Ηρακλής-Βέροια 1-1

Νίκος Ρόλλας
Ηρακλής-Βέροια 1-1

bet365

Η Βέροια μπορούσε τη νίκη στην έδρα του Ηρακλή, όμως με το τελικό 1-1 έμεινε για τρίτο σερί ματς αήττητη και βγήκε (τουλάχιστον προσωρινά) από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στο 1-1 έμειναν Ηρακλής και Βέροια στο Καυτανζόγλειο, σε ένα ματς, που ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο τα είχε όλα: Γκολ, ρυθμό, φάσεις και θέαμα…

Έτσι έπαιξαν

Ο Σάββας Παντελιδης διατήρησε το 4-2-3-1, με τον Χουάντερσον στο τέρμα, τους Τζανετόπουλο και Στάμου να είναι οι δύο στόπερ και τους Ρούσσο, Σαραμαντά στα άκρα της άμυνας. Αγγελόπουλος και Δώνης ξεκίνησαν στον άξονα, με τους Μοντέιρο, Λεοζίνιο και Πασά να δίνουν βοήθειες στον Περόνε.

Για την Βέροια, ο Καντιμοίρης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Καλί, Ασίγκμπα στο κέντρο της άμυνας και τους Μαλόν, Βασιλαντωνόπουλο από δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Μπαλάφας και Τομας ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Λινάρδο, Μπελαΐντ και Σαρμπόνγκ να είναι πίσω από τον Καπετάνο.

Μοιρασμένο παιχνίδι, μοιρασμένες ευκαιρίες

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο για τις δύο ομάδες, ειδικά μετά το πρώτο δεκάλεπτο που η Βέροια άρχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι με τον Λεοζίνιο να αποτελεί το κινητήριο μοχλό τους και τον Δώνη να δίνει βοήθειες από πίσω, προσπαθούσαν να απειλήσουν από τον άξονα, την ώρα που η Βέροια πήγαινε… μονόπατα από αριστερά με τους Σαρπόνκ και Βασιλαντωνόπουλου.

Όμως ούτε οι προσπάθειες των Περόνε (10’), Λεοζίνιο (21’) και Δώνη (40’), ούτε και αυτές του Ολλανδού εξτρέμ της Βέροιας στο 16’ και στο 19’, είχαν την επιθυμητή κατάληξη με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ισόπαλες 0-0.

Γκολ, ρυθμός και φάσεις
Στην επανάληψη, το η εικόνα του αγώνα βελτιώθηκε θεαματικά, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Ηρακλής στο 51ο λεπτό με τον Στάμου. Από εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβαίνουν αρκετά, κυνηγώντας το δεύτερο τέρμα, όμως αυτό ευνόησε την Βέροια που χάρη στην ταχύτητα του Σαρπόνκ στο ανοιχτό γήπεδο, δημιούργησε πολλά προβλήματα στον «γηραιό».

Έτσι στο 59’ ο Λινάρδος ισοφάρισε σε 1-1 και αν ο Ολλανδός ή ο Βασιλαντωνόπουλος ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια, οι φιλοξενούμενοι ίσως να έφευγαν με τη νίκη, καθώς η ομάδα του Παντελιδη με εξαίρεση την φάση του Μοντέιρο στο 81’ δεν απείλησε την εστία του Καντιμοίρη.

Ηρακλής: Χουάντερσον, Περόνε, Τζανετόπουλος, Δώνης, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος, Λεοζίνιο (83΄Λουκίνας), Πασάς (68’ Ηλιάδης), Μοντέιρο, Ρούσσος (71΄Καραγκούνης), Στάμου.

Βέροια: Καντιμοίρης, Μαλόν, Ασίγκμπα, Καλί, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Τομας (71΄Κάλβο), Μπελαΐντ (46’ Άρτσε), Σαρπόνγκ (86' Μελίσσης), Λινάρδος, Καπετάνος.

MVP: Ο Τζέφρι Σαρπόνκ. Μπορεί να μην σκόραρε, αλλά έκανε άνω κάτω τον Ηρακλή αμυντικά με τις ενέργειές του από την αριστερή πλευρά, αποτελώντας μόνιμη πηγή κινδύνου. Μάλιστα στο 70’, αν δεν ήταν ο Χουάντερσον θα μπορούσε είχε πετύχει ένα γκολ που θα ήταν στα highlight της σεζόν.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Παναγιώτης Λινάρδος. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Βέροιας, απειλώντας με τα σουτ του. Ένα από αυτά μάλιστα χάρισε την ισοφάριση στους φιλοξενούμενους.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Άλμπερτ Ρούσσος βρέθηκε σε πολύ κακή ημέρα. Όχι μόνο δεν κατάφερε να περιορίσει τον Σαρπόνκ, αλλά συχνά πυκνά βρισκόταν ανάμεσα σε δύο παίκτες λόγω των προωθήσεων του Βασιλαντωνόπουλου. Επίσης από δικό του διώξιμο, στρώθηκε η μπάλα στον Λινάρδο για την ισοφάριση.

ΓΚΑΦΑ: Δεν υπάρχει κάποια κλασσική φάση. Θα μπορούσε να είναι η λάθος εκτίμηση του Καντιμοίρη στο γκολ από τον Ηρακλή ή το λάθος διώξιμο του Ρούσου στην ισοφάριση της Βέροιας.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Σελίμος δεν είχε να αντιμετωπίσει κάποια δύσκολη φάση, με εξαίρεση αυτή του Δώνη στο πρώτο ημίχρονο, όπου ο Ηρακλής ζήτησε πέναλτι. Δικαιολογημένα όμως δεν έδειξε κάτι…

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Μπορεί ο Ηρακλής να έχει δύο παιχνίδια λιγότερα, αλλά από τη στιγμή που δεν κέρδισε ούτε το ματς κόντρα σε μία ανταγωνίστρια για την παραμονή, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα. Η Βέροια από την άλλη δείχνει πως αν ο Σαρπόνκ, βρεθεί σε καλή μέρα μπορεί να παλέψει για την παραμονή της στην κατηγορία.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Σ. Παντελίδης): Χουάντερσον, Ρούσσος (72' Καραγκούνης), Στάμου, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Δώνης, Αγγελόπουλος. Μοντέιρο, Λεοζίνιο (82' Λουκίνας), Πασάς (69' Ηλιάδης), Περόνε.

Βέροια (Θ. Γράφας): Καντιμοίρης, Μαλόν, Ασίγκμπα, Καλί, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Τομάς (71' Κάλβο), Μπελαΐντ (46' Κάλβο), Λινάρδος, Σαρπόνγκ (86' Μελίσσης), Καπετάνος.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα