Βέρντερ Βρέμης – Μπάγερν 1-2

Gazzetta team
Βέρντερ Βρέμης – Μπάγερν 1-2

bet365

Ο Ριμπερί.. κέρασε τον Ρόμπεν δύο χρόνια μετά και οι Βαυαροί νίκησαν για 13η σερί φορά την Βέρντερ (2-1). Από κοντά η Λειψία που με το ίδιο σκορ έβαλε τέλος στο αήττητο της Χόφενχαϊμ.

Μία παλιά καλή συνήθεια μαζί με κάτι καινούργιο και ιστορικό συνδύασε η Μπάγερν στο πέρασμα της από την Βρέμη. Τον δρόμο για την επικράτηση (1-2) επί της Βέρντερ τον άνοιξε το θρυλικό δίδυμο της σύγχρονης εποχής του club. Γύρισμα από αριστερά του Ριμπερί (30') και με τη μία πέταγμα και πλασέ του Ρόμπεν. Με αυτόν τον τρόπο, την δική τους συνεργασία, δεν είχε σκοράρει η Μπάγερν κοντά δύο χρόνια τώρα (από τον Φεβρουάριο του 2015). Το θέμα όμως είναι ότι με αυτή τη νίκη, την 13η διαδοχική κόντρα στην ίδια αντίπαλο, έκανε ρεκόρ στην Μπουντεσλίγκα, μίας και κανένα άλλο ζευγάρι ever δεν ανέπτυξε ποτέ αντίστοιχη διαδοχική «πελατειακή» σχέση.

Οι Βαυαροί δεν έπαιξαν μπαλάρα. Περισσότερο τα στοιχειώδη έκαναν, με τους γηπεδούχους να είναι απειλητικοί σε μεγάλο κομμάτι του ματς. Στο 46' όμως τους σκότωσε ο Αλάμπα με απίθανο φάουλ που είχε κατάληξη στη συμβολή στο αριστερό παραθυράκι. Με ωραίο άδειασμα στον Αλάμπα και πλασέ (53') μείωσε, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση η Βέρντερ (σ.σ.: σκοράρει σε 22 σερί εντός παιχνίδια). Τουλάχιστον σταμάτησε με αυτό το τέρμα ένα ακόμα ταπεινωτικό εις βάρος της σερί των πρωταθλητών, καθώς πριν τον Κρούζε, τους είχαν βάλει 28 αναπάντητα γκολ.

Αήττητο τέλος
Η Λειψία υποχρέωσε την Χόφενχαϊμ στην πρώτη της ήττα στη σεζόν, διατηρώντας παράλληλα το δικό της αήττητο εντός έδρας και τη διαφορά από την Μπάγερν στο -3. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, έφτασαν μία ανάσα από το γκολ με τον Κεϊτά στο 4’, όμως έπεσε θύμα της εξαιρετικής τακτικής της Χόφενχαϊμ στην αντεπίθεση, με τον Αμίρι να κάνει το 0-1 στο 18’! Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, με τους Πόουλσεν (20’) και Ζάμπιτσερ (30’) να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες, πριν ο Βέρνερ φέρει το ματς στα ίσα στο 38’.

Ήταν κάτι που οι γηπεδούχοι άξιζαν και με το παραπάνω. Τα πάντα κρίθηκαν στο 60’, όταν ο Βάγκνερ αποβλήθηκε για σκληρό μαρκάρισμα στον Ιλζάνκερ. Οι παίκτες του Χάζενχουτλ πίεσαν μέχρι το τέλος, έχασαν ευκαιρίες με τους Βέρνερ (67’) και Πόουλσεν, πριν φτάσουν στην ανατροπή με τον Ζάμπιτσερ στο 77’. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν ποτέ να αντιδράσουν με παίκτη λιγότερο και η Λειψία έφτασε δίκαια στη νίκη.

Ξέσπασε η Κολωνία
Η τελευταία νίκη της Κολωνίας είχε έρθει στις 19 Νοεμβρίου και οι παίκτες του Στέγκερ ξέσπασαν πάνω στην Ντάρμσταντ, την οποία διέλυσαν με 6-1! Φυσικά, το ματς δεν επιδέχεται κριτικής, καθώς το σκορ ήταν ήδη 0-3 στο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι άντεξαν μέχρι το 32’, όταν ο Σούλου έβαλε την κόντρα και σκόραρε σε λάθος εστία για το 0-1. Στο 36’ ο Οσάκο με κεφαλιά έκανε το 0-2, ενώ στο 42’ ο Μοντέστ έκανε το 0-3 ξανά με το κεφάλι. Οι Lilien κατάφεραν να μειώσουν στο 66’ με πέναλτι του Σαμ, όμως τα όνειρα για όποια αντεπίθεση γκρεμίστηκαν γρήγορα. Στο 72’ ο Οσάκο έκανε το 1-4, ενώ ο θρίαμβος της Κολωνίας ολοκληρώθηκε με γκολ των Γιόγιτς (85’) και Ρούντνιεβς (89’).

Εχασε το «εξάποντο» το Αμβούργο
Το Ινγκολσταντ – Αμβούργο ήταν ένα καθαρό «εξάποντο» σωτηρίας. Το πήρε η γηπεδούχος, αλλάζοντας μάλιστα θέσεις με τους ηττημένους, οι οποίοι μετά την βαριά ήττα με 3-1, έπεσε εντός υποβιβασμού. Η Ινγκολσταντ ήταν συντριπτικά καλύτερη σε αυτό το αποφασιστικό ματς και προηγήθηκε 3-0. Αρχικά ήταν το τρομερό διαγώνιο του Γκρος (14'), μετά το απ' ευθείας φάουλ του Σούτνερ (22') και ένα ανόητο πέναλτι, όπου ευστόχησε ο Κοέν (47'). Η άπιαστη βολίδα του Σακάι (63') από τα 20 μέτρα δεν βοήθησε και πολύ το Αμβούργο, που θα συνεχίσει λογικά μέχρι τέλους να βιώνει ξανά τα ίδια με την υπόθεση παραμονής του.

Μεγάλη ανατροπή η Άουγκσμπουργκ
Η Άουγκσμπουργκ πήρε μεγάλη νίκη και, μάλιστα, με ανατροπή επί της Βόλφσμπουργκ, που υπέστη την πρώτη ήττα στο 2017. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 4’, όταν έπειτα από φάουλ του Μάλι ο Γκόμεζ (από θέση οφσάιντ) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν εκείνη που περίμεναν οι Λύκοι. Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν μετά το 15’ και έφτασαν στην ισοφάριση με τον Αλτίντοπ στο 25’. Ο Μπενάλιο έκανε το λάθος, στέλνοντας την μπάλα στον Τούρκο, που αρχικά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, πριν κάνει το 1-1 με δεύτερη προσπάθεια. Η συνέχεια ανήκε στους φιλοξενούμενους, που έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, πριν φτάσουν στην ανατροπή στο 69’, όταν ο Φραμπέργκερ έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Κορμπ το 1-2, σκορ που η Άουγκσμπουργκ κράτησε με σχετική ευκολία μέχρι το τέλος.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα