Στόουκ - Μαν. Γιουνάιτεντ 1-1

Gazzetta team
Στόουκ - Μαν. Γιουνάιτεντ 1-1

bet365

Ο Ρούνεϊ λύτρωσε τη Γιουνάιτεντ στις καθυστερήσεις (1-1 με τη Στόουκ), πέρασε στην ιστορία με τα 250 γκολ, αλλά η ομάδα του έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την τετράδα.

Ρούνεϊ εσύ θρύλε της Γιουνάιτεντ! Ο αρχηγός πέρασε στην ιστορία, άφησε πίσω τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον με 250 γκολ (546 εμφανίσεις) κι έδωσε το βαθμό στην ομάδα του. Βέβαια, η Μάντσεστερ δεν μπορεί να είναι χαρούμενη με την ισοπαλία στο Μπριτάνια κόντρα στη Στόουκ (1-1), αφού έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την τετράδα.

Η Γιουνάιτεντ πλήρωσε το χειρότερο μισάωρο των τελευταίων δυο μηνών! Χωρίς πάθος, νεύρο, με κακή κυκλοφορία, ασύνδετη δεν μπόρεσε να βάλει δύσκολα στη Στόουκ. Οι Πότερς πίεσαν ψηλά, ανάγκασαν την αντίπαλο σε λάθη και στο 18' έφτασαν στο γκολ. Ωραία ανάπτυξη, ο Πίτερς έκανε τη σέντρα και από το πόδι του Μάτα η Στόουκ πήρε το προβάδισμα. Αξίζει να σημειωθεί, πως τα τρία από τα επτά τελευταία αυτογκόλ της έχουν σημειωθεί απέναντι στη Στόουκ!

Η Μάντσεστερ ανέβασε ρυθμό στο τελευταίο τέταρτο του α' μέρους, πίεσε, αλλά ο Ισπανός ήταν ο μοιραίος για την ομάδα του. Εξαιρετική πάσα του Πογκμπά στο 31', ο Ζλάταν μοίρασε ιδανικά και ο Μάτα έχασε αυτά που δε χάνονται! Καλή ευκαιρία είχε και ο Πογκμπά, αλλά ο Γκραντ έσωσε την εστία του. Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν διαφορετικό, η Μάντσεστερ μπήκε πιο δυνατά, αλλά σε δυο περιπτώσεις ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Σόουκρος και του Πίτερς, αλλά ο Κλάτεμπεργκ που ήταν κοντά στη φάση δεν έδειξε παράβαση. Ο Μουρίνιο έγινε έξαλλος όταν είδε τον Σόκρος να... γκρεμίζει τον Ράσφορντ, αλλά και πάλι να μη σφυρίζεται κάτι. Ο Λίνγκαρντ άγγιξε την ισοφάριση, όταν η σουτάρα του τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι! Ωστόσο, ο αρχηγός έσωσε την κατάσταση, αφού με φαουλάρα έδωσε το βαθμό!

Δύσκολη η κατάσταση για Μόγιες!
Η Γουέστ Μπρομ επικράτησε 2-0 της Σάντερλαντ και το μέλλον του Μόγιες στις «Μαυρόγατες» είναι δυσοίωνο. Οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί στο «Χόθορνς» δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στην αντίπαλο και φρόντισαν μέχρι το τέλος του α' μέρους να σφραγίσουν τη νίκη. Στην 8η θέση η Γουέστ Μπρομ, στον πάτο της βαθμολογίας οι φιλοξενούμενοι. Στο 22', οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι όταν ο Ροντόν ανατράπηκε από τον Τζόουνς, όμως ο διαιτητής δεν έδειξε την παράβαση. Ωστόσο, στο 30' ο Φλέτσερ κατάφερε να πετύχει το 1-0. Στο 35', ήρθε και το δεύτερο γκολ όταν από σέντρα του Φίλιπς, ο Μανόνε έδιωξε πάνω στον Τσαντλί, αυτός έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και ο Μπραντ διαμόρφωσε το 2-0!

Ζαχαρώνει την Ευρώπη
Η τεσσάρα επί της Σίτι είχε και συνέχεια για την Έβερτον, που με γκολ του Κόουλμαν στο τέλος επιβλήθηκε με 1-0 της Πάλας και παραμένει ψηλά, κάνοντας όνειρα για έξοδο στην Ευρώπη. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια και ο μοναδικός λόγος που έπρεπε να περιμένουν μέχρι το τέλος για το γκολ ήταν ο Χένεσι στην εστία των γηπεδούχων. Ο Μπεντέκε έχασε την πρώτη ευκαιρία στο ματς για την Πάλας, όμως η αντίδραση της Έβερτον ήταν άμεση. Μιραλάς και Μπάρκλεϊ είχαν τις επόμενες ευκαιρίες, με τον Χένεσι να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση στην προσπάθεια του Φούνες Μόρι. Το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο, ο Μπάρκλεϊ έφτασε μία ανάσα από το 0-1 με το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως η Έβερτον δεν πλήρωσε τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, με τον Κόουλμαν να λυτρώνει την ομάδα του Κούμαν στο 87’!

Μεγάλο διπλό η Γουέστ Χαμ!
Με πρωταγωνιστή τον Αντι Κάρολ, η Γουέστ Χαμ επικράτησε 3-1 της Μίντλεσμπρο και βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα. Αντίθετα, η Μπόρο βρίσκεται πιο κοντά στην επικίνδυνη ζώνη. Τα Σφυριά μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο 9ο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Από κόρνερ του Λαντσίνι ο Άντι Κάρολ πήρε την κεφαλιά και πέτυχε το 1-0. Στο 27ο λεπτό οι γηπεδούχοι βρήκαν απάντηση, με τον Στουάνι να ισοφαρίζει 1-1. Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Κάρολ πέτυχε δυο εκτός έδρας γκολ, αφού στο 43' έδωσε ξανά προβάδισμα στη Γουέστ Χαμ. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν και στις καθυστερήσεις ο Καλέρι διαμόρφωσε το 3-1!

Το... έσωσε ο Αφόμπε!
Μπόρνμουθ και Γουότφορντ αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 και διατήρησαν απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες, αλλά το γκολ ήρθε από την αντίπαλο στο 24ο λεπτό. Κόρνερ του Χολέβας, ο Μπρίτος πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Καμπασέλε σημείωσε το δεύτερο του τέρμα. Τη λύση έδωσε για τη Μπόρνμουθ ο Κινγκ στο 48' με εξαιρετική ατομική ενέργεια. Ο Χολέμπας ήταν πολύ καλός και είχε μια εξαιρετική φάση να σκοράρει, αλλά ο Μπόρουτς δεν τον άφησε να πανηγυρίσει. Στο 62ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα, ξανά από χτύπημα κόρνερ. Ο Κλέβερλι το εκτέλεσε και ο Ντίνεϊ με κεφαλιά πέτυχε το 2-1. Ωστόσο, στο 82΄ ο Αφόμπε διαμόρφωσε το 2-2.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα