Μπαρτσελόνα - Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-0

Gazzetta team
Μπαρτσελόνα - Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-0

bet365

Η Μπαρτσελόνα των αρκετών αλλαγών νίκησε 3-0 την Αθλέτικ στο Camp Nou και βρέθηκε κολλητά στην Ρεάλ που έχει δύο ματς λιγότερα.

Ολα καλά για τους Blaugrana που αν και είδαν την Μπιλμπάο να είναι καλύτερη και να έχει δοκάρι στο πρώτο μέρος, επικράτησαν με 3-0 επιστρέφοντας στις νίκες και ελπίζουν σε απώλεις της Ρεάλ στα ματς που χρωστά για να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή. Ο Λουίς Ενρίκε έδωσε ανάσες και ευκαιρίες σε κάποιους παίκτες και δικαιώθηκε, σε έναν αγώνα στον οποίο οι οπαδοί των Blaugrana αποδοκίμασαν τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Τεμπάς, για την αντιμετώπιση από τη διαιτησία. Ξανά γκολ με φάουλ ο Λιονέλ Μέσι, που έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του κλαμπ με αυτό τον τρόπο. Τραυματίες αποχώρησαν οι Πικέ και Ραφίνια, ενώ Αλκάθερ, Βιδάλ σημείωσαν τα άλλα γκολ.

Αφού ο Νεϊμάρ άργησε να εκτελέσει στο 2’ η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε είχε την πρώτη πραγματικά ευκαιρία στο ματς στο 3’ όταν ο Ραούλ Γκαρθία γύρισε εξαιρετικά αλλά το πλασέ του πήγε στο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν εξαιρετικά ψηλά στο πρώτο κομμάτι, έκλεβαν μπάλες και δημιουργούσαν προβλήματα στην άμυνα των Καταλανών και στο 12’ η κεφαλιά του Ινιάκι Γουίλιαμς πέρασε μόλις έξω. Στο 18’ μίλησε η ατομική ποιότητα των γηπεδούχων όταν ο φοβερός σε όλο το ματς, Νεϊμάρ, έφυγε από αριστερά και γύρισε στον Αλκάθερ που βρήκε στα ανάποδα βήματα τον Ιραϊθόθ για το 1-0. Ηταν το πρώτο του γκολ από τον Απρίλιο στο πρωτάθλημα και πρώτο με την Μπαρτσελόνα.

Παρά το γκολ που δέχθηκε η Μπιλμπάο έπαιζε καλά είχε στη συνέχεια ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Ομως αυτό δεν έμελλε να γίνει. Στο 23’ το φάουλ του Ιτουράσπε πέρασε άουτ, στο 24’ ο Σαν Χοσέ άργησε να σουτάρει και το έχασε, στο 24’ ο Τερ Στέγκεν μπλόκαρε το σουτ του Ραούλ Γκαρθία ύστερα από λάθος της άμυνας και στο 32΄ο Ινιάκι Γουίλιαμς πέρασε εύκολα τον Πικέ αλλά ο Γερμανός keeper των Blaugrana απέκρουσε το πλασέ του από πλάγια. Σε όλα αυτά η απάντηση της Μπαρτσελόνα ήταν να σκοράρει στο 40’ με φάουλ του Μέσι από πολύ πλάγια για να είναι το 2-0 το σκορ του πρώτου μέρους αφού στο 43’ από καλή θέση ο Νεϊμάρ πλάσαρε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός δεν ήταν τόσο υψηλός και η Μπαρτσελόνα είχε τον έλεγχο κόντρα σε μία όχι το ίδιο καλή Μπιλμπάο. Στο ημίχρονο ο Πικέ αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού από τον Μασεράνο και στο 49’ ο Ραφίνια είχε κεφαλιά έξω, τέσσερα λεπτά πριν αποχωρήσει και αυτός με πρόβλημα για να μπει ο Ράκιτιτς. Στο 54’ η Αθλέτικ είχε καλή στιγμή με το σουτ του Ραούλ Γκαρθία μέσα από την περιοχή, όπως ήταν και αυτά των Νεϊμάρ (58’) και Μέσι (59’), με τον Αργεντινό να αποχωρεί στο 63’ για να ξεκουραστεί. Στο 67’ ο Αλέις Βιδάλ με ωραία ενέργεια και διαγώνιο αριστερό ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος αφού στο 72’ ο Ιραϊθόθ σταμάτησε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Νεϊμάρ και στο 89’ Αλέις Βιδάλ και Ράκιτιτς έχασαν διπλή ευκαιρία.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα