Ρεάλ Μαδρίτης – Μάλαγα 2-1

Γιώργος Καραμάνος
Ρεάλ Μαδρίτης – Μάλαγα 2-1

bet365

Ο Σέρχιο Ράμος έβαλε δύο (οφσάιντ το δεύτερο), οδηγώντας την Ρεάλ στο ζόρικο 2-1 επί της εξαιρετικής Μάλαγα και στο +4 από την 2η Σεβίλλη.

Το έκανε, το ξανάκανε και ξανά-μανά. Και θα το δούμε και στο μέλλον το ίδιο έργο. Η ψυχή γκολτζή που καταπιέζεται στο αμυντικό κορμί του Σέρχιο Ράμος βγήκε για ακόμα μία φορά προς τα έξω. Ο ηγέτης της Ρεάλ έβαλε και τα δύο γκολ στο 2-1 επί της Μάλαγα και καθάρισε μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή. Τέτοια την έκαναν τόσο οι πολύ καλοί φιλοξενούμενοι, που έπαιξαν στα ίσα, όσο και το ιδιαίτερα ασύνδετο παιχνίδι των Μαδριλένων, που όμως πήραν το τρίποντο και βρέθηκαν στο +4 από την Σεβίλλη και στο +5 από την Μπαρτσελόνα.

Ηταν περίεργη η κατάσταση στους γηπεδούχους που μετά από σερί 40 ματς δίχως ήττα, γνώρισαν δύο διαδοχικές και είχαν μπερδεμένη ψυχολογία. Ο Ρονάλντο που έκανε από τιςς χειρότερες εμφανίσεις του, νικήθηκε στο πρώτο τετ α τετ με τον εκπληκτικό Καμενί (12΄). Ο Μπενζεμά έκανε τα εύκολα δύσκολα (15’) και αντί να πλασάρει, έπιασε τσαφ με τακουνάκι. Η Μάλαγα ήταν που κυριάρχησε σε εκείνο το σημείο και το χαμηλό πλασέ του Τσόρι Κάστρο (16’) ταρακούνησε το αριστερό δοκάρι, με τον ίδιο να σουτάρει ξανά στο 18’ και να σώζει ο Κέιλορ Νάβας.

Κόντρα στη ροή του ματς όμως εμφανίστηκε ο Σέρχιο Ράμος (35’) και με κεφαλιά σε κόρνερ του Κρόος, έκανε το 1-0. Στο 43’ χτύπησε εκ νέου. Και πάλι στημένο του Γερμανού, με τον Ισπανό σέντερ μπακ να σκοράρει με προβολή, αλλά δεν θα έπρεπε να μετρήσει, καθώς δεν καλυπτόταν. Παραλίγο να γίνει και το 3-0, καθώς ο Βιγιανουέβα (45’), προσπαθώντας να διώξει, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Εκεί λοιπόν που οι Μερένγκες προσπάθησαν να παγώσουν τον αγώνα, δέχτηκαν το γκολ. Ο Κέιλορ Νάβας (63’), απέκρουσε, μα η μπάλα στρώθηκε στο πόδι του Χουάνπι, που μείωσε και έβαλε την Μάλαγα στο παιχνίδι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό μύρισε ισοφάριση, με τον Κοσταρικανό πορτιέρο να σώζει στο σουτ του Τσόρι Κάστρο. Στο 74’ συνέβη μία περίεργη φάση. Ο Καμενί χωρίς πίεση δεν βρήκε μπάλα, την κυνήγησε και πρόλαβε με τάκλιν στην γραμμή, την έστρωσε στον Ρονάλντο, αλλά του το απέκρουσε.

Ο CR7 ήθελε το γκολ, μα δεν ήταν καλός και έβγαζε εκνευρισμό, κάνοντας συνεχώς λάθη. Στάθηκε βέβαια και άτυχος στο 75’, όταν σούταρε στο δεξί δοκάρι. Μέχρι το φινάλε η Μάλαγα δεν μπόρεσε να βγάλει άλλη αντίδραση και αποχώρησε ηττημένη ξανά από ένα γήπεδο, όπου δεν έχει νικήσει ποτέ στην ιστορία της. Η Ρεάλ τώρα καλείται να εστιάσει στη ρεβάνς της Τετάρτης με την Θέλτα για το Κύπελλο, αλλά είναι σοβαρά πληγωμένη στα φτερά της (σ.σ.: μετά τον Καρβαχάλ, τραυματίστηκε και ο Μαρσέλο).

* Με οκτώ γκολ σε 19 αγώνες, αυτή είναι ήδη η πιο παραγωγική σεζόν του Σέρχιο Ράμος!

* Είναι ο 3ος αμυντικός στην La Liga που βάζει 50+ γκολ μετά τους Ιέρο (105) και Κούμαν (67)!

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο (25’ Ισκο), Νάτσο, Καζεμίρο, Μόντριτς (78' Κόβατσιτς), Κρόος, Λούκας Βάθκεθ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (82' Μοράτα)

Μάλαγα (Μαρσέλο Ρομέρο): Καμενί, Βιγιανουέβα, Μουνιόθ, Χουάν Κάρλος (73' Ντεμικέλις), Ροσάλες, Ρέθιο, Καμάτσο, Φορνάλς, Χουάνπι, Τσόρι Κάστρο (67’ Γιόνι), Πενιαράντα (78’ Σάντος).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα