ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-0

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-0

bet365

Επιτέλους χαμόγελα στην ΑΕΚ, η οποία στο ντεμπούτο του Μανόλο Χιμένεθ νίκησε 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης και πήρε την πρώτη της νίκη στο 2017, ζεσταίνοντας τον κόσμο!

Στο πρώτο ντεμπούτο του Μανόλο Χιμένεθ, η ΑΕΚ είχε ρίξει 4άρα στο Χαριλάου. Το σκορ αυτή τη φορά δεν έφτασε σε αυτό το επίπεδο αλλά αυτό μάλλον δεν ενόχλησε κανέναν από τους -λίγους- που ανέβηκαν στο ΟΑΚΑ. Δείχνοντας νεύρο και ότι έχει ζωή, η Ενωση νίκησε εύκολα με 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης από την γκολάρα του Πέκχαρτ και το γκολ του Μάνταλου, ελπίζοντας ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα θα φτιάξουν. Κι αν βλέπεις ακόμη και τον Ντίντακ να βγάζει σωστή σέντρα, έχεις λόγο να αισιοδοξείς...

Από τα πρώτα λεπτά η ΑΕΚ έδειξε τη διάθεση της να γίνει αφεντικό του ματς. Βασικά, για να το θέσουμε πιο σωστά, έδειξε διάθεση. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν νεύρο, έμπαιναν δυνατά σε όλες τις φάσεις, έπαιρναν τις μονομαχίες και από εκεί και πέρα προσπαθούσαν να βρουν τον τρόπο για να κάνουν φάση. Δεν ήταν και ό,τι πιο εύκολο, αφενός γιατί ο Αστέρας πρόσεχε κυρίως την άμυνα του, αφετέρου γιατί αν η ΑΕΚ είχε λυμένα όλα τα αγωνιστικά προβλήματα της, δεν θα είχε αλλάξει και προπονητή...

Δύο σουτ των Λαμπρόπουλου και Γιόχανσον ήταν ό,τι είχε να επιδείξει η Ενωση στο πρώτο 20λεπτο, παίζοντας κυρίως από αριστερά. Και η δικαίωση για αυτό ήρθε στο 24', όταν ο Ντίντακ έβγαλε -όσο κι αν δεν το πίστευαν όσοι ήταν στο ΟΑΚΑ- άψογη σέντρα και ο Πέκχαρτ έκανε τρομερή σκαστή κεφαλιά για το 1-0! Με ψυχολογία μετά το γκολ, η ΑΕΚ συνέχισε με ακόμη μεγαλύτερο πάθος. Είπαμε, από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή για να στρώσει η ομάδα και το να δείχνει ξανά... ζωή την ώρα του αγώνα, είναι θετικό.

Οπως θετικό ήταν και το γεγονός ότι σε όλο το πρώτο 45λεπτο οι Κιτρινόμαυροι δεν επέτρεψαν στον Αστέρα να βγει ούτε μία φορά μπροστά με ορθολογικό τρόπο. Αντιθέτως, η Ενωση θα μπορούσε να κάνει το 2-0 στο 38' με τον Χριστοδουλόπουλο -του το έδωσε έτοιμο ο Πέκχαρτ- αλλά το κοντινό πλασέ σταμάτησε στον Χαμντανί και στην εξέλιξη της φάσης ο Πατίτο σούταρε άουτ. Ο Μάνταλος πάλι, στο 44', δεν σούταρε άουτ αλλά προς την εστία, για να αποκρούσει όμως ο Ντοναρούμα.

Δεν το έβαλε εκεί το γκολ ο αρχηγός της ΑΕΚ, το έβαλε στην πρώτη του προσπάθεια στην επανάληψη. Στο 47' σούταρε εκτός περιοχής, ο Ντοναρούμα μάλλον δεν εκτίμησε σωστά τη φάση, το σκορ έγινε 2-0 και από εκεί και πέρα η Ενωση έπρεπε απλά να διαχειριστεί σωστά την κατάσταση. Οι Κιτρινόμαυροι, που είχαν και ένα καλό σουτ του Σιμόες στο 50', έδειχναν έτοιμοι να το κάνουν αυτό, αν και ο Αστέρας πήρε κάποια μέτρα για λίγα λεπτά και είχε και την πρώτη του φάση στο 61', με το σουτ του Καλτσά που απέκρουσε ο Μπάρκας.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος προσπαθούσε να βρει λύσεις με τις αλλαγές του αλλά δεν τα κατάφερνε, ο Χιμένεθ από την άλλη πλευρά έβλεπε τους παίκτες του να κάνουν αυτό που έπρεπε και οι οπαδοί της ΑΕΚ πανηγύρισαν ξανά νίκη και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να αγχωθούν! Κάτι είναι κι αυτό...

Man of the match: Ο Γιόχανσον. Ηταν αρχοντικός στο χώρο του κέντρου. Εκοβε, μοίραζε, έτρεχε και στο τέλος μπορούσε να βάλει και γκολ. Εμφανίστηκε καλά ο γνωστός καλός Γιόχανσον.

Αδύναμος κρίκος: Ολος ο Αστέρας... Με το παθητικό του παιχνίδι, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να πείσει ότι θα μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα.

Στο ύψος του: Ο Πέκχαρτ σκόραρε σε ακόμη ένα ματς και μάλιστα με πολύ όμορφο τρόπο. Πολύ καλός, σε σχέση με ό,τι είχε δείξει ως τώρα πάντα, ο Ντίντακ που έβγαλε και άψογη σέντρα για το 1-0 ενώ και ο Μάνταλος, ο οποίος επέστρεψε στα γκολ, έδειξε να παίρνει κάπως τα πάνω του. Αν και μπορεί πολύ καλύτερα...

Η γκάφα: Δεν υπάρχει κάποια φάση που να μπορεί να μπει σε αυτή την κατηγορία.

Το στραγάλι: Ο Σιδηρόπουλος κατάφερε να εκνευρίσει την πλευρά της ΑΕΚ γιατί τα έκανε λίγο... μαντάρα στον πειθαρχικό έλεγχο, χάνοντας 2-3 κάρτες του Αστέρα. Γενικά, πάντως, δεν του έκατσε κάποια δύσκολη φάση.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ έκανε επιτέλους το χρέος της. Επέστρεψε στις νίκες στο ΟΑΚΑ μετά τον... Δεκέμβριο και τώρα έχει μπροστά της το ματς με τον Λεβαδειακό, την Τετάρτη, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για ψυχολογικούς λόγους. Οι Κιτρινόμαυροι πρέπει να τονώσουν την αυτοπεποίθηση τους για να προλάβουν τα πλέι οφ, την ίδια ώρα που ο Αστέρας απογοήτευσε με την παρουσία του στο ΟΑΚΑ...

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (87' Βάργκας), Μάνταλος, Ροντρίγκες (65' Αϊντάρεβιτς), Πέκχαρτ.

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Χαμντανί (71' Κώτσιρας), Γιαννούλης, Μπέρτος, Σελίν, Τσουκαλάς, Φαρίνια, Στανισάβλιεβιτς (46' Τσιλιανίδης), Δημούτσος, Καλτσάς, Μανιάς (59' Γκοντό).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα