Εϊμπάρ – Μπαρτσελόνα 0-4

Γιώργος Καραμάνος
Εϊμπάρ – Μπαρτσελόνα 0-4

bet365

Ο Μέσι είχε κέφια, η Μπαρτσελόνα έπαιξε θεαματικά, πέρασε με 0-4 από την Εϊμπάρ και συνεχίζει στο κυνήγι του τίτλου από το -2, μετρώντας τέσσερις σερί νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Η Μπαρτσελόνα ταξίδεψε στην «Ιπουρούα», γνωρίζοντας ότι δεν είχε περιθώρια για απώλεια. Με την Ρεάλ στο +5 και να χρωστάει και ματς, οι Καταλανοί οφείλουν να περνούν από κάθε έδρα, ώστε αρχικά να κρατούν την απόσταση και σταδιακά να την πριονίζουν. Τη δουλειά λοιπόν στην Εϊμπάρ την έκαναν μία χαρά. Ο Μέσι είχε τρελά κέφια και τους οδήγησε στο 0-4 και στο -2 από την κορυφή.

Οι Βάσκοι ξεκίνησαν σωστά με πίεση ψηλά, αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ. Ο Λουίς Σουάρες είχε κακό τελείωμα (20') και ο Αντριάν είδε τον Τερ Στέγκεν να τον σταματάει (25'). Εξι λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ. Ο Μέσι σούταρε, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Ντένις Σουάρεθ, που μόλις λίγο νωρίτερα είχε αντικαταστήσει τον Μπουσκέτς (τον πάτησαν και αποχώρησε τραυματίας). Ο πιτσιρικάς σούταρε χαμηλά στην δεξιά γωνία και έβαλε το πρώτο του με τα μπλαουγκράνα έπειτα από 24 συμμετοχές.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν όρεξη μετά το 0-1 και συνέχισαν, με τον Μέσι να κινείται σαν κλασικό 10άρι και να μοιράζει από τον άξονα. Ο Γιοέλ έσωσε με το πόδι στο τετ α τετ του και πάλι κακού Νεϊμάρ και στο 46' ο Λουίς Σουάρες σημάδεψε με χαμηλό διαγώνιο το αριστερό δοκάρι. Στο 50' ο Μέσι τα έκανε όλα τέλεια. Πήρε το τόπι από το κέντρο, κινήθηκε κάθετα, έπαιξε το 1-2 με τον Λουίς Σουάρες, που του έβγαλε τέλεια ασίστ και ο Αργεντινός το τελείωσε με το αριστερό, φτάνοντας τα 15 στο πρωτάθλημα.

Στο 68' ήταν η σειρά του Λουίς Σουάρες να βρει δίχτυα. Εκλεψε τη μπάλα από τον Λεζέν (ίσως με φάουλ), μπήκε από δεξιά και πλάσαρε σωστά, πιάνοντας τον συμπαίκτη του στην κορυφή των σκόρερ της La Liga. Χρειάστηκε ακόμα μία επέμβαση του Τερ Στέγκεν (84' στη βολίδα του Πέδρο Λεόν), ώστε να μην δεχτεί γκολ η Μπαρτσελόνα. Στο φινάλε έσπασε την γκίνια του και ο Νεϊμάρ, ο οποίος με πλασέ χρίστηκε ξανά σκόρερ μετά τις 2 Οκτωβρίου.

Εϊμπάρ (Χοσέ Λουίς Μπεντιλίμπαρ): Γιοέλ, Ντος Σάντος, Λεζέν, Λούνα (82' Ριβέρα), Κάπα, Εσκαλάντε, Νταβίδ Γκαρθία, Ινούι (78' Πένια), Πέδρο Λεόν, Αντριάν (74' Φραν Ρίκο), Ενριτς

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ουμτιτί, Ματιέ, Σέρζι Ρομπέρτο, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς (10' Ντένις Σουάρεθ), Ράκιτιτς, Αρτά Τουράν, Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες (75' Αλκάθερ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα