Μπάγερν - Σάλκε 1-1

Gazzetta team
Μπάγερν - Σάλκε 1-1

bet365

Η Σάλκε έκανε μεγάλη εμφάνιση και έφυγε με ισοπαλία 1-1 από το Μόναχο. Νίκες για Χόφενχαϊμ, Γκλάντμπαχ, Κολωνία και Χέρτα.

Η Σάλκε έκανε την πιο μεστή εμφάνισή της στη σεζόν και κατάφερε να φύγει με ισοπαλία 1-1 από το Μόναχο, βάζοντας τέλος στο νικηφόρο σερί 7 αγώνων των παικτών του Αντσελότι. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν θαρραλέα από το πρώτο λεπτό και δικαιώθηκαν, με τους Βαυαρούς να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες στο τέλος.

Το ματς ξεκίνησε με γκολ για τους γηπεδούχους, όταν στο 9’ έπειτα από ασίστ του Βιδάλ, ο Λεβαντόφσκι με υπέροχο πλασέ έκανε το 1-0. Όλα έδειχναν ότι η Μπάγερν θα περάσει ένα ήσυχο απόγευμα, όμως στο 13’ ήρθε η ισοφάριση, όταν η Σάλκε κέρδισε το φάουλ σε καλή θέση και ο – συνήθης ύποπτος – Νάλντο έκανε το 1-1 με δυνατό σουτ! Οι Βαυαροί είχαν την κατοχή, όμως οι βασιλικοί μπλε ήταν σταθερή στην άμυνα και δεν πανικοβλήθηκαν ούτε σε μία φάση.

Κολάσινατς (17’) και Μπερνάτ (23’) είχαν τις επόμενες καλές στιγμές, πριν έρθουν τα δοκάρια στο τέλος του πρώτου μέρους. Αρχικά για τη Σάλκε με τον Μπούργκστελερ στο 40’ και στη συνέχεια για την Μπάγερν με τον Λεβαντόφσκι στο 42’! Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε, με την Μπάγερν να προσπαθεί, όμως να μην έχει ιδέες στην επίθεση. Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τους Βαυαρούς στο 86’ με τον Χάβι Μαρτίνεθ και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Ενα ήταν αρκετό
Η Χέρτα έχει αποδείξει ότι δεν χρειάζεται να κάνει... μαγικά πράγματα για να νικήσει. Οι Βερολινέζοι καταφέρνουν να παίρνουν βαθμούς κυνικά και το έκαναν για ακόμη μία φορά υποδεχόμενοι την Ινγκολσταντ, την οποία νίκησαν με 1-0. Το γκολ μάλιστα μπήκε στα... 59 δευτερόλεπτα! Ο Καλού γύρισε από αριστερά, ο Χαραγκούτσι εκτέλεσε εντός περιοχής, η μπάλα πήγε στα δίχτυα και η Χέρτα πήρε ακόμη τρεις βαθμούς και παραμένει στην 4η θέση. Η Ινγκολσταντ, άλλωστε, δεν κατάφερε να απαντήσει ποτέ, παρά το γεγονός ότι είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να σπάσει μια άμυνα, η οποία κράτησε ως το τέλος. Οι γηπεδούχοι κινδύνεψαν σε κάποιες περιπτώσεις αλλά σε γενικές γραμμές μάλλον ήλεγχαν την κατάσταση και πήραν τους πρώτους βαθμούς για το 2017.

Με Μοντέστ η Κολωνία
Ο Μοντέστ έβγαλε και πάλι τα κάστανα από τη φωτιά για την Κολωνία, που επιβλήθηκε με 1-0 της Βόλφσμπουργκ και συνεχίζει να ελπίζει για ευρωπαϊκή έξοδο. Οι Λύκοι μπήκαν με αυτοπεποίθηση στο ματς, όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις. Αμφότερες οι ομάδες είχαν ως πρώτο μέλημα την άμυνα στη συνέχεια και αυτό φάνηκε και με το παραπάνω, καθώς το 0-0 έμεινε φυσιολογικά μέχρι το ημίχρονο.

Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν καλύτερος, οι ομάδες αποφάσισαν να ρισκάρουν περισσότερο και στο 47’ ο Ράους είδε την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και να περνάει άουτ για τους γηπεδούχους. Η τελική πάσα ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους παίκτες του Στέγκερ, που ήταν καλύτεροι και τελικά δικαιώθηκαν στο τέλος, με τον Μοντέστ να κάνει το 1-0 στο 81’ με πέναλτι.

Ξέσπασε στο τέλος η Γκλάντμπαχ
Ο Ντίτερ Χέκινγκ έκατσε για πρώτη φορά στον πάγκο της Μπορούσια σε εντός έδρας ματς και το έκανε όπως έπρεπε, με το 3-0 επί της Φράιμπουργκ. Μια νίκη που ήρθε στο τελευταίο 20λεπτο, μετά από ένα ισορροπημένο ματς στο μεγαλύτερο διάστημα του. Τόσο η Γκλάντμπαχ όσο και οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν ανοιχτά από τα πρώτα λεπτά αλλά παρ' όλα αυτά δεν δημιουργήθηκαν καθαρές ευκαιρίες αφού οι άμυνες τελείωναν γρήγορα όποιον κίνδυνο πήγαινε να προκύψει. Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Φράιμπουργκ προσπάθησε να αιφνιδιάσει και έγινε απειλητική σε μια-δυο περιπτώσεις με τους Γκρίφο και Πέτερσεν, για να απαντήσουν οι γηπεδούχοι με την καλή ευκαιρία μετά την κεφαλιά του Ράφαελ στο 67'.

Αυτή η φάση, όπως φάνηκε, ξύπνησε την Μπορούσια, η οποία ανέβασε στροφές και στο 73' άνοιξε το σκορ με το σουτ του Στιντλ μετά την πάσα του Τζόνσον (1-0). Το άγχος έφυγε, οι φιλοξενούμενοι έπρεπε να βγουν μπροστά αφήνοντας κενά πίσω, στο 78' ο Ράφαελ έκανε το 2-0 μετά την πάσα του Νταούντ και το ματς έκλεισε πανηγυρικά για την Γκλάντμπαχ του Χέκινγκ αφού στο 92' ο Χέρμαν, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή δύο λεπτά νωρίτερα αφήνοντας πίσω τον τραυματισμό του, έγραψε το τελικό 3-0.

Τεσσάρα η Χόφενχαϊμ!
Επιστροφή στις νίκες για την Χόφενχαϊμ και, μάλιστα, με άκρως εντυπωσιακό τρόπο. Οι μπλε άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5’ με τον Ουτ και στη συνέχεια έκαναν εκπληκτική διαχείριση, φτάνοντας στον θρίαμβο επί της Μάιντς στο τέλος. Οι παίκτες του Σμιντ απείλησαν ελάχιστα και τα πάντα τελείωσαν στα τελευταία λεπτά. Τερατσίνο (81’) και Σαλάι (86’, 90+1) έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Χόφενχαϊμ, που συνεχίζει να εντυπωσιάζει.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα