Έφυγε από την ζωή ο Βαγγέλης Πανάκης

Έφυγε από την ζωή ο Βαγγέλης Πανάκης

Gazzetta team
Έφυγε από την ζωή ο Βαγγέλης Πανάκης

bet365

Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από την ζωή ο Βαγγέλης Πανάκης, που είχε συνδέσει το όνομα του με το μοναδικό αήττητο πρωτάθλημα που έχει κατακτηθεί ποτέ στην Ελλάδα, από τον Παναθηναϊκό.

Η οικογένεια του Παναθηναϊκού πενθεί, τον χαμό του Βαγγέλη Πανάκη. Ο εκ των κορυφαίων επιθετικών στην ιστορία του συλλόγου, έφυγε από την ζωή το πρωί της Δευτέρας σε ηλικία 84 ετών.

Είχε γεννηθεί στις 8 Ιουνίου 1933 και κατάφερε να ταυτίσει το όνομά του με την ιστορία του Παναθηναϊκού. Ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το αήττητο πρωτάθλημα την σεζόν 1964-65, ενώ αγωνίστηκε σε όλη του την καριέρα μόνο στο «τριφύλλι». Σημείωσε 91 συμμετοχές και πέτυχε 57 γκολ, ενώ μετά την ποδοσφαιρική του καριέρα έγινε αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ενώ επί σειρά ετών ήταν πρόεδρος των Παλαιμάχων του «τριφυλλιού».

Ανακοίνωση για τον θάνατό του εξέδωσε και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Την απώλεια ενός εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της Ιστορίας του θρηνεί ο Παναθηναϊκός

Η σημερινή ημέρα είναι πολύ δύσκολη για την οικογένεια του Παναθηναϊκού. Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Παναθηναϊκού που αφιέρωσε τη ζωή του στο Τριφύλλι, ο Βαγγέλης Πανάκης «ταξίδεψε» σήμερα στη γειτονιά των αγγέλων.

Ο Πανάκης γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου του 1933 και ξεκίνησε την καριέρα του στον ΠΑΟ Καλογρέζας. Το 1951 εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό και άμεσα έδειξε το ταλέντο του. Αρχικά ως αριστερό εξτρέμ, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του και στη συνέχεια ως σέντερ φορ.

Αρχηγική προσωπικότητα φόρεσε επί σειρά ετών το περιβραχιόνιο της ομάδας. Μαζί με τον σπουδαίο Κώστα Λινοξυλάκη ήταν πυλώνας της μεγάλης ομάδας του Παναθηναϊκού στις αρχές της δεκαετίας του ’60 και βέβαια έγραψε το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στο μοναδικό επίτευγμα του αήττητου πρωταθλήματος του 1964.

Καθόλου τυχαία του δόθηκε το παρατσούκλι «Μπουλντόζας». Ο Πανάκης ήταν κάτι ιδιαίτερο αγωνιστικά, πολύ μπροστά από την εποχή του. Με «χτισμένο» κορμί κέρδιζε τις μονομαχίες και χαμηλά και στον αέρα. Η αποτελεσματικότητά του τον έχρισε τον κορυφαίο σέντερ φορ της εποχής του και έναν από τους καλύτερους επιθετικούς στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια για τη σπουδαία καριέρα του Βαγγέλη Πανάκη: 91 συμμετοχές και 57 γκολ στην Α’ Εθνική, 82 συμμετοχές και 31 γκολ προ Α’ Εθνικής. Συνολικά στον Παναθηναϊκό σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη (όπου πρόλαβε να σκοράρει μία φορά) έστειλε 112 φορές τη μπάλα στα δίχτυα, επίδοση που τον καθιστά 5ο σκόρερ στην ιστορία του Τριφυλλιού!

Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε έξι πρωταθλήματα (1952-53, 1959-60, 1960-61, 1961-62, 1963-64, 1964-65) και ένα Κύπελλο (1955), ενώ αγωνίστηκε 14 φορές με την Εθνική Ελλάδας σκοράροντας και πέντε φορές.

Όταν ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα, το 1965 σε ηλικία 32 ετών λόγω τραυματισμών, ο Πανάκης ασχολήθηκε με την προπονητική και πιο συγκεκριμένα στην εφηβική ομάδα του Παναθηναϊκού. Χαρακτηριστικό είναι ότι διετέλεσε ιδρυτικό μέλος και πρώτος πρόεδρος του συνδέσμου παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, θέση που διατήρησε επί 21 συναπτά έτη.

Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του εκλιπόντος και θεωρεί υποχρέωσή της να τιμά για πάντα τη μνήμη ενός πραγματικά μεγάλου Παναθηναϊκού».

Το ίδιο έκανε και ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ:

«Ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του Βαγγέλη Πανάκη, ενός ποδοσφαιριστή που άφησε εποχή στα ελληνικά γήπεδα και δημιούργησε μόνο φίλους με την προσωπικότητα και το ήθος του. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους παλαιμάχους του Παναθηναϊκού, των οποίων υπήρξε ηγετική μορφή.»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα