Νάπολι - Τζένοα 2-0

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Νάπολι - Τζένοα 2-0

bet365

Με Ζιελίνσκι-Τζακερίνι οι Παρτενοπέι καθάρισαν (2-0) την Τζένοα και σκέφτονται πλέον το ραντεβού με την Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Ο Μαουρίτσιο Σάρι «απειλούσε» τους δημοσιογράφους την Πέμπτη ότι «αν μου πείτε το παραμικρό για την Ρεάλ θα φύγω, μόνο την Τζένοα σκέφτομαι». Το ήξερε και ο ίδιος, όμως, ότι έλεγε ψέματα. Κανείς στη Νάπολι, από τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις και τον Σάρι μέχρι τον Μέρτενς και τον Ρογκ, δεν σκέφτονταν τους Ροσομπλού και αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Οι Παρτενοπέι ήθελαν να πάρουν το ματς ξεκούραστα και τα κατάφεραν χάρη στα γκολ των Ζιελίνσκι και Τζακερίνι (1ο με τη Νάπολι), ανέβηκαν στη 2η θέση (με ματς περισσότερο) και τώρα ετοιμάζονται για το ταξίδι στην ισπανική πρωτεύουσα παρέα με... 10.000 τιφόζι!

Το ματς άρχισε στραβά για την Τζένοα αφού στο 19' ο Ιβάν Τζούριτς υποχρεώθηκε να κάνει την πρώτη αλλαγή, με τον Ορμπαν αντί του Χεντιλέτι. Τρία λεπτά μετά, η Νάπολι θα μπορούσε να προηγηθεί από το κόρνερ του Γκουλάμ αλλά ο Λαμάνα το έσωσε, με την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι να έχει τον έλεγχο αλλά όχι και τρομερό ρυθμό. Οι γηπεδούχοι μάλλον ήθελαν να προηγηθούν χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρουν και θα μπορούσαν να το κάνουν είτε με τον Κουλιμπαλί στο 33', μετά την σέντρα του Γκουλάμ, είτε με τον Ινσίνιε στο 36' αλλά ο Λαμάνα απέκρουσε. Στο 39' οι Ροσομπλού έκαναν και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, με τον Κατάλντι να αντικαθιστά τον τραυματία Βελόζο, για να κλείσει το πρώτο μέρος με το κακό πλασέ του Ινσίνιε μετά την κάθετη του Μέρτενς.

Για 5η φορά στα τελευταία επτά εντός έδρας παιχνίδια η Νάπολι δεν σκόραρε στο πρώτο 45λεπτο αλλά το έκανε νωρίς στο δεύτερο, απλοποιώντας τα πράγματα. Στο 50' ο Χίλεμαρκ αντί να στείλει κόρνερ την μπάλα την έστειλε στον... Ζιελίνσκι κι αυτός με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-0. Ο Μέρτενς, δείχνοντας την αυτοπεποίθηση του, δοκίμασε από μακριά στο 52' αλλά ο Λαμάνα μπλόκαρε ενώ στο 61' αντέδρασε σωστά και στην προσπάθεια του Ινσίνιε. Λίγα λεπτά μετά πάντως, στο 68', δεν μπορούσε να κάνει τίποτα από την στιγμή που ο Μέρτενς απέφυγε τον Μπουρντίσο και το έδωσε έτοιμο στον Τζακερίνι, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη Νάπολι (2-0). Από εκεί και πέρα, ο Σάρι έκανε τις αλλαγές του, η ομάδα ήλεγξε εύκολα την κατάσταση και το μυαλό όλων, πλέον, ταξιδεύει στη Μαδρίτη...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα