Αλαβές – Μπαρτσελόνα 0-6

Γιώργος Καραμάνος
Αλαβές – Μπαρτσελόνα 0-6

bet365

Με rotation εν όψει Champions League, απέναντι στην αντίπαλό της στον τελικό Κυπέλλου, Αλαβές, η Μπάρτσα έβαλε μισή ντουζίνα γκολ (0-6) και έπιασε έστω και για λίγο κορυφή.

Με μία ήττα σε 17 αγώνες, με την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της, με το φθινοπωρινό διπλό στο «Καμπ Νόου». Θα περίμενε κανείς ότι η Αλαβές θα προέβαλε μεγαλύτερη αντίσταση στην Μπαρτσελόνα. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που εκείνη παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές, απουσίες και εξ ολοκλήρου εναλλακτική άμυνα. Ωστόσο, δίχως να φορτσάρουν, οι Καταλανοί εμφανίστηκαν ακραία αποτελεσματικοί, εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη και με σούπερ ξέσπασμα στο β' μέρος, έφτασαν στο εκπληκτικό 0-6.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς άργησε να εμφανιστεί και ήταν εκατέρωθεν χαμένη ευκαιρία. Ο Τερ Στέγκεν σταμάτησε σε τετ α τετ τον Τεό και στην εξέλιξη της φάσης ο Πατσέκο τον Αντρέ Γκόμες. Στο 37' όμως ήρθε το πρώτο. Αφού χάθηκε η μπάλα από διαρκείς εναλλαγές, με χαμηλή παράλληλη ο Αλέις Βιδάλ έδωσε πάρε βάλε στον Λουίς Σουάρες. Τρία λεπτά αργότερα από διαδοχικές γκάφες της άμυνας και του τερματοφύλακα ο Νεϊμάρ έβαλε ένα από τα ευκολότερα της καριέρας του.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης η Αλαβές μπήκε φουριόζα, αλλά ο Σάντος (49') έχασε απίστευτη ευκαιρία, όταν ολομόναχος πλάσαρε ψηλά άουτ. Σταδιακά η Μπάρτσα έπαιρνε ξανά τα ηνία και στο 59' ξεκίνησε η φιέστα. Μέχρι το 68' θα έβαζε συνολικά τέσσερα γκολ σε ένα επικό εννιάλεπτο. Ο Μέσι έκλεψε την μπάλα και πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Πατσέκο. Από κάθετη του Σουάρες ο Μέσι βγήκε τετ α τετ (64'), αλλά στα δίχτυα η μπάλα μπήκε ως αυτογκόλ του Αλέξις. Κατά λάθος ο Σουάρες (65') έστρωσε στον Ράκιτιτς που σούταρε εύστοχα διαγώνια. Πλασέ του Νεϊμάρ, ο Πατσέκο έδιωξε και με μονοκόμματο τον νίκησε ο Σουάρες, για να ανέβει στην κορυφή των σκόρερ με τ18 (17 έχει ο Μέσι και 13 ο Κριστιάνο).

Το φινάλε βρήκε τους Μπλαουκγράνα να έχουν κρατήσει δυνάμεις εν όψει της Παρί την ερχόμενη Τρίτη, να έχουν δώσει ένα πρώτο στίγμα για τον τελικό απέναντι στην επικείμενη μάχη κούπας με την Αλαβές και να απολαμβάνουν έστω και για λίγες ώρες την κορυφή. Η Ρεάλ έπαιζε το βράδυ στην Οσασούνα, αλλά γενικά έχει τρία ματς λιγότερα και έτσι η πρωτιά της Μπάρτσα δεν θα κρατήσει για πολύ. Εδειξε όμως ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο, μην έχοντας ηττηθεί από αρχές Οκτωβρίου. Μοναδικό μελανό σημείο ο πολύ σοβαρός τραυματισμός του Αλέις Βιδάλ, καθώς πρέπει να του έσπασε ο αστράγαλος και αυτό σε ένα σημείο, όπου έδειχνε να ανεβαίνει και να παίρνει συμμετοχές.

* Ο Λουίς Σουάρες έφτασε τα 109 γκολ με την Μπάρτσα, όσα δηλαδή είχε και ο νυν προπονητής του!

* Μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία του «Μεντιθορόθα», ισοφαρίζοντας εκείνη από την Σοσιεδάδ το 1940!

Αλαβές (Μαουρίτσο Πελεγκρίνο): Πατσέκο, Αλέξις, Λαγουάρδια. Τεό, Βιγαράι, Γιορέντε, Τόρες, Κρστιτσιτς (46' Κίκο), Κατάι (57' Ρομέρο), Σομπρίνο, Σάντος

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ουμτιτί, Ματιέ, Αλέις Βιδάλ (87' Ζόρντι Αλμπα), Ντιν, Μπουσκέτς (64' Ινιέστα), Αντρέ Γκόμες (72' Σέρζι Ρομπέρτο), Ράκιτιτς, Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα