Κέρκυρα - Παναθηναϊκός 1-1

Νίκος Αθανασίου
Κέρκυρα - Παναθηναϊκός 1-1

bet365

Ο Παναθηναϊκός κράτησε μόλις 7 λεπτά το προβάδισμα του Μπεργκ, η Κέρκυρα ισοφάρισε με τον Επστάιν (1-1) και οι «πράσινοι» σε ακόμη ένα εκτός έδρας ματς δεν κατάφεραν να νικήσουν!

Έτσι έπαιξαν

Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και ο Μαρίνος Ουζουνίδης διατήρησε στο αρχικό σχήμα όσους ξεκίνησαν και κόντρα στον Πλατανιά. Ο Ο. Βλαχοδήμος ήταν κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Χουλτ, δεξί ο Μαρινάκης και ο Ευαγγέλου με τον Τελάντερ στο κέντρο της άμυνας. Ο Κουρμπέλης σε ρόλο αμυντικού μέσου, έχοντας μπροστά του Ζέκα και Λουντ. Αριστερό εξτρέμ ο Π. Βλαχοδήμος, δεξί ο Βιγιαφάνιες με σαφέστατη εντολή να «κλείνει» μέσα και στην κορυφή του 4-3-2-1 ο Μπεργκ.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε την Κέρκυρα με 4-2-3-1 και τον Κουτζαβαζίλη στην εστία, τον Σπίνουλα δεξί μπακ, αριστερό τον Ντιόγκο και τον Βενέτη με τον Ιωάννου στο κέντρο της άμυνας. Σιόντης και Ανδρεόπουλος τα δύο αμυντικά χαφ. Ο Επστάιν στο αριστερό «φτερό», ο Γκόμες στο δεξί και ο Ζορμπάς πίσω από τον Ντουαλά.

Δύο φάσεις, δύο γκολ!

Για ακόμη ένα παιχνίδι του τελευταίου διαστήματος, ο Παναθηναϊκός έδειξε ξεκάθαρο πρόβλημα στην δημιουργία των φάσεων. Οι «πράσινοι» δεν είχαν ούτε υποφερτή κυκλοφορία της μπάλας αλλά παρόλα αυτά κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ στην μοναδική τους καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο! Ο Λούκας Βιγιαφάνιες στο 22' βρήκε υπέροχα με κάθετη πάσα τον Μπεργκ, ο Σουηδός έφυγε στο... ξέφωτο και με ωραίο τσίμπημα στην μπάλα «κρέμασε» τον Κουτζαβασίλη για το 1-0.

Ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού» άνοιξε τον δρόμο για την νίκη αλλά λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο! Όπου ξενοδόχος, ο Ντένις Επστάιν! Ατομική ενέργεια από δεξιά, πέρασε σαν... σταματημένο τον Μαρινάκη και έφερε το παιχνίδι στα ίσια επτά λεπτά αργότερα. Το γκολ της Κέρκυρας έβαλε τον Παναθηναϊκό στο... off, το ένα εύκολο λάθος διαδεχόταν το άλλο με μεγαλύτερη συχνότητα απ' ότι πριν και σαν να μην έφτανε η κακή εικόνα της ομάδας του, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έπρεπε να αντικαταστήσει τον τραυματία Χουλτ στο 33' με τον Χουχούμη.

Ο Έλληνας τεχνικός βλέποντας τα χάλια της ομάδας του, άλλαξε την διάταξη σε 4-2-3-1(αριστερό εξτρέμ ο Λουντ, ο Ζέκα δίπλα στον Κουρμπέλη και ο Βιγιαφάνιες επιτελικός) αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Ο Βλαχοδήμος ήταν τραγικός, ο Ζέκα δεν βοήθησε καθόλου στην δημιουργία ενώ και οι δύο μπακ των «πρασίνων» ήταν εκτός παιχνιδιού, με αποτέλεσμα οι «Φαίακες» να έχουν εύκολο έργο στο ανασταλτικό τους κομμάτι.

Άξιος της μοίρας του

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ουζουνίδης έριξε στο ματς τον Λέτο αντί του Βλαχοδήμου, πήγε τον Αργεντινό δίπλα στον Μπεργκ αλλά το πλάνο πετάχθηκε στα σκουπίδια, καθώς ο «Σέμπα» τραυματίστηκε στο 57' και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Χατζηγιοβάννη να μπαίνει στην θέση του.

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε, μιας και το «τριφύλλι» συνέχισε να κινείται στα ίδια ρηχά νερά και να «πουλάει» εύκολα μπάλες. Μετά το 70' οι γηπεδούχοι έμειναν από δυνάμεις, περίμεναν στο μισό γήπεδο και τότε ξεκίνησε η μεγάλη πίεση του Παναθηναϊκού. Ενός Παναθηναϊκού που είχε μοναχά την μεγάλη ευκαιρία του Μπεργκ στο 70' και τίποτα άλλο! Καμία υπομονή επιθετικά, καμία φαντασία, με την Κέρκυρα να έχει δύο καλές στιγμές να «κλέψει» το ματς αλλά Επστάιν και Κόντος δεν είχαν σωστές επιλογές ενώ το σουτ του Σιόντη το έβγαλε με υπερένταση ο Βλαχοδήμος!

Κάπως έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε. Ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για την Κέρκυρα, μία ακόμη γκέλα για τον Παναθηναϊκό που παραμένει βαθιά άρρωστος...

MAN OF THE MATCH: Τάσος Βενέτης. Ο έμπειρος στόπερ της Κέρκυρας έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι, με αρκετές καίριες παρεμβάσεις και νικηφόρες μονομαχίες στο αμυντικό τρίτο της ομάδας του. Εκτός από όλα τα παραπάνω, σώνει πάνω στην γραμμή το πλασέ του Μπεργκ στο 69' και δεν επιτρέπει στον Παναθηναϊκό να πάρει και πάλι το προβάδισμα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Στέφανος Σιόντης. «Παιδί» του Παναθηναϊκού, γέννημα-θρέμμα της Παιανίας, ο σκληροτράχηλος αμυντικός μέσος κάλυψε άριστα τους χώρους, είχε κλεψίματα, σωστές μεταβιβάσεις της μπάλας και μία εξαιρετική παρουσία. Από τους «πράσινους» ξεχώρισε μόνο ο Λούκας Βιγιαφάνιες για την ασίστ στο γκολ του Μπεργκ και τις πρωτοβουλίες που πήρε στο δεύτερο ημίχρονο όταν και πίεζε για την νίκη το «τριφύλλι».

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Νίκος Μαρινάκης. Μηδέν προσφορά στο δημιουργικό κομμάτι, πολλά προβλήματα ανασταλτικά στο πρώτο μέρος και φυσικά η μεγάλη ευθύνη που έχει στο γκολ της Κέρκυρας. Ο Επστάιν τον πέρασε λες και δεν υπήρχε. Μιλάμε για τον 31χρονο Επστάιν όχι για τον Νεϊμάρ...

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Σπύρος Σπίνουλας... ξεχάστηκε να τοποθετηθεί στην ίδια ευθεία με την υπόλοιπη άμυνα της Κέρκυρας, ο Μπεργκ εξαιτίας του καλυπτόταν από το παθητικό οφ-σάιντ για σεμινάριο προς αποφυγή των γηπεδούχων και άνοιξε σαν σε προπόνηση το σκορ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Θάνος έκανε κατάχρηση της κίτρινης κάρτας και είχε αρκετές λάθος αποφάσεις, χωρίς το μεγάλο λάθος. Αρκετές λανθασμένες υποδείξεις και από τους δύο επόπτες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε ξανά το κακό του αγωνιστικό πρόσωπο, η αξιόμαχη Κέρκυρα έκανε αυτό που έπρεπε πάνω στο χορτάρι και το «τριφύλλι» έκανε ακόμη μία γκέλα μακριά από την Αθήνα. Οι «πράσινοι» συνεχίζουν να παρουσιάζουν τεράστιο πρόβλημα στην δημιουργία και το πληρώνουν...

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζορμπάς (88’ Γεωργίου), Σπίνουλας, Γκόμες, Ανδρεόπουλος (75’ Νίκιτς), Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν (81’ Κόντος), Ντιόγκο, Ντουαλά

Παναθηναϊκός: Ο. Βλαχοδήμος, Χουλτ (33’ λτ. Χουχούμης), Μαρινάκης, Ευαγγέλου, Τελάντερ, Ζέκα, Λουντ, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Π. Βλαχοδήμος (46’ Λέτο, 59’ λτ. Χατζηγιοβάνης), Μπεργκ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα