Ο σεβασμός σε Άρη κι Αναστό κι η «φάση» με Τίκα

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο σεβασμός σε Άρη κι Αναστό κι η «φάση» με Τίκα

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta δυο πράγματα για τον αποψινό πρώτο αγώνα Κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Άρη.

Είναι η τρίτη φορά που ο Ολυμπιακός θα παίξει στο Κύπελλο κόντρα στο Νίκο Αναστόπουλο. Και αν δεν θέλει δυσάρεστες εκπλήξεις, πρέπει να σεβαστεί την αντίπαλη ομάδα και να παίξει όπως πρέπει.

Ο Αναστό το 2002 είχε αντιμετωπίσει στο Κύπελλο τον Ολυμπιακό από τον πάγκο της Καλλιθέας και μετά την ήττα του 1-4 εντός έδρας είχε πάει κι είχε κερδίσει 1-0 στη ρεβάνς της Ριζούπολης!

Το πράγμα έγινε πολύ πιο δύσκολο το 2012, όταν ήταν στον πάγκο ομάδας με άλλη φανέλα, του ΟΦΗ. Τότε ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει στα ημιτελικά 1-0 στο Καραϊσκάκη με γκολ του Μέλμπεργκ στο 81’ και στην Κρήτη είχε φέρει 0-0 κι έτσι είχε πάει στον τελικό, με τον Βαλβέρδε προπονητή.

Μπορεί κάποιος να παρατηρήσει ότι ο Αναστό στα διπλά νοκ άουτ παιχνίδια ποτέ δεν έχασε μέσα-έξω από τον Ολυμπιακό. Κι ειδικά με τον ΟΦΗ ήταν μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης ως το τελευταίο λεπτό, με το ρευστό 0-0.

Τώρα, ο Αναστό είναι σε μία άλλη ομάδα με δυνατή φανέλα, τον Άρη, μία ομάδα της οποίας ολόκληρο το ρόστερ αποτελείται από παίκτες με παρουσία στην Α΄ Εθνική. Έμπειροι, καλοί κι ειδικά μπροστά επικίνδυνοι, με Τάτο, Ίλιτς, Μιλούνοβιτς, Ντούνη, Τζιμπούρ, αλλά και τον πιο μικρό απ΄ όλους, τον Καπνίδη.

Αν ο Ολυμπιακός δεν μπει καλά στο παιχνίδι, παίζοντας αποφασιστικά και σοβαρά, πολύ απλά θα έχει σοβαρό πρόβλημα. Να θυμίσω ότι υπάρχει ομάδα Β΄ Εθνικής, με καλό όμως όνομα, που τον είχε αποκλείσει στο Κύπελλο σε διπλά παιχνίδια, ο ΠΑΣ, το όχι και πολύ μακρινό 2007-Γενάρης ήταν και τότε... Και μόλις πρόπερσι τη (Β΄ κατηγορίας τότε) ΑΕΚ την είχε περάσει στο 90’, με το γκολ του Χάρα, επίσης σε διπλά παιχνίδια.

Κατά την γνώμη μου, ήταν πιο δύσκολη η κλήρωση με τον Άρη, παρά να έπαιζε με κάποια άλλη ομάδα Α΄ Εθνικής ο Ολυμπιακός-οκ, δεν εννοώ να είχε π.χ. ντέρμπι.

Θα σφυρίξει ο Τίκας από την Καρδίτσα, στο πρώτο του παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Νέος ρέφερι, μακάρι να μη δώσει αφορμή όπως σχεδόν όλοι όσοι έχουν παίξει τον Ολυμπιακό επί νέας ΚΕΔ κι έπειτα.

Και μου ήρθε, παρεμπιπτόντως, στο μυαλό το στιγμιότυπο με το σφύριγμα της λήξης στο ΑΕΚ-ΠΑΣ 1-1. Δείτε το εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=BiT94dpoceI).

Αν μη τι άλλο, έχει «φάση».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.