Ποιοτικός αλλά και ρίσκο!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ποιοτικός αλλά και ρίσκο!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Γκιγιέρμο Μόλινς που βρίσκεται στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Πριν μπούμε στο... ψητό, δηλαδή την επικείμενη μεταγραφή του Γκιγιέρμο Μόλινς στον Παναθηναϊκό, σωστό θα ήταν να αναφερθούμε αρχικά στις αντικειμενικές συνθήκες που υπάρχουν αυτή την στιγμή στο «πράσινο στρατόπεδο», ώστε να κατανοήσουμε πιο εύκολα την επιλογή του Νίκου Λυμπερόπουλου και του Μαρίνου Ουζουνίδη να εξετάζουν την περίπτωση ενός ποδοσφαιριστή που έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά με τραυματισμούς και η καριέρα του βρίσκεται εδώ και μια πενταετία σε πτωτική πορεία. Όπως οι ίδιες αντικειμενικές συνθήκες υπάρχουν την τελευταία πενταετία και αποτελούν το μεγαλύτερο επιχείρημα για τις μεταγραφικές αποφάσεις των Φερέιρα, Νταμπίζα, Στραματσόνι.

Οι συνθήκες αυτές, λοιπόν, είναι γνωστές αλλά καλό είναι να τις υπενθυμίζουμε. Το διαθέσιμο μπάτζετ που έχει στα χέρια του ο νέος τεχνικός διευθυντής του συλλόγου δεν είναι ικανό να ντύσει στα πράσινα ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής, ταλέντα με μεγάλες προοπτικές και παίκτες με απαιτήσεις πάνω από 200-300 χιλιάδες ευρώ. Όπως έχουμε ξανατονίσει πολεμάει με... νεροπίστολα. Από την στιγμή που μεταγραφή για την μεταγραφή δεν θα γινόταν, ο «Λύμπε» είναι αναγκασμένος να εξετάζει περιπτώσεις που ναι μεν είχαν ή έχουν την ποιότητα να ανεβάσουν επίπεδο ένα σούπερ αποδυναμωμένο ρόστερ σε σχέση με το καλοκαίρι αλλά για διάφορους λόγους δεν βρίσκονται πια στο πάνω ράφι. Ελεύθερος από την Β κατηγορία της Κίνας είναι ο Μόλινς. Όταν, λοιπόν, τα διαθέσιμα χρήματα δεν σου επιτρέπουν να οδηγηθείς σε επιλογές Παναθηναϊκού, τότε θα πας σε «λαχεία», σε «στοιχήματα» και σε παίκτες που οι πιθανότητες να σου βγουν δεν είναι υπέρ σου. Πάμε παρακάτω...

Ο Μόλινς, λοιπόν, μέχρι και το 2010 αποτελούσε μεγάλο κεφάλαιο για το σουηδικό ποδόσφαιρο. Παίκτης Εθνικής ομάδας, πρωταθλητής με την Μάλμε, ένας ποιοτικότατος εξτρέμ. Ο πρώτος σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο το καλοκαίρι του 2011 τον πήγε αρκετά πίσω, επιστρέφοντας στην Σουηδία ξαναβρήκε τον καλό του εαυτό αλλά και πάλι το καλοκαίρι του 2014 παθαίνει χοντρή ζημιά και πάλι στο γόνατο.

Επί της ουσίας μιλάμε για δύο διαφορετικούς ποδοσφαιριστές. Για έναν ταχύτατο εξτρέμ με αρκετή ποιότητα με την μπάλα στα πόδια πριν τις ρήξεις χιαστών και για έναν σέντερ φορ με αξιοσημείωτη εκτελεστική δεινότητα μετά τις επεμβάσεις. Θυμίζει λίγο την περίπτωση του Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος όταν έχασε την έκρηξη και την ταχύτητα, πήρε... μετάθεση από το αριστερό «φτερό» στην κορυφή της επίθεσης.

Ρίχνοντας μια ματιά στις συμμετοχές μετά τον πρώτο τραυματισμό, διαπιστώνεις πωυ γεμάτες σεζόν δεν είχε...

Την σεζόν 2011/2012 στην Άντερλεχτ 4 συμμετοχές στο πρωτάθλημα...

Την σεζόν 2012/2013 στην Άντερλεχτ 3 συμμετοχές και 5 στην Μπέτις...

Την τριετία της επιστροφής του στην Μάλμε έπαιξε σε 48 παιχνίδια και πέτυχε 22 τέρματα, χωρίς σε καμία χρονιά να έχει πάνω από 15 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο...

Παρόλα αυτά η συχνότατη επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα είναι αξιοσημείωτη και είναι προφανώς εκείνη που τον έβαλε ψηλά στην λίστα του Παναθηναϊκού και τον έφερε στην Αθήνα για να περάσει από εξονυχυστικό ιατρικό έλεγχο και αν είναι «οκ» να υπογράψει...

Τα χαρακτηρικά και η ποιότητα που είχε πριν τους τραυματισμούς ήταν ικανές να τον φέρουν στο υψηλότερο επίπεδο, για αυτό η Άντερλεχτ τον αγόρασε, για αυτό η Μπέτις του έδωσε την ευκαιρία στην Πριμέρα.

Προφανώς και το 2017 δεν είναι όπως το 2010 αλλά φαίνεται να έχει τα στοιχεία να αποτελέσει μία αξιόπιστη εναλλακτική πίσω από τον Μπεργκ μέχρι το φινάλε της σεζόν και... βλέπουμε, αποτελώντας όμως ένα ρίσκο εξαιτίας των δύο σοβαρών τραυματισμών στο γόνατο που τον ''άλλαξαν'' ποδοσφαιρικά.

Το πόσο μεγάλο ή μικρό ρίσκο είναι ένας ποδοσφαιριστής με αυτό το ιστορικό τραυματισμών καθορίζεται πάντα από την συμφωνία των δύο πλευρών και η λογική, λέει, πως αν ο παίκτης δείξει καλά στα ιατρικά, το «τριφύλλι» δεν θα δεσμευθεί μαζί του για παραπάνω από το εξάμηνο, αποφασίζοντας στο φινάλε της σεζόν για το αν αξίζει να ανανεώσει το συμβόλαιο με τον Σουηδό ή όχι...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.