Ολυμπιακός - Ξάνθη 2-0 (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός - Ξάνθη 2-0 (vid)

bet365

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός, αποδοκιμάστηκε, ωστόσο με το αυτογκόλ του Σβάρνα «ξεκλείδωσε» την Ξάνθη, έστειλε τη διαφορά στο +11 και βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στο Πρωτάθλημα! Ο Μανθάτης στο 91' το τελικό 2-0.
Ο Ολυμπιακός δεν πέρασε εύκολο απόγευμα με την 2η της βαθμολογίας Ξάνθη αλλά στο τέλος πήρε αυτό που ήθελε. Έχοντας κορυφαίο τον Σεμπά και τον Μάριν να ξεχωρίζει πήρε μία δύσκολη αλλά σπουδαία νίκη. Παραμένει για τα καλά η πίεση πάνω στον κόουτς Μπέντο, με τους ανθρώπους των Πειραιωτών να είναι πολύ προβληματισμένοι κυρίως από το α' μέρος. Το αυτογκόλ του Σβάρνα στο 48' ήταν αυτό έκανε το 1-0 για να έρθει ο Μανθάτης με ωραίο σουτ να κάνει το τελικό 2-0 στο 91'. Ήταν το πρώτο του τέρμα φέτος στην Λίγκα και 2ο συνολικά καθώς είχε σκοράρει και με Σπάρτη. Αποδοκιμασίες από μερίδα του κόσμου στο ημίχρονο και γιούχα σε Μπέντο από κάποιους φιλάθλους πριν την έναρξη του αγώνα.
ΜΕ ΜΑΡΙΝ ΒΑΣΙΚΟ Ο ΜΠΕΝΤΟ, ΜΕ 4-2-3-1 Η ΞΑΝΘΗ
Ο Μπέντο επέλεξε να ξεκινήσει το ματς με δύο δημιουργικούς του παίκτες και δυνατά του... όπλα. Δεκάρι ο Φορτούνης και εξτρέμ ο Μάριν. Η διάταξη των Πειραιωτών: κίπερ Καπίνο, στόπερ οι Βιάνα και Ρέτσος και άκρα άμυνας με Φιγκέϊρας και Ντε Λα Μπέγια. Στο κέντρο οι Μιλιβόγεβιτς και Ανδρούτσος, επιτελικός ο Φορτούνης, "φτερά" με Σεμπά και Μάριν και φορ ο Ιντέγε.
Οι 11 της Ξάνθης: Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Τριάδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Γουάλας, Ράνος, Λάζιτς, Σβάρνας και Καμαρά. Με σχήμα 4-2-3-1 ο Λουτσέσκου σε αυτό το ματς.
ΠΡΩΤΗ ΑΠΕΙΛΗ ΜΕ ΣΕΜΠΑ
Στο 1ο μόλις λεπτό ο Ολυμπιακός είχε φάση με τον Σεμπά με ωραία κίνηση και σουτ λίγο άουτ. Η Ξάνθη επιχείρησε να απειλήσει στην συνέχεια με στημένες μπάλες. Στο 12' ο Μάριν είχε ένα αρκετά καλό σουτ άουτ μετά από ωραία συνεργασία Ανδρούτσου και Σεμπά.
ΤΟ 0-0 ΠΟΥ ΑΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 45ΛΕΠΤΟ
Με βάση τις φάσεις του α' μέρους το 0-0 αδικεί την ομάδα της Ξάνθης. Ο Ολυμπιακός έχοντας τον Φορτούνη σε κακή ημέρα και με προβλήματα ανάπτυξης δέχθηκε τουλάχιστον δύο κλασικές φάσεις για γκολ από την Ξάνθη. Στο 32' ο Λάζιτς έβγαλε σε εξαιρετική θέση τον Βασιλακάκη που έχασε απίστευτο τετ α τετ. Οι Ακρίτες όμως είχαν και άλλες καλές στιγμές.
Προς το τέλος του α' μέρους και συγκεκριμένα στο 41' υπήρξε ακόμα μία διπλή χαμένη ευκαιρία. Σέντρα Τριάδη που έβγαλε καίρια ο Καπίνο. Στην συνέχεια ένα σουτ του Λουσέρο βγήκε ελάχιστα άουτ. Το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με αποδοκιμασίες από μερίδα του κόσμου. Θυμίζουμε πως στην εκφώνηση της αρχικής ενδεκάδας του Ολυμπιακού ένα κομμάτι του κόσμου και των οργανωμένων αποδοκίμασε τον Μπέντο.
ΤΟ 1-0 ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕΜΠΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΣΒΑΡΝΑ
Στο 48' ο Σεμπά πολύ απλά το πήρε πάνω του. Μπήκε στην μικρή περιοχή, έκανε μία κοφτή ντρίμπλα, πέρασε δύο παίκτες και σούταρε με την μπάλα να έχει βρει στον Σβάρνα προτού πάει στα δίχτυα. Έτσι έγινε το 1-0. Στο 61' υπήρξε διπλή φάση για τον Ολυμπιακό και δυνατότητα για γκολ με δύο σουτ του Ανδρούτσου και μία προσπάθεια Ιντέγε που πέρασε έξω. Η Ξάνθη απείλησε ξανά στο 65' από πλαγιοκόπηση και σουτ του Μπαξεβανίδη που έβγαλε δύσκολα ο Καπίνο.
ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΜΑΝΘΑΤΗ
Στο 69' υπήρξαν έντονες ερυθρόλευκες διαμαρτυρίες για πέναλτι πάνω στον Μανθάτη από τον Ζίβκοβιτς. Μία στιγμή όπου ο κίπερ των Ακριτών φάνηκε να βρίσκει τα πόδια του νεαρού άσου. Στην συνέχεια του β' μέρους και γενικότερα στα λεπτά που απέμειναν για να παιχθούν δεν έγινε η πολύ μεγάλη φάση.
ΤΟ 2-0 ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΘΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΜΕ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Στο 91ο λεπτό ο Ντε Λα Μπέγια έκανε την σέντρα, ο Καρντόσο την κεφαλιά που αποκρούστηκε και μετά ο Μανθάτης που ερχόταν από πίσω έκανε ένα ωραίο και σκαστό σουτ για το 2-0. Το τέρμα του ήταν το πρώτο του φετινό στο πρωτάθλημα. Ακολούθως και μετά το τέλος του αγώνα ο Νικολάου πήγε και αγκάλιασε τον φίλο του και σκόρερ Μανθάτη καθώς και τους συμπαίκτες του. Προηγουμένως και ο Μιλιβογεβιτς και ο Ρετσος είχαν αγκαλιάσει τον μικρό.
MAN OF THE MATCH: Σεμπά. Από τα δικά του πόδια βγαίνει η φάση του γκολ και ας έχει βρει τον Σβάρνα και χρεώνεται ως αυτογκόλ. Συνολικά ξανά ο Βραζιλιάνος προσπάθησε πολύ.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Μάριν πάλεψε αισθητά. Έδειξε ζήλο και διάθεση και είχε φάσεις που είτε έβγαλε ο ίδιος είτε τις δημιούργησε. Καλός και ο σκόρερ Μανθάτης.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Φορτούνης και μαζί και ο άξονας του Ολυμπιακού. Ειδικά στο α' μέρος δεν είχαν καθόλου καλή εικόνα. Εδώ μπαίνει και ο Σβάρνας για την συμμετοχή του στο 1ο ερυθρόλευκο γκολ.
Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Βασιλακάκη. Στην φάση του 32' όπου βγαίνει απέναντι στον Καπίνο και δεν μπορεί να σκοράρει.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Υπήρξαν λάθη και επίμαχες φάσεις από το σημερινό ματς. Και για τις δύο ομάδες με αποκορύφωμα το πέναλτι που ζητάει ο Ολυμπιακός. Δύο λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ για την Ξάνθη στο α' μέρος και λάθη στο πειθαρχικό κομμάτι και σε κάρτες όσον αφορά φάσεις σε βάρος των Ακριτών (σ.σ. που έπρεπε να δοθούν υπέρ Ολυμπιακού δηλαδή). Υπάρχει επίσης η φάση του 69' που θα συζητηθεί πολύ. Το πέναλτι που ζητάει ο Ολυμπιακός στην φάση του Μανθάτη με τον Ζίβκοβιτς σε μία στιγμή που ο κίπερ των Ακριτών φαίνεται να έχει βρει χαμηλά τα πόδια του νεαρού με τα χέρια του.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός είχε ξανά σημαντικά προβλήματα και σε επίπεδο ανάπτυξης και από την άποψη της σωστής κάλυψης χώρων στο α' μέρος. Ένα ακόμα χαμένο ημίχρονο για τους ερυθρόλευκους απέναντι σε μία καλή ομάδα όπως η Ξάνθη. Στην επανάληψη την... παρτίδα έσωσε ο Σεμπά και ενώ οι Πειραιώτες βελτίωσαν αρκετά την εικόνα τους και έκαναν στο 91' και το σκορ 2-0. Για τους πρωταθλητές το πλέον σημαντικό είναι η κατάκτηση της νίκης και ότι αύξησαν ξανά την διαφορά από τους διώκτες τους.
Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Βιάνα, Ρέτσος, Φιγκέιρας, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Ανδρούτσος (84’ Καμπιάσο), Φορτούνης, Μάριν (67’ Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε (81’ Καρντόσο)

Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Τριάδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Γουάλας, Ράνος (86’ Κώστας), Λάζιτς, Σβάρνας (74’ Παπαγεωργίου), Καμαρά (67’ Σολτάνι)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα