Ηρακλής - ΑΕΚ 2-2

Γιώργος Τσακίρης
Ηρακλής - ΑΕΚ 2-2

bet365

Η εμφάνιση του Μπάρκα, κόστισε στην ΑΕΚ (κακή αντίδραση στο 1ο γκολ, «έγκλημα» στο 2ο) το «τρίποντο» στο Καυτανζόγλειο με τον Ηρακλή (2-2) να... τσιμπάει ένα βαθμό-ανάσα! Χαζή κόκκινη ο Μπακάκης στο 82'! Στο -3 από την 5άδα η Ένωση!

Μόνο νίκες (πλην της αναμέτρησης στην Ξάνθη) και χωρίς να δεχθεί γκολ είχε η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, από την στιγμή που ανέλαβε ο Μανόλο Χιμένεθ. Και τα δύο, τελικά, έσπασαν στη Θεσσαλονίκη από τον Ηρακλή. Ενα ματς που ξεκίνησε ιδανικά για την Ενωση, με το γκολ του Βάργκας, εξελισσόταν σε εφιάλτη λόγω των λαθών άμυνας και Μπάρκα, με αποτέλεσμα ο Γηραιός να ανατρέψει την κατάσταση (2-1) και να πιστέψει σε μια σπουδαία νίκη. Ο Χριστοδουλόπουλος, όμως, έδωσε έστω την ισοπαλία στην ΑΕΚ, η οποία έχασε με τραυματισμό τον Γκάλο και με αποβολή τον -αντικαταστάτη του- Μπακάκη, χάνοντας ταυτόχρονα και την ευκαιρία να ζεστάνει για τα καλά τον κόσμο της πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Από τα πρώτα λεπτά η ΑΕΚ πήρε την κατοχή της μπάλας και ήταν αυτή που ανέλαβε να κάνει παιχνίδι, απέναντι σε έναν Ηρακλή που πρόσεχε κυρίως την άμυνα του. Το σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 13', η πρώτη τελική και για τις δύο ομάδες, δεν ανησύχησε τον Χουάντερσον αλλά δευτερόλεπτά μετά τον ανησύχησε για τα καλά η πάσα του Μάνταλου στον Ντίντακ, ο οποίος όμως κατάφερε από θέση για γκολ να στείλει την μπάλα πλάγιο άουτ... Η Ενωση πατούσε καλύτερα και το γκολ ήρθε τελικά στο 19', με τον Μάνταλο να φεύγει στην κόντρα και να δίνει στον Βάργκας, ο οποίος απέφυγε ωραία τον αντίπαλο του και ακόμη πιο ωραία πλάσαρε τον όρθιο Χουάντερσον (0-1).

Ο Ηρακλής ήταν υποχρεωμένος, πλέον, να βγει μπροστά για να ψάξει την ισοφάριση αλλά αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο, με το ποσοστό κατοχής μπάλας να είναι στο 73%-27% για τους Κιτρινόμαυρους. Το ματς βασικά εξελισσόταν καλά για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, υπό την έννοια πως ήταν μπροστά στο σκορ και δεν ένιωθε κάποιο κίνδυνο, αλλά άρχισε να στραβώνει μετά το ημίωρο. Αρχικά με τον τραυματισμό του Γκάλο -ο οποίος άφησε τη θέση του στον Μπακάκη- και μετά με κάποια λάθη που έδιναν τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να βγουν μπροστά και να κερδίσουν κάποια φάουλ κοντά στην περιοχή.

Σε ένα από αυτά, στο 39', ήρθε και η ισοφάριση. Ο Λεοζίνιο εκτέλεσε ωραία για τον Περόνε, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τον... ύπνο της άμυνας αλλά και την ασταθή επέμβαση του Μπάρκα, με αποτέλεσμα να γίνει το 1-1. Η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε αμέσως μετά ο Βάργκας ήταν η απόδειξη για την έλλειψη ηρεμίας από την πλευρά της ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη αξιόλογη φάση. Γενικά, άλλωστε, δεν υπήρχαν πολλές τέτοιες στο πρώτο 45λεπτο.

Το πρόβλημα για την Ενωση -και καλό για τον Ηρακλή- ήταν ότι η ηρεμία τής έλειπε και στο δεύτερο μέρος και αυτό φαινόταν σε αρκετές φάσεις, με αποκορύφωμα όσα έγιναν στο πεντάλεπτο 59'-64'. Αρχικά, η ασυνεννοησία Μπάρκα-Βράνιες παραλίγο να οδηγήσει σε ένα... επικό αυτογκόλ αλλά ο Μπακάκης πρόλαβε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή. Στο 64', όμως, κανείς δεν μπορούσε να προλάβει τίποτα, γιατί κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι ο Μπάρκας θα έκανε τέτοιο λάθος υπό την πίεση του Κούρου, δίνοντας ένα πανεύκολο γκολ στον Μοντέιρο (2-1)!

Ελλειψη ηρεμίας, προφανώς, υπήρχε και στον Χιμένεθ, ο οποίος έβγαλε, λίγο πριν το 2-1, τον Βάργκας (!) για να βάλει τον Αραούχο ενώ στη συνέχεια απέσυρε και τον Γιόχανσον για να μπει ο Αϊντάρεβιτς. Τα δεδομένα έδειχναν να είναι όλα υπέρ του Ηρακλή εκείνη την στιγμή αλλά η ΑΕΚ αντέδρασε γρήγορα: Στο 76' οι Χρισοτδουλόπουλος-Πέκχαρτ-Αραούχο συνεργάστηκαν, ο Αργεντίνος πλάσαρε από κοντά, ο Χουάντερσον απέκρουσε και στην κενή εστία ο Λάζαρος έκανε με τακουνάκι το 2-2. Η Ενωση το πίστεψε ξανά, απείλησε αμέσως μετά με το διαγώνιο του Πέκχαρτ εντός περιοχής αλλά οι ελπίδες της μειώθηκαν δραματικά στο 82', όταν ο Μπακάκης έκανε θέατρο και σωστά είδε την δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες...

Και αφού έμεινε με 10 παίκτες, στο 92' κινδύνεψε και να χάσει αλλά ο Λεοζίνιο από καλή θέση πλάσαρε άουτ, σφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο το 2-2.

Man of the match: Ο Περόνε. Ισοφάρισε σε 1-1 πριν το τέλος του ημιχρόνου και γενικά πάλευε μόνος του μπροστά και κατάφερνε να προβληματίζει τους αμυντικούς της ΑΕΚ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπακάκης... Μπήκε ως αλλαγή μετά τον τραυματισμό του Γκάλο και δεν έκανε τίποτα καλό για την ομάδα του. Το αποκορύφωμα είναι το τραγικό θέατρο του και η αποβολή του με 2η κίτρινη.

Στο ύψος του: Ο Βάργκας. Από τα πρώτα λεπτά έδειχνε ότι ήταν σε καλή μέρα και ήταν αυτός που έβαλε και μπροστά στο σκορ την ΑΕΚ. Και τελικά, χωρίς να καταλάβει κανείς το γιατί, ο Χιμένεθ αποφάσισε να βγάλει αυτόν για να βάλει τον Αραούχο.

Η γκάφα: Την έκανε ο Μπάρκας στη φάση του 2-1 και είναι... μυθική. Ούτε στο 1-1 αντέδρασε σωστά αλλά στο 2-1 ήταν ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Γενικά ήταν κακή μέρα για αυτόν, αφού είχε προηγηθεί και η φάση με το παραλίγο αυτογκόλ του Βράνιες.

Το στραγάλι: Σωστές οι αποφάσεις του διαιτητή Φουκάκη και των βοηθών του. Το μοναδικό λάθος του είναι ότι θα μπορούσε να αποβάλει τον Κούρο για το πολύ σκληρό φάουλ στον Αραούχο και αν του έδειχνε εκεί την κόκκινη κάρτα, δεν θα υπήρχε στη φάση του 2-1. Δεν έκρινε αυτό, όμως, το ματς.

Το ταμείο του Gazzetta: Ελλειψη προσωπικότητας και χαρακτήρα μεγάλης ομάδας δείχνει για την ΑΕΚ το γεγονός ότι παραμένει χωρίς νίκη εκτός έδρας από τον... Οκτώβριο (Λάρισα). Σχεδόν σε όλα, μάλιστα, οι Κιτρινόμαυροι προηγούνται αλλά βρίσκουν πάντα τον τρόπο για να μην νικήσουν και αυτό σίγουρα δεν είναι χαρακτήρας μεγάλης ομάδας. Αν η Ενωση δεν το λύσει άμεσα αυτό το πρόβλημα, η είσοδος στα πλέι οφ μόνο σίγουρη δεν θα είναι...

Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Δώνης (79' Πασάς), Στάμου, Κούρος (86' Γροντής), Αργυρόπουλος, Τζανετόπουλος, Ιντζόγλου, Σαραμαντάς, Μοντέιρο (85' Αγγελόπουλος), Λεοζίνιο, Περόνε.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο (32' Μπακάκης), Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (70' Αϊντάρεβιτς), Βάργκας (61' Αραούχο), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Πέκχαρτ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα