Η κωμωδία με τα πέναλτι

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Η κωμωδία με τα πέναλτι

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τις διαιτησίες της τελευταίας αγωνιστικής.

Βλέπεις τα χάϊλαϊτς της τελευταίας αγωνιστικής στο συνδρομητικό κανάλι και δεν ξέρεις αν πρέπει να βάλεις τα γέλια η, τα κλάματα για τη διαιτησία.

Μιλάμε για πραγματικά κωμικές η, πραγματικά τραγικές, όπως θέλει ο καθένας τις βλέπει, αποφάσεις, σε τουλάχιστον τρία παιχνίδια και σε περιπτώσεις πέναλτι. Και δεν μνημονεύω καν το παιχνίδι Αστέρα-Ολυμπιακού και τις αποφάσεις του Κύζα και του επόπτη Μερκενίδη…

Ο Καραντώνης στο Παναθηναϊκός-Πλατανιάς δίνει ένα πέναλτι που δεν υπάρχει ποτέ των ποτών, στο 0-0 (στο 00,15 εδώ http://gazzetta.novasports.gr/VideoId/40109/)! Κι όχι μόνο αυτό. Ο ίδιος ο Καραντώνης αφήνει να εξελιχθεί στο β΄ ημίχρονο μία φάση, που κατέληξε σε τετ α τετ του Μπεργκ, ενώ δύο δευτερόλεπτα πριν ο Βλαχοδήμος έχει κτυπήσει στο πρόσωπο τον Μουνάφο (03,10)! Και η διαιτητική παρωδία έχει και τρίτο κομμάτι, αφού ο επόπτης Δουδούμης σταματάει τον Γιακουμάκη με ανύπαρκτο οφσάϊντ ενώ είχε βγει φάτσα με τον Βλαχοδήμο (02,50).

Ο Παπαπέτρου στο Παναιτωλικός-ΑΕΚ εκτέθηκε ανεπανόρθωτα με το πέναλτι μαρς που δεν έδωσε εις βάρος του Μπάργκα (στο 02,25 εδώ http://gazzetta.novasports.gr/VideoId/40060/), σε φάση που θα σήμαινε και την αποβολή του γκολκίπερ της ΑΕΚ, που είχε κάνει νωρίτερα κι άλλο πέναλτι (και που γενικά απέτυχε παταγωδώς να διαχειριστεί τη φανταστική εμφάνιση του στη Λεωφόρο)!

Ο Αρετόπουλος στο Ξάνθη-Ηρακλής δίνει άλλο πέναλτι φάντασμα υπέρ της Ξάνθης, ενώ κέρδιζε ο Ηρακλής 0-1. Ούτε έμμεσο φάουλ δεν υπήρχε (στο 00,48 εδώ http://gazzetta.novasports.gr/VideoId/40066/).

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι εντελώς συμπτωματικά όλα τα λάθη ήταν υπέρ του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και της Ξάνθης, η οποία μαζί με τον Παναθηναϊκό είναι οι πρώτες ομάδες στα κερδισμένα πέναλτι. Μόλις πριν λίγες ημέρες, παρεμπιπτόντως, στο Αστέρας-ΑΕΚ, ο Στυλιαράς δεν είχε δώσει άλλο πεντακάθαρο πέναλτι σε χέρι του Γκάλο.

Πραγματικά περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την «αντίδραση» των κυρίων Τριτσώνη και Κουκουλάκη επί των όσων είδαμε στην τελευταία αγωνιστική. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι στο πνεύμα του δικαίου.

Απλά να παρατηρήσω ότι ο επόπτης Δόσης είναι εκτός ορισμών για εφτά αγωνιστικές (!) στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής, ενώ δεν έχει οριστεί ούτε καν στο Κύπελλο, επειδή είχε κάνει λάθος υπόδειξη οφσάϊντ στο εκπληκτικό ψαλιδάκι-γκολ του Ιντέγε, στο Ολυμπιακός-Λεβαδειακός στις 4 Δεκεμβρίου.

Κι είμαι βέβαιος ότι η επιλογή των Τριτσώνη, Κουκουλάκη να τον αποκλείσουν από κάθε ορισμού Σούπερ Λιγκ και Κυπέλλου δεν έχει να κάνει με το ότι επρόκειτο για το μοναδικό λάθος που έκανε διαιτητής η, επόπτης υπέρ του Ολυμπιακού, από τότε που οι ίδιοι ανέλαβαν την ΚΕΔ, δηλαδή εδώ και 2,5 μήνες.

Προς αποφυγή δε κάθε παρεξήγησης, ούτε ειρωνεύομαι, ούτε τίποτα. Εγώ, όπως έχω ξαναγράψει, είμαι καλόπιστος απέναντι στην ΚΕΔ.

Επίσης αξίζουν συγχαρητήρια στον διαιτητή Πουλημά, που στην Τούμπα, στο ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός, μέσα σε 12 λεπτά, από το 31΄ ως το 43΄ έβγαλε πέντε κίτρινες κάρτες στους τέσσερις αμυντικούς του Λεβαδειακού, Μουλόπουλο, Ουόν, Μεντί (αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη), Μιλιάζες.

Μάλιστα οι τρεις κίτρινες ήταν στο 36’, το 37’ και το 39’! Ο άνθρωπος έγραψε ρεκόρ .

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.