Φιορεντίνα - Ουντινέζε 3-0

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Φιορεντίνα - Ουντινέζε 3-0

bet365

Χωρίς να συναντήσουν κάποια δυσκολία, οι Βιόλα νίκησαν με 3-0 την Ουντινέζε και παραμένουν ζωντανοί στη μάχη για έξοδο στην Ευρώπη.

Λίγες μέρες μετά την βαριά ήττα από την Ρόμα, η Φιορεντίνα ήξερε ότι η νίκη επί της Ουντινέζε ήταν μονόδρομος προκειμένου να αποφευχθεί η κρίση. Η ομάδα του Πάουλο Σόουζα, τελικά, έκανε όντως αυτό που έπρεπε, απλοποιώντας πολύ τα πράγματα από την στιγμή που άνοιξε το σκορ με τον Μπόρχα Βαλέρο λίγο πριν το ημίχρονο. Οι Μπαμπακάρ και Μπερναρντέσκι τα άλλα δύο για τους Βιόλα, οι οποίοι -με ματς περισσότερο- έπιασαν την Μίλαν στη βαθμολογία και είναι στο -2 από την 5η θέση.

Λίγο έλειψε το ματς να αρχίσει κυριολεκτικά με γκολ, αφού ο Μπαμπακάρ βρέθηκε σε θέση βολής μετά την πάσα του Βεσίνο, αλλά ο Καρνέζης αντέδρασε σωστά. Οπως και να έχει, η Φιορεντίνα δεν πτοήθηκε και προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι της, απέναντι σε μια Ουντινέζε που δεν έδειχνε ικανή να κάνει κάτι καλό επιθετικά. Ετσι, οι Βιόλα δεν είχαν λόγο να ανησυχούν πίσω και από εκεί και πέρα προσπαθούσαν για το καλύτερο μπροστά. Η αλήθεια είναι ότι δεν τους έβγαιναν όσα ήθελαν να κάνουν αλλά παρ' όλα αυτά πήγαν με το προβάσισμα στα αποδυτήρια. Προβάδισμα που ήρθε στο 41', όταν ο Μπερναρντέσκι έκανε το δυνατό σουτ και η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι, για να σκοράρει στην επαναφορά ο Μπόρχα Βαλέρο (1-0). Ηταν το 1ο πρώτο γκολ του Ισπανού στη Serie A μετά τις 14/2/16, όταν είχε σκοράρει εναντίον της Ιντερ.

Από την στιγμή που προηγήθηκε, τα πράγματα ήταν πολύ πιο εύκολα για την ομάδα του Πάουλο Σόουζα και αυτό αποδείχθηκε στη συνέχεια του παιχνιδιού. Η Φιορεντίνα είχε τον έλεγχο της κατάστασης και στο 62' έκανε το 2-0 με το σουτ του Μπαμπακάρ, που βρήκε και στον Σαμίρ, από τα 25 μέτρα. Η ομάδα του Τζίτζι Ντελ Νέρι δεν μπορούσε να αλλάξει την ροή του αγώνα και στο 80' οι γηπεδούχοι πήραν πέναλτι για το χέρι του Φοφανά στο φάουλ του Μπερναρντέσκι, ο οποίος ανέλαβε και την εκτέλεση για το 3-0. Και κάπως έτσι, ήρεμα κι ωραία, οι Τοσκανοί πήραν το τρίποντο και συνεχίζουν... Οσο για την Ουντινέζε, ουσιαστικά δεν έχει κάποιο στόχο για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

 

SERIE A Τελευταία Νέα