Σάλκε - Χέρτα 2-0

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Σάλκε - Χέρτα 2-0

bet365

Λίγες μέρες πριν το πρώτο ματς με τον ΠΑΟΚ, η Σάλκε νίκησε εύκολα με 2-0 την Χέρτα και έρχεται στη Θεσσαλονίκη με ψυχολογία.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι Βασιλικοί Μπλε πήγαν στο Μόναχο και έφυγαν με αποτέλεσμα (1-1) κόντρα στην Μπάγερν. Μεσοβδόμαδα πήραν χαλαρή πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου και τώρα καθάρισαν πιο εύκολα από ό,τι αναμενόταν την Χέρτα, βελτιώνοντας την ψυχολογική τους κατάσταση. Για τη βαθμολογική έχουν δουλειά ακόμη αλλά αυτό δεν απασχολεί ιδιαίτερα τον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς υποδέχονται την Πέμπτη τους Βεστφαλούς στο πρώτο ματς για τους «32» του Europa League και τους πετυχαίνουν, όπως φαίνεται, σε καλό φεγγάρι. Μπουργκστέλερ και Γκορέτσκα τα γκολ για την ομάδα του Μάρκους Βάιντσιρλ.

Από τα πρώτα λεπτά η Σάλκε πήρε την κατοχή της μπάλας και η Χέρτα, όπως πάντα, ήταν έτοιμη να παίξει με αντεπιθέσεις. Με μία τέτοια μάλιστα, στο 13', έφτασε μια ανάσα από το 0-1 αλλά ο Καλού σημάδεψε το δοκάρι. Αυτή ήταν ουσιαστικά και η μοναδική ευκαιρία των φιλοξενούμενων, με τους Βεστφαλούς να κυριαρχούν στη συνέχεια, έχοντας συνεχώς την μπάλα (έφτασε και στο 68% το ποσοστό). Μαζί με την μπάλα, οι γηπεδούχοι είχαν και τις φάσεις για γκολ αλλά οι Γκορέτσκα, Μπεργκστέλερ τις έχασαν, για να εξιλεωθεί τελικά ο δεύτερος στο 41': Ωραίο κατέβασμα μετά την μπαλιά του Μπενταλέμπ και σουτ αμέσως για το 1-0.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, στο 47', ο Μπουργκστέλερ πήγε και για δεύτερο γκολ, μετά το γύρισμα του Κολάσινατς, αλλά σούταρε άουτ και στο 55' πλησίασε και ο Νάλντο στο 2-0 με την καλή εκτέλεση φάουλ. Η Σάλκε ήλεγχε πλήρως την κατάσταση, δεν ένιωθε καμία απειλή από τους Βερολινέζους και στο 62' ο Γκορέτσκα έφυγε στην κόντρα και με πολύ ωραία ενέργεια και σουτ έγραψε το 2-0. Η Χέρτα θα μπορούσε να ξαναμπεί στο ματς με τον Ιμπίσεβιτς στο 70' αλλά η ευκαιρία χάθηκε και μαζί χάθηκε και οποιαδήποτε ελπίδα για βαθμό αφού οι γηπεδούχοι ήταν απολύτως σοβαροί ως το τέλος.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα