Παλέρμο – Ιντερ 0-1

Gazzetta team
Παλέρμο – Ιντερ 0-1

bet365

Οι Νερατζούρι πέρασαν από την Παλέρμο (0-1) για πρώτη φορά από το 2010 και με έξι διαδοχικές νίκες στη Σέριε Α' (8 σε όλες τις διοργανώσεις) κλείνουν το μάτι στο Champions League.

Βρίσκεται στα καλύτερά της για φέτος. Μόνο που στο «Εντσο Μπαρμπέρα» έχει παραδοσιακά προβλήματα. Η επίσκεψη της Ιντερ στην έδρα της Παλέρμο εξελίχτηκε όσο ζόρικη αναμενόταν. Εκεί δεν είχε πανηγυρίσει από το 2010, μετρώντας έκτοτε δύο ισοπαλίες σε τέσσερις αγώνες. Τώρα όμως πήρε τη νίκη με 0-1 έστω και με πολύ δύσκολο τρόπο, παλεύοντας κιόλας από το 79' με παίκτη λιγότερο (αποβολή Ανσάλντι).

Οι Νερατζούρι είχαν το πάνω χέρι, αλλά ο Πόσαβετς σταμάτησε τους Καντρέβα, Μπρόζοβιτς, Ικάρντι. Δεν μπόρεσε όμως να κάνει το ίδιο και στο 65', όταν ο αμαρκάριστος Ζοάο Μάριο (από σέντρα του Καντρέβα) σκόραρε με κοντινό βολ πλανέ. Στην τελευταία φάση αποβλήθηκε και ο Γκάτσι της Παλέρμο, ολοκληρώνοντας το άσχημο απόγευμα μίας μάλλον καταδικασμένης ομάδας που απέχει ήδη 11 βαθμούς από την σωτηρία. Η Ιντερ πάντως πανηγύρισε την έκτη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα και την όγδοη σε όλες τις διοργανώσεις, κάτι που είχε να της συμβεί από τον Νοέμβριο του 2012. Και κάπως έτσι στο -5 πλέον από το Champions League, έχει και πάλι ξεκάθαρο στόχο.

Δεν της φτάνει ο βαθμός
Η Κροτόνε έφυγε με ισοπαλία 2-2 από την Γένοβα, όμως παραμένει στο -11 από τη σωτηρία, αφήνοντας τους γηπεδούχους σε κρίση. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα και έχασαν τις πρώτες ευκαιρίες, όμως εκείνοι που πήραν το προβάδισμα ήταν οι γηπεδούχοι με κεφαλιά του Σιμεόνε στο 43’. Η ισοφάριση για την Κροτόνε ήρθε με το ξεκίνημα της επανάληψης, με τον Τσεκερίνι να κάνει το 1-1 αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι. Στο 66’ η Τζένοα πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ με πέναλτι του Οκάμπος, ο Σιμεόνε έχασε μεγάλη ευκαιρία στιγμές αργότερα και η ομάδα του το πλήρωσε, με τον Φεράρι να κάνει από κοντά το τελικό 2-2.

Με Τζεμαϊλί η Μπολόνια
Η Τορίνο αποδείχθηκε ακίνδυνη χωρίς τον Μπελότι και η Μπολόνια το εκμεταλλεύτηκε, φτάνοντας στη νίκη με 2-0 χάρη σε δύο γκολ του φορμαρισμένου Τζεμαϊλί. Ο Μάριος Οικονόμου έφτασε μία ανάσα από το ανοίξει το σκορ στο ξεκίνημα, όμως είδε τον Χαρτ να βγάζει εντυπωσιακά την κεφαλιά, με τους γηπεδούχους να δείχνουν από νωρίς τις προθέσεις τους. Τελικά, το γκολ ήρθε λίγο πριν το ημίχρονο, με τον Τζεμαϊλί να κάνει το 1-0 στο 43’ με σουτ εντός περιοχής. Στην επανάληψη οι παίκτες του Μιχάιλοβιτς δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις και τα πάντα τελείωσαν στο 83’, όταν ο Τζεμαϊλί ολοκλήρωσε την εξαιρετική αντεπίθεση της Μπολόνια, κάνοντας το τελικό 2-0.

Χαριστική βολή στην Πεσκάρα ο Μάτρι
Η Πεσκάρα έχει μόνο μία νίκη και αυτήν από τον Αύγουστο. Επόμενο είναι να βρίσκεται ουραγός και δεν γινόταν να αφήσει την ευκαιρία να πάρει βαθμούς εκεί η Σασουόλο, καθαρίζοντας με 1-3. Οι Νεροβέρντι είχαν ήρωα τον Αλεσάντρο Μάτρι και την βοήθεια του αντίπαλου πορτιέρο. Ο Ιταλός φορ έκανε το 0-1 μόλις στο 58 δευτερόλεπτα. Ο Μπαεμπέκ ισοφάρισε προσωρινά (56'), αλλά στο 65' σε ακίνδυνη σέντρα, ο Μπιζάρι έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, επιτρέποντας στον Πελεγκρίνι να βάλει το ευκολότερο γκολ της καριέρας του. Στο 73' ο Μάτρι ολοκλήρωσε το νικηφόρο πέρασμα της ομάδας του με γκολάρα από δεξιά, περνώντας το τόπι πάνω από τον Μπιζάρι. Στο φινάλε η Πεσκάρα είχε ευκαιρία να μειώσει, αλλά ο Κονσίλι απέκρουσε το πέναλτι του Μεμουσάι.

Τρίποντο σωτηρίας η Έμπολι
Μεγάλη νίκη πέτυχε η Έμπολι επί της Ουντινέζε, την πρώτη μετά το 2004, και ξέφυγε στο +11 από την επικίνδυνη ζώνη. Το ματς ήταν ισορροπημένο, με τις ομάδες να μοιράζονται τις ευκαιρίες και το 0-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο. Τότε, ο Βέσελι έβγαλε τη σέντρα και ο Μχεντλίτζε με κεφαλιά έκανε το τελικό 1-0 στο 82’.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα