Η πιο δύσκολη νίκη...

Η πιο δύσκολη νίκη...

Η πιο δύσκολη νίκη...

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την σπουδαία νίκη στα Γιάννενα, τις... φιλικές σχέσεις και τους «εντός έδρας» εχθρούς.

Μία ακόμη μάχη στο γήπεδο του ΠΑΣ. Ένα ακόμη ματς-ροντέο (λόγω της λάσπης) σε αυτό το γήπεδο, στο οποίο ο ΠΑΟΚ έβαλε ένα γκολ και κέρδισε τρεις βαθμούς φτύνοντας αίμα…

Για δεύτερη μόλις φορά στα εφτά τελευταία μεταξύ τους ματς, ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον πολύ δυνατό ΠΑΣ και συνέχισε το σερί του. Εδώ και 45 μέρες ο Δικέφαλος μετράει οκτώ νίκες σε εννιά ματς, με απολογισμό τερμάτων 24-1!

(Για το ότι ο Πασχαλάκης του ΠΑΣ προστίθεται στην λίστα όσων αναφέρουν ότι ο ΠΑΟΚ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, θα αναφερθούμε τις επόμενες ημέρες…).

Σε αυτό το ματς ο ΠΑΟΚ του συνδυαστικού ποδοσφαίρου, των πολλών τελικών, ο ΠΑΟΚ του θεάματος και των αυτοματισμών, έπρεπε να εφαρμόσει άλλη μέθοδο για να φθάσει πιο κοντά στη νίκη. Η μπάλα έπρεπε να σηκωθεί, οι συνδυασμοί έπρεπε να αφήσουν τη θέση τους στις μάχες για τις δεύτερες μπάλες και από εκεί και πέρα οι λεπτομέρειες στα τελειώματα, αλλά και οι τερματοφύλακες, θα έκριναν το ματς.

Αυτό περιμέναμε, αλλά τελικά είδαμε κάτι ακόμη πιο δυνατό…

Για να κερδίσει ο ΠΑΟΚ έπρεπε:

- Να σκοράρει ο Λέοβατς!

-Να κάνει μεγάλη επέμβαση ο Γλύκος.

- Να αλλάξει όλη η φιλοσοφία και να παίξει ο Δικέφαλος με τριάδα στα στόπερ και τον Κάμπος «δεκάρι».

- Στο τέλος να πάρει παθητικό ρόλο όλη η ομάδα και να διώχνει όπως-όπως τα γεμίσματα των γηπεδούχων, που συχνά-πυκνά βουτούσαν για να πάρουν φάουλ ή πέναλτι, μια και αλλιώς δεν γίνονταν να απειληθεί το τέρμα του ΠΑΟΚ.

Και να ήταν μόνο αυτά, στον αγώνα των δύο ομάδων που… είχαν φιλικές σχέσεις. (Που και να ήταν στα… μαχαίρια τι θα γίνονταν χθες στα Γιάννινα).

Τελειώνει το ματς και να ο πόλεμος μεταξύ Ίβιτς-Χριστοβασίλη-ΠΑΟΚ, παικτών, συγγενών και λοιπών παρευρισκομένων… Να τα υπονοούμενα, να οι βαριές κατηγορίες, να οι ύβρεις και οι απειλές για το παρόν και το μέλλον!

Όλα αυτά για το ματς που οι «ειδικοί» στα στοιχήματα ΜΟΝΟ των αγώνων του ΠΑΟΚ, μας ενημέρωναν λίγες ώρες πριν τη σέντρα ότι… «έπεσε η απόδοση του διπλού»!

Τι λέτε;

«Έπεσε το διπλό του ΠΑΟΚ! Παίχτηκαν λεφτά στο διπλό! Έτσι έγινε και στον αγώνα Κέρκυρα-ΠΑΟΚ! Μετά από εκείνο το παιχνίδι η sport radar χαρακτήρισε το παιχνίδι ύποπτο χειραγώγησης...».

Ωραίο… Με στυλ και επιχειρήματα! Σε οδηγεί κατευθείαν στη σκέψη που θέλει να δημιουργήσει ο εγκέφαλος της υπόθεσης…

Το γράφει ένας, το αναπαράγουν άλλοι, να και πρώτο θέμα στα καφενεία!

Άρα έγινε η δουλειά: «Αν κερδίσει ο ΠΑΟΚ, τότε όλοι θα λένε ότι το ματς ήταν ύποπτο…». Αν δεν κερδίσει βέβαια θα κάνουμε τους… Πακιστανούς (ούτε αυτό είναι τυχαίο). Έτσι δεν κάναμε και στο Βέροια-ΠΑΟΚ 0-0; Έτσι δεν κάναμε και στο ΠΑΟΚ-ΠΑΣ 0-1;

Βρωμερή και τρισάθλια τακτική. Από συγκεκριμένα κέντρα που ΟΛΟΙ ξέρουν με ποιον σχετίζονται… (Όλοι έχουν μάτια και βλέπουν την προέλευση…).

Αλλά δεν φταίνε αυτοί…

Φταίνε όλοι εκείνοι που… εντός έδρας, σκίζουν τον ΠΑΟΚ καθημερινά και κατ’ επάγγελμα έχοντας αλλοιώσει τη συνείδηση του κόσμου του. Όλοι αυτοί που θα τα βάλουν πρώτα με τον άλλο ΠΑΟΚτσή και όχι με αυτόν που θα τους χαρακτηρίσει… τρύπιους-στημένους-ύποπτους και πόσα άλλα αισχρά και αναπόδεικτα που εκτός των άλλων μένουν και ατιμώρητα…

Αυτά λοιπόν για τον αγώνα που έγινε στους Ζωσιμάδες, εκεί όπου πριν λίγο καιρό οι οπαδοί έγραφαν με αγανάκτηση… «Από τον γαύρο κανένας δανεικός, ΠΑΣ εμπρός, τσιράκι κανενός», εκεί που βέβαια είχε αναρτηθεί και το πολυσυζητημένο πανό της φωτογραφίας μας…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.