς από τις ομάδες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στους «16».

Οι «αετοί» έχουν... οχυρό το «Ντα Λουζ», μετρώντας μόλις δύο ήττες στα τελευταία 20 ματς μπροστά στο κοινό τους, όταν ο αντίπαλος προέρχεται εκ Γερμανίας. Αμφίβολος ο Γιόνας για τη Μπενφίκα, δεν ταξίδεψε με την υπόλοιπη αποστολή της Ντόρτμουντ ο Γκέτσε.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπενφίκα: Έντερσον, Σεμέδο, Λουϊσάο, Λίντελεφ, Ελισέου, Φέισα, Πίτσι, Σάλβιο, Καρίγιο/Αλμέιδα, Γιόνας, Μήτρογλου

Ντόρτμουντ: Μπουρκί, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Μπάρτρα, Σμέλτσερ, Βάιγκλ, Κάστρο, Γκερέιρο, Ντεμπελέ, Ρόις, Ομπαμεγιάνγκ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα