Σουπερλιγκάτος Απόλλων!

Νίκος Μαρούδας
Σουπερλιγκάτος Απόλλων!

bet365

Ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε 1-0 της Λαμίας στο ντέρμπι κορυφής της Football League και έδειξε πως είναι αποφασισμένος να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ! Δείτε τι έγινε σε όλα τα παιχνίδια...

Απόλλων Σμύρνης - Λαμία 1-0

Το γκολ του Ρομάνο στο 13’ έδωσε τη νίκη στον Απόλλωνα στο ντέρμπι με τη Λαμία και έτσι η Ελαφρά Ταξιαρχία συνεχίζει να είναι μόνη στην κορυφή!

'Ενα γκολ, μία αποβολή, κλίμα ντέρμπι στις εξέδρες από τους οπαδούς των δύο ομάδων και μεγάλος νικητής ο Απόλλων, ο οποίος επικράτησε της Λαμίας και αύξησε τη διαφορά του από τον Άρη αλλά και από το σημερινό του αντίπαλο.

Επιστροφή (ως αντίπαλοι) στην Ριζούπολη για Τεννέ, Βάντερσον, Πίτκα και Κοτσώνη.

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να... ψάχνουν τα πατήματά τους στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο της Ριζούπολης.

Η πρώτη ευκαιρία ήρθε για τους γηπεδούχους από τον Αλμπάνη στο 6’ αλλά το σουτ του πέρασε ψηλά άουτ. Στην επόμενη καλή στιγμή του, ο Απόλλων άνοιξε και το σκορ! Ο Ντάσιος έκανε εξαιρετική προσπάθεια από τα δεξιά κι ο Ρομάνο με κοντινή κεφαλιά δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας». Αυτό μάλιστα ήταν το 4ο γκολ που δέχεται η ομάδα της Λαμίας.

Από εκεί και πέρα, η Λαμία προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του ματς, αλλά δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική. Το μόνο που κατάφερε ήτα ένα σουτ του Μπλάζιτς, το οποίο δεν έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπορεί να μην είδαμε κάποιο γκολ, οι ισορροπίες όμως άλλαξαν δύο φορές. Στο 61’ ο Ρομάνο αποχώρησε τραυματίας με τον Τσιάρα να μπαίνει στη θέση του. Οι γηπεδούχοι γύρισαν αρκετά πίσω, έπαιξαν με τη φωτιά αλλά δεν κάηκαν.

Αν κι ο Πεταυράκης άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες στο 69’, αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. Ο Κάσσος στο 74’ είχε μια καλή ευκαιρία να τελειώσει το ματς αλλά σούταρε πάνω στον Τσέναμο, ενώ ο στο 77’ ο Ντουρμισάι στη μεγαλύτερη φάση της Λαμίας στο ματς , στο τετ α τετ με τον Ταΐρη, ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα ήταν νικητής.

Με αυτή τη νίκη, ο Απόλλων παραμένει στην κορυφή μόνος και... ωραίος έχοντας 33 βαθμούς, ενώ η Λαμία με ματς λιγότερο παρέμεινε στην τρίτη θέση με 28 κι ο Άρης είναι δεύτερος με 29.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Άκης Μάντζιος): Ταΐρης, Πάνος, Βαλεριάνος, Μπαρτολίνι, Δεληζήσης (90+2’ Κρητικός), Κονέ, Ντάσιος, Αλμπάνης (62’ Κάσσος), Σιατραβάνης, Ρομάνο (62’ Τσιάρας), Πετρόπουλος.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Τσέναμο, Σπυρόπουλος (82’ Αυγενικού), Πεταυράκης, Αναστασιάδης, Κοτσώνης, Όμο, Μπλάζιτς, Καραγιάννης (35’ Τζόκιτς), Βασιλόγιαννης, Ντουρμισάι, Βάντερσον (65’ Φερφελής).

Τρίκαλα - Πανελευσινιακός 4-0

Εύκολο απόγευμα είχαν τα Τρίκαλα, που δεν δυσκολεύτηκαν να νικήσουν τον Πανελευσινικό με 4-0, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής.

Μόλις στο 12' ο Αρναρέλλης άνοιξε το σκορ, ενώ ο Κουσκουνάς στο 29' έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν εκεί. Στο 37' ο Μουμίν με κεφαλιά έκανε το 3-0 κι ο Μαρουκάκης, που είχε περάσει αλλαγή, διαμόρφωσε το τελικό 4-0 στο 71'.

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ: Αθανασόπουλος, Μπαϊκαρά, Γκόλιας, Λεάντρο (59' λ. τρ. Βέρτζος), Σαρακατσάνος, Μουμίν, Αρναρέλλης (55' Ρομπέρ), Ριζογιάννης (67' Μαρουκάκης), Γιαννιτσάνης, Κουσκουνάς, Στεφάνοβιτς.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Μακρυωνίτης, Ακούζιε (46' Κορομηλάς), Πρίντεμπς, Τσίκρος, Γραικός, Δημόπουλος, Κωνσταντινίδης, Κανσέτση, Αγγελούδης (61' Πάσχος), Αρναούτογλου (46' Παλαιολόγος), Νίασον

Σπάρτη – Πανσερραϊκός 3-0

Εύκολο απόγευμα για την Σπάρτη, που επικράτησε χωρίς δυσκολίες του Πανσερραϊκού με 3-0, σε ένα παιχνίδι που οι δύο ομάδες τελείωσαν την αναμέτρηση με 3-0.

Το παιχνίδι άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Πανσερραϊκό που μόλις στο 15' είχε δοκάρι με τον Γκούρτσα. Ωστόσο, στο 35' οι ισορροπίες άλλαξαν, οι Σερραίοι έμειναν με 10 λόγω αποβολής του Παπατζίκου που έκανε πέναλτι απομακρύνοντας με το χέρι την μπάλα πάνω στη γραμμή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ηλιόπουλος και στο 37', έγραψε το 1-0. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν και δεύτερο τέρμα στο τέλος του πρώτου μέρους πάλι με τον Ηλιόπουλο, να σπρώχνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.

Στην επανάληψη, τα πράγματα ήταν πιο απλά για τους γηπεδούχους. Μπορεί να έμειναν και αυτοί με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Σιώπη με δεύτερη κίτρινη στο 55', όμως στο 58' ο Μπουντόπουλος διαμόρφωσε το 3-0 και σφράγισε την μεγάλη νίκη της ομάδας του.

ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Κραβαρίτης, Σιώπης, Γιαννίτσης, Γκαλίτσιος, Κοτσαρίδης (66' Οικονομόπουλος), Μπανούσης, Αναστασόπουλος, Λώττας (57' Κατσίκης), Μπουντόπουλος (75' Χάδιαρης), Ροβίθης, Ηλιόπουλος.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Μέλκας, Στέβιτς, Ιωαννίδης, Τσελεπίδης, Παπατζίκος, Σιάκκας, Φούσου, Τσιμίκας, Κάκκο, Τσούτσης, Γκούρτσας.

Αναγέννηση Καρδίτσας – Αγροτικός Αστέρας 2-0

Άνετη επικράτηση για την Αναγέννηση Καρδίτσας, που δεν συνάντησε δυσκολίες κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα και με το 2-0 πανηγύρισε μια σημαντική εντός έδρας νίκη.

Το ματς άρχισε με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ μόλις στο 2', με τον Τζέκο να ανοίγει το σκορ. Τρία λεπτά αργότερα (5'), ο Τσιλούλης έκανε και το 2-0 για την ομάδα του και κάπου εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι, μετά το σοκ των δύο γρήγορων γκολ προσπάθησαν να βρουν τα πατήματά τους και να απαντήσουν χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο μέρος, η Αναγέννηση έλεγχε το παιχνίδι χωρίς δυσκολίες. Η μεγάλη φάση δεν υπήρξε, με την ομάδα της Καρδίτσας να παίρνει την σημαντική γι' αυτή νίκη με τα γκολ που σημείωσε στο πρώτο πεντάλεπτο.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Πρίφτης, Τσόπελας, Μπλέντι (90’ Υφαντής), Δημόπουλος, Κισκαμπάνης, Ντεμπελέ (83’ Καραγιάννης), Ντάνκουα, Σμίλτος, Τζέκος, Τσιλούλης, Κρητικός (27’ Τζάνης).

ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ (Νίκος Νεντίδης): Γιακουμής, Αργυρίου, Γκότοβος, Μπουτζίκος (72’ Φιλίπε), Κουκόλης, Θεοδωρίδης (61’ Πάλλας), Τεγούσης, Τριανταφυλλάκος, Γκέσιος, Δεινόπαπας, Βουτσιάς.

Χανιά - Καλλονή 4-0

Τα Χανιά... καθάρισαν πιο άνετα απ' ότι περίμεναν κι οι ίδιοι οι φίλοι της ομάδας το ματς με την Καλλονή.

Μόλις στο 9' ο Σταματής άνοιξε το σκορ, ενώ στο 22' ο Βαρούχας έκανε το 2-0. Πριν βγει το ημίχρονο μπήκαν άλλα δύο τέρματα από τον Φουρλάνο στο 42' και τον Αποστολόπουλο στις καθυστερήσεις.

Στο δεύτερο μέρος, έπεσαν στροφές από τους γηπεδούχους και έτσι το σκορ δεν διευρύνθηκε άλλο.Με αυτή τη νίκη τα Χανιά έχουν 14 βαθμούς, ενώ η Καλλονή παραμένει στους 6 βαθμούς όντας τελευταία.

ΧΑΝΙΑ (Σάκης Παπαβασιλείου): Αθανασίου, Ζέρης (61’ Γεωργακόπουλος), Δαμιανάκης, Βασιλείου, Ντούμος, Φουρλάνος, Ηρακλής, Αποστολόπουλος (80’ Ρουνέι), Σταματής (69’ Κοζάκης), Βαρούχας, Τσουκάνης.

ΚΑΛΛΟΝΗ (Δημήτρης Γαβαλάς): Παπάζογλου, Ζουλιώτης, Ευαγγελιδάκης, Ρεπετσάς, Σάββα, Γιουκαρής, Αποστόλου, Λίταινας, Λαμπράκης, Σοφιάνης, Φράγκος.

Καλλιθέα – Κισσαμικός 2-0

Εντός έδρας νίκη για την Καλλιθέα, που χρειάστηκε το δεύτερο ημίχρονο για να βρει το γκολ που έψαχνε και τελικά με 2-0 να επικρατήσει του Κισσαμικού.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις, αλλά είχε γρήγορο ρυθμό, με τους γηπεδούχους να είναι ανώτεροι. Ωστόσο, οι ενέργειες των Σταματάκου και Λεβέντη δεν βρήκαν τον στόχο, όπως και αυτή του Μαρτίνεθ που ήταν και η καλύτερη για τον Κισσαμικό.

Τελικά, η Καλλιθέα τα κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο. Έπρεπε να φτάσουμε στο 70', για να έρθει ο Γουόρντεν με διαγώνιο σουτ να ανοίξει το σκορ και να λύσει τα πόδια των συμπαικτών του. Το... κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 86', με το τέρμα του Σταματάκου.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Νίκος Κουρμπανάς): Σταυριανός, Συριόπουλος, Πάτας, Τσώνης, Γκίνη, Τσίπρας, Λεβέντης, Μπέλης (84' Κρεββατάς), Σταματάκος, Σμυρλής (53' Ταμπάκης), Γουόρντεν (79' Κατσικογιάννης).

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσερκέζος, Μπολάκης, Παντελάκης, Γιαλούσης, Σελινιωτάκης, Γκούμας, Κίκε (72' Στογιάνοφ), Μαρτίνεθ (83' Βλάχος), Θέος (66' Ποκόνγκ), Μάντζης.

Παναιγιάλειος – Αιγινιακός 1-1

Η μοναδική ισοπαλία της ημέρας, έγινε στο Αίγιο. Εκεί ο Παναιγιάλειος έμεινε στο 1-1 με τον Αιγινιακό.

Το παιχνίδι άρχισε με τους γηπεδούχους να έχουν δοκάρι στο 22' με τον Γκούφα και 10 λεπτά αργότερα, τους φιλοξενούμενους να παίρνουν προβάδισμα στο σκορ. Συγκεκριμένα, ο Μπουντουζάν βγήκε στην πλάτη της άμυνας και κατάφερε να ανοίξει το σκορ για το 0-1. Οι γηπεδούχοι φωνάζουν για πέναλτι σε μια φάση στο 37', με το 0-1 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.

Τελικά η αντίδραση ήρθε από τον Παναιγιάλειο να ισοφαρίζει στο 53', με τον Σκαρτσίλα, έπειτα από μπαλιά του Τσιλιγκίρη. Ο σκόρερ του Παναιγιάλειου είχε ευκαιρία να βρει κι άλλο τέρμα, χωρίς να τα καταφέρει. Το παιχνίδι έληξε με τον Τόλιο να βλέπει την κόκκινη κάρτα για χτύπημα σε αντίπαλο.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Στρέζος, Ρότα, Ντέμο (90’+4’ Καζβιρόπουλος), Στίκας, Μωυσίδης, Κασναφέρης, Μπούζας, Τσιλιγκίρης, Σκαρτσίλας, Κρητικός (85’ Βουτσιώτης), Γκούφας (68’ Ξόμπλιος).

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Γιάννης Βλάχος): Τόλιος, Παπουτσογιαννόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Πασαλίδης, Λιόλιος, Πατράλης, Ζούρκος, Ζγκούρη (79’ Τσολακίδης), Μπουρντουζάν, Γκατσολάρι (90’+3’ Καραγκιόζης), Σκραπάρας (68’ Ρανγκέλοφ).

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα