Κιέβο - Φιορεντίνα 0-3

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Κιέβο - Φιορεντίνα 0-3

bet365

Χωρίς να συναντήσουν κάποια δυσκολία, οι Βιόλα πέρασαν από το Bentegodi με το 3-0 επί της Κιέβο και ελπίζουν πάντα για Ευρώπη.

Η νίκη επί της Γιουβέντους πανηγυρίστηκε όσο έπρεπε στη Φλωρεντία αλλά δεν έμειναν εκεί και φρόντισαν να δώσουν τη συνέχεια που έπρεπε. Και αυτό που έπρεπε να κάνει η Φιορεντίνα, ήταν να περάσει από τη Βερόνα. Με τα γκολ των Τέγιο, Μπαμπακάρ, Κιέζα το έκανε και με δεδομένο ότι έχει και ένα ματς λιγότερο, αυτό με την Πεσκάρα εκτός, η ομάδα του Πάουλο Σόουζα είναι πάντα στο γκρουπ αυτών που στοχεύουν σε έξοδο στην Ευρώπη.

Η πρώτη φάση ήρθε στο 9' και ήταν για την Κιέβο, με τον Ταταρουσάνου να αποκρούει το δεξί του Κάστρο από τα 25 μέτρα. Η δεύτερη ήρθε στο 18' και ήταν το γκολ της Φιορεντίνα. Ο Τέγιο έκλεψε από τον Νταϊνέλι, ο οποίος ήταν... αλλού, μπήκε στην περιοχή και με το αριστερό νίκησε τον Σορεντίνο (0-1). Ηταν το πρώτο γκολ του Ισπανού εξτρέμ στη φετινή Serie A και ήταν αρκετό για να πάνε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια οι Βιόλα. Η ομάδα του Πάουλο Σόουζα δεν πλησίασε σε δεύτερο γκολ στο πρώτο μέρος σε πολλές περιπτώσεις παρά μόνο με το φάουλ του Μπερναρντέσκι (απέκρουσε ο Σορεντίνο) στο 41' αλλά δεν την ενόχλησε αυτό, από την στιγμή που δεν ένιωσε κάποιο κίνδυνο από τους Βερονέζους.

Στο δεύτερο μέρος η Κιέβο προσπάθησε να μπει δυνατά και απείλησε με την κάθετη του Κάστρο για τον Πελισιέ στο 49' αλλά η Φιορεντίνα διατήρησε τον έλεγχο και λίγα λεπτά μετά... τελείωσε τους γηπεδούχους. Στο 51' ο Κατσιατόρε γκρέμισε τον Κιέζα, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι και από εκεί ο Μπαμπακάρ έκανε το 0-2. Η Κιέβο θα έπρεπε να κάνει μαγικά πράγματα για να ανατρέψει την κατάσταση και, όπως αναμενόταν, δεν τα έκανε. Ο Ταταρουσάνου, άλλωστε, είπε «όχι» στον Μετζιορίνι στο 63' και έτσι η ομάδα του Ρολάντο Μαράν δεν μπόρεσε να ξαναμπεί στο ματς, το οποίο καθάρισε ήρεμα αυτή του Πάουλο Σόουζα. Πετυχαίνοντας μάλιστα και τρίτο γκολ στο 94', όταν ο Κιέζα ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την άψογη αντεπίθεση των Τοσκανών (0-3).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα