Δεν τον λες και…καλύτερη ομάδα

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Δεν τον λες και…καλύτερη ομάδα

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την «καλύτερη ομάδα» του φετινού πρωταθλήματος και την "τρίτη" φορά του Ίβιτς.

Διάβασα μία δήλωση του (φορμαρισμένου) γκολκίπερ του ΠΑΣ, του Πασχαλάκη, ότι ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος.

Σεβαστή κάθε άποψη. Απλά έριξα μια ματιά στη βαθμολογία και έκανα μία παρατήρηση. Όχι, δεν αναφέρομαι στη μεγάλη βαθμολογική διαφορά των 16 πόντων από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Μία διαφορά που μπορεί να μειωθεί από το εξ αναβολής Λάρισα-ΠΑΟΚ, ενώ υπάρχει και το -3 του ΠΑΟΚ από την περσινή σεζόν.

Αλλού θέλω να καταλήξω. Αν είσαι η καλύτερη ομάδα, αν μη τι άλλο πρέπει να το δείξεις όταν παίζεις με τις άλλες καλές ομάδες του πρωταθλήματος. Γιατί καλό είναι να κερδίζεις την Κέρκυρα, τον Παναιτωλικό, τον Αστέρα, τον Ηρακλή, το Λεβαδειακό και τον Πλατανιά, αλλά το θέμα είναι τι κάνεις με τις πιο δυνατές ομάδες, έτσι δεν είναι;

Κοιτάς λοιπόν τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ με τις άλλες έξι-εφτά καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και τι βλέπεις: ήττα από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ήττα από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, ήττα από τον ΠΑΣ μέσα στην Τούμπα, ήττα από τον Ατρόμητο μέσα στην Τούμπα, ισοπαλία με την Ξάνθη μέσα στην Τούμπα και μοναδική νίκη το 1-0 επί της ΑΕΚ με γκολ στο 93’.

Κι η ατυχία με την τύχη είναι και λίγο σχετικά πράγματα. Και το γράφω γιατί γίνεται μεγάλη αναφορά περί γκίνια φέτος στον ΠΑΟΚ. Όμως, εγώ θυμάμαι ότι ο ΠΑΟΚ ήταν τυχερός που νίκησε την ΑΕΚ, όπως είχε ρέντα και χθες που κέρδισε στα Γιάννινα…

Συγνώμη κιόλας, αλλά δεν τον λες και…καλύτερη ομάδα με τέτοια αποτελέσματα.

Αντίθετα, δείτε τι αποτελέσματα έφερε ο Ολυμπιακός με τις ίδιες ομάδες: 2-0 με Ξάνθη μέσα κι έξω, 2-0 στον Πανιώνιο, 3-0 τον Παναθηναϊκό, 3-0 την ΑΕΚ, 2-0 στα Γιάννινα, 2-1 τον ΠΑΟΚ, 1-0 στο Περιστέρι…

Παρεμπιπτόντως, ασφαλώς και δεν πιστεύω ότι ο Ίβιτς έβριζε τον ΠΑΣ και τον πρόεδρο του (αν είναι έτσι όπως τα λέει ο Χριστοβασίλης) για το ΠΑΟΚ-ΠΑΣ 0-1.

Αυτό που έχω να παρατηρήσω είναι ότι για τρίτη φορά δημιουργείται θέμα με τον Ίβιτς στο τέλος ενός αγώνα του ΠΑΟΚ. Πρώτη ήταν με τις δηλώσεις του στο Καραϊσκάκη, δεύτερη με τις δηλώσεις του για τον Τζαβέλα και τρίτη τώρα. Δεν το λες και…επιτυχία.

Άσχετο: τη μεγαλύτερη μεταγραφή και σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο θα την έχει κάνει ο Ολυμπιακός, στη σούμα που θα γίνει 1η Φλεβάρη…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.