ΠΑΟΚ: Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα…

ΠΑΟΚ: Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα…

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ: Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα…

bet365

Ο ΠΑΟΚ άλλαξε ριζικά την εικόνα του ρόστερ του στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου! Μια ολόκληρη ενδεκάδα, από τερματοφύλακα μέχρι επιθετικό, βγήκε «off» και το gazzetta.gr αναλύει τα δεδομένα

Με έξι καταγεγραμμένες αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών στο φινάλε της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου, το ρόστερ του «Δικεφάλου» πήρε την τελική μορφή του και ο Βλάνταν Ίβιτς κράτησε 26 ποδοσφαιριστές με τους οποίους θα πορευτεί μέχρι το τέλος της σεζόν 2018-17.

Ο Σέρβος προπονητής σε συνεργασία με τον αθλητικό διευθυντή, Λούμπος Μίχελ, είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και σ’ αυτή τη μεταγραφική περίοδο, όπου ο Ιβάν Σαββίδης έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για αγορές ποδοσφαιριστών, ακριβά συμβόλαια και αποδεσμεύσεις, που κόστισαν ακριβά στον ΠΑΟΚ.

Ένας επαρκής φαινομενικά αριθμός ποδοσφαιριστών, ο ιδανικός για πολλούς προπονητές, αλλά ας δούμε ποιοι είναι αυτοί οι 26 που παρέμειναν στην Τούμπα και σε ποιες θέσεις αγωνίζονται.

Τερματοφύλακες (3)

Γλύκος, Μπρκιτς, Σιαμπάνης: Μετά την αποχώρηση του Μάρκου Βελλίδη, ο οποίος μόλις είχε συμπληρώσει ένα χρόνο στην ομάδα, ο νεαρός Μάριος Σιαμπάνης λογίζεται πλέον ως τρίτος τερματοφύλακας, βρέθηκε σε κάποιες αποστολές του κυπέλλου, ωστόσο το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι.

Αμυντικοί (8)

Μάτος, Κίτσιου, Λέοβατς, Μαλεζάς, Βαρέλα, Κρέσπο, Πούγγουρας, Χατζηισαϊας: Η αποχώρηση του Γιώργου Τζαβέλλα δημιούργησε, αριθμητικά, ένα κενό στους στόπερ, με τον Πούγγουρα και τον Χατζηισαϊα να μην έχουν κερδίσει ακόμη την εμπιστοσύνη του Ίβιτς. Αριστερά μπορεί να επιστρατευτεί και ο νεαρός Δεληγιαννίδης, ενώ τη θέση έχουν παίξει και οι Κρέσπο, Μάτος.

Μέσοι (10)

Κάνιας, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Κάτσε, Σάχοφ, Μπίσεσβαρ, Ουάρντα, Πέλκας, Πέδρο Ενρίκε, Δεληγιαννίδης: Ο ΠΑΟΚ έχασε τον πολυτιμότερο παίκτη του μέχρι τον Δεκέμβριο, τον Γκάρι Ροντρίγκες, έκανε δύο ποιοτικές προσθήκες με τις μεταγραφές των Πέδρο Ενρίκε και Ουάρντα, ενώ επέστρεψε κι ο Κάτσε.

Ο Αιγύπτιος μέσος δεν πρόκειται πριν από τις 6 Φεβρουαρίου να είναι στη Θεσσαλονίκη, καθώς τότε ολοκληρώνονται οι υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα της χώρας του στο Κόπα Άφρικα.

Επιθετικοί (5)

Πρίγιοβιτς, Αθανασιάδης, Κάμπος, Κουλούρης, Μυστακίδης: Ο «Δικέφαλος» ενισχύθηκε στη θέση «9», με την απόκτηση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο Κάμπος για τρεις εβδομάδες θα μείνει εκτός δράσης, ενώ ο Μυστακίδης μπορεί να δώσει λύσεις ερχόμενος κυρίως από τον πάγκο.

Αποχωρήσεις (11)

Πάμε να δούμε και ποιοι είναι αυτοί που αποχώρησαν μέσα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Δεν είναι και λίγοι. Μια… κανονική ενδεκάδα. Έχουμε και λέμε:

Ροντρίγκες (πώληση στη Γαλατάσαραϊ), Τζαβέλλας (ελεύθερος), Περέιρα (δανεικός στην Κολόν Σάντα Φε), Λάμπρου (δανεικός στον Πανιώνιο), Δημητριάδης (δανεικός στη Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε) , Κοροβέσης (δανεικός στον ΠΑΣ Γιάννινα), Γιαννούλης (δανεικός στην Ανόρθωση), Tιάμ (λήξη δανεισμού), Τζιόλης (ελεύθερος), Σκόνδρας (ελεύθερος), Βελλίδης (ελεύθερος).

Επίσης, τρία παιδιά που είχαν δοθεί στην Κύπρο (Καρμιώτισσα) το πρώτο εξάμηνο, συνεχίζουν ως δανεικοί σ’ άλλες ομάδες. Ο λόγος για τους Β. Παπαδόπουλο (Τρίκαλα), Πόζογλου (Πανσερραϊκός) και Τσολακίδη (Πανσερραϊκός).

Ακόμη πιο ξεχωριστή η περίπτωση του Τέρι Αντόνις. Ο ομογενής μέσος δόθηκε δανεικός το πρώτο εξάμηνο στη Βέροια και ακολούθως επέστρεψε στην Αυστραλία και συνεχίζει το δανεισμό του στη Σύδνεϋ Γουόντερερς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα