ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 4-1

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 4-1

bet365

Με την πρόκριση να έχει κριθεί από το πρώτο ματς, ο ΠΑΟΚ τσέκαρε με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση στους «8» (4-1 τον Παναιτωλικό), με τον Πρίγιοβιτς στο ντεμπούτο του να ανοίγει λογαριασμό, από την βούλα του πέναλτι!

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την τρελή πορεία του στο κύπελλο. Ο «Δικέφαλος» με το 4-1 επί του Παναιτωλικού «σφράγισε» το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης στην Τούμπα.

Παρά τις πολλές αλλαγές η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς επιβεβαίωσε την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, ενώ οι περίπου 4.000 ΠΑΟΚτσήδες είδαν για πρώτη φορά τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς να αγωνίζεται με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Οι αριθμοί που συνοδεύουν τον ΠΑΟΚ μετά και την αποψινή νίκη του είναι άκρως εντυπωσιακοί. Έχουμε και λέμε:

Από τις 4 Δεκεμβρίου και μετά μετράει 9 νίκες σε 10 ματς!

Η επίθεση του έχει φτάσει στα 28 γκολ, ενώ έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ!

Στο κύπελλο παραμένει αήττητος με 4 νίκες σε 5 αγώνες, όπου έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ, αυτό από τον Πάουλο στις καθυστερήσεις του αποψινού αγώνα.

Με επιμέρους σκορ 15-1 διανύει μια από τις πιο παραγωγικές του σεζόν στον θεσμό.

Επίσης, αυτό που προκαλεί θετική εντύπωση είναι η ευχέρεια με την οποία σκοράρουν οι μπακ του «Δικεφάλου». Μετά τους Μάτος, Κίτσιου και Λέοβατς σήμερα ήταν η σειρά του Παναγιώτη Δεληγιαννίδη να βρει δίχτυα.

Ο 20χρονος, αν και επιθετικός, αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ και στο 41’ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ! Και μαζί με τον Περέιρα ήταν από τους κορυφαίους της αναμέτρησης.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα το πρώτο γκολ, στο ντεμπούτο του μάλιστα, για τον νεοφερμένο από τη Λέγκια Βαρσοβίας, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο 26χρονος φορ έγινε ο 30ος ποδοσφαιριστής που χρησιμοποίησε στη σεζόν ο ΠΑΟΚ και ο 17ος σκόρερ του!

Όλα ήταν ιδανικά το βράδυ της Πέμπτης στην παγωμένη Τούμπα…

ΤΟ ROTATION ΤΟΥ ΙΒΙΤΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΧΑΒΟΥ

Ο Βλάνταν Ίβιτς συνέχισε το rotation στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Με τους Γλύκος, Λέοβατς, Μάτος, Τσίμιροτ, Αθανασιάδη, να έχουν μείνει εκτός αποστολής, ο Σέρβος προπονητής έδωσε φανέλα βασικού στο νεαρό Δεληγιαννίδη (ως αριστερό μπακ), στον Μπρκιτς, στον Κίτσιου και άλλους μη θεωρητικά βασικούς.

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ένα από τα τρία μεταγραφικά αποκτήματα του «Δικεφάλου», έμεινε στον πάγκο, ενώ ο Ίβιτς δεν άλλαξε λογική και προσέγγιση στο στήσιμο της ομάδας, επιμένοντας στο «4-2-3-1».

Ο Μάκης Χάβος στην επιστροφή του στον πάγκο του Παναιτωλικού, δεν είχε μαζί του στη Θεσσαλονίκη τους Κούσα, Μαρκόφσκι και Καμαβουάκα, ενώ παρέταξε τα «καναρίνια» με ένα καθαρό «4-4-2».

ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ!

Ο ΠΑΟΚ απείλησε πρώτος στο 9’ με το δυνατό σουτ του Κάνιας έξω από τη μεγάλη περιοχή, που έδιωξε εντυπωσιακά ο Κυριακίδης, για να απαντήσουν με τον ίδιο πάνω κάτω τρόπο οι φιλοξενούμενοι στο 12’ με το ουτ του Ρόσα από μακρινή απόσταση και τον Μπρκιτς με διπλή προσπάθεια να μπλοκάρει την μπάλα.

Ακολούθησαν δύο σουτ από Κίτσιου (15’) και Περέιρα (17’) με τις δύο ομάδες να μην κλείνονται στην άμυνα τους και να αναζητούν το γκολ με ποδόσφαιρο δίχως σκοπιμότητες και χάσιμο χρόνου. Ο Σάχοφ στο 29’ σπατάλησε την πιο καλή στιγμή των γηπεδούχων, πλασάροντας εξ επαφής, αλλά με το λάθος πόδι, τον Κυριακίδη, αλλά μέσα σε ένα λεπτό (41’-42’) ο «Δικέφαλος» τελείωσε οριστικά την υπόθεση πρόκριση.

Αρχικά ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης, με το πρώτο του γκολ φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ, άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ (μετά την κεφαλιά-ασιστ του Κουλούρη) στο 41’ και σχεδόν με την σέντρα, ο Σάχοφ έκλεψε την μπάλα, έβγαλε την πάσα στον αφύλακτο Μπίσεσβαρ κι ο Ολλανδός έκανε στο 42’ το 2-0.

ΓΚΟΛ Ο ΣΑΧΟΦ, ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΜΕ ΓΚΟΛ Ο ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ!

Στα πρώτα λεπτά του β’ μέρους ο ΠΑΟΚ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Κουλούρης, από το κόρνερ του Περέιρα, σημάδεψε το δοκάρι και από κοντά ο Εβγέν Σάχοφ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Κυριακίδη.

Το κύπελλο ταιριάζει στον Ουκρανό χαφ, καθώς το πρώτο του γκολ το είχε σημειώσει στο 0-7 επί του Πανελευσινιακού και βρήκε ξανά δίχτυα στην ίδια διοργάνωση, δευτερόλεπτα πριν αφήσει τη θέση του στον Χάρη Χαρίση.

Στο 64ο λεπτό ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς πέρασε στον αγώνα στη θέση του Μπίσεσβαρ. Ο 26χρονος επιθετικός στην πρώτη εμφάνιση του με τη φανέλα της νέας του ομάδας, σκόραρε από την άσπρη βούλα. Στο 77’ Μύγας βρήκε το πρόσωπο του Περέιρα μέσα στην μεγάλη περιοχή κι ο Πρίγιοβιτς ευστόχησε στο πέναλτι κάνοντας το 4-0 και για τον ίδιο το ιδανικό ντεμπούτο.

Στις καθυστερήσεις ο Μύγας έκανε εξαιρετική προσπάθεια έβγαλε και την σέντρα και ο Πάουλο με ωραία κεφαλιά έκανε το 4-1.

Διαιτητής: Ευάγγελος Κιατζένης

ΠΑΟΚ (Ιβιτς): Μπρκιτς, Κίτσιου, Μαλεζάς, Βαρέλα, Δεληγιαννίδης, Κάνιας, Μπίσεσβαρ (64’ Πρίγιοβιτς), Σάχοφ (54’ Χαρίσης), Περέιρα, Κουλούρης (73’ Πέλκας), Μυστακίδης

Παναιτωλικός (Χάβος): Κυριακίδης, Τσοκάνης (69’ Ρότσα), Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Μύγας, Παπουτσογιαννόπουλος, Κουτρομάνος, Μουνιός (64’ Λόπεζ), Πάουλο, ΦάρλεΪ (75’ Βασιλούδης), Κλέσιο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα