Τα κέρδη ενός αποκλεισμού

Τα κέρδη ενός αποκλεισμού

Βασίλης Βλαχόπουλος
Τα κέρδη ενός αποκλεισμού

bet365

Το Κύπελλο Ελλάδας πάντα ήταν σε δεύτερο πλάνο. Ιδιαίτερα μετά την κλήρωση της φάσης των «16» του θεσμού και φυσικά των προβλεπόμενων αναμετρήσεων με τον Ολυμπιακό.

Ο Άρης κέρδισε πολλά μέσα από τους δύο αγώνες με τους Πειραιώτες. Τα οφέλη του ήταν κυρίως σε ατομικό επίπεδο διότι αποδείχθηκε ότι πράγματι έκανε κινήσεις με σκοπό την ποιοτική διεύρυνση του ρόστερ. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τον Πίτου Γκαρσία για τον οποίον ούτως ή άλλως κυριαρχούσε βεβαιότητα για το επίπεδο ανταπόκρισής του στις απαιτήσεις όσο για τους Σόουζα, Μακουτά οι οποίοι εμφάνισαν θετικά στοιχεία.

Είναι αλήθεια ότι για τον Ούγκο Σόουζα εκφράστηκαν λογικές αμφιβολίες καθώς στην άλλη πλευρά της ζυγαριάς τοποθετήθηκε η (σχεδόν) επτάμηνη απουσία του από επίσημους αγώνες. Αυτοί δίνουν ρυθμό σε έναν αθλητή, τα επίσημα παιχνίδια φανερώνουν το επίπεδο ετοιμότητας ενός αθλητή.

Ο Νίκος Αναστόπουλος έριξε τον Πορτογάλο στα… βαθιά. Υπό την έννοια ότι, άλλο είναι το επίπεδο πίεσης όταν πρόκειται για αγώνα απέναντι σε ομάδα της Football League σε σχέση με αυτό που υπάρχει απέναντι α) στον εν δυνάμει Πρωταθλητή Ελλάδας και β) στην ομάδα η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση της Superleague στον τομέα της δημιουργίας ευκαιριών.

Ο Σόουζα παρουσίασε θετικά στοιχεία, κυρίως όμως κατάφερε να κρύψει την πολύμηνη απουσία του. Κοινώς, έστειλε μήνυμα στον προπονητή του για τον βαθμό ετοιμότητάς τους και δικαίως κέρδισε μία θέση στο rotation. Πέραν τούτου, η αγωνιστική παρουσία του απέναντι στον Ολυμπιακό, δίνει πλέον το δικαίωμα στον Αναστόπουλο, να μεταφέρει τον Ραούλ Μπράβο στη φυσική θέση του. Αυτή του αριστερού οπισθοφύλακα.

Ο Γάλλος Μακουτά χρησιμοποιήθηκε σε ρόλο «κόφτη», αλλά επιβεβαιώθηκε ότι δεν διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά. Είναι παίκτης που ξέρει να κινείται στον χώρο, έχει αντίληψη και κυρίως παίζει με… ψηλά το κεφάλι διαθέτοντας παράλληλα την έξυπνη κάθετη πάσα. Αυτό πιστοποιήθηκε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο όπου ο 19χρονος «πέρασε» δύο πάσες. Στην πρώτη περίπτωση, ο Ντούνης καθυστέρησε να αρχίσει με αποτέλεσμα να μην προλάβει τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Στην δεύτερη περίπτωση, ο επόπτης Βλάσσης «πρόλαβε» τον Καπνίδη με ανύπαρκτη υπόδειξη οφ σάιντ.

Επί της ουσίας, ο Μακουτά έδωσε το δικαίωμα στον Αναστόπουλο να τον υπολογίζει για τον χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά όχι σε ρόλο «κόφτη». Ο Γάλλος δεν είναι ο παίκτης που θα «κυνηγήσει» τον αντίπαλό του, δεν διαθέτει τη σκληράδα που πρέπει να έχει το «6αρι» μιας ομάδας.

Σε ότι αφορά τον Πίτου Γκαρσία. Στη δική του περίπτωση, οι εκτιμήσεις δεν εμπεριείχαν υψηλό βαθμό κινδύνου. Υπό την έννοια ότι είναι μπαρουτοκαπνισμένος, γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, έχει ποιότητα κι αυτά αποδείχθηκαν στον τρόπο διαχείρισης καταστάσεων στη διάρκεια του χθεσινού (2/2) αγώνα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα