ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός 3-0

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός 3-0

bet365

Μπήκε αλλαγή και σε 9΄ πέτυχε δύο γκολ και... κλείδωσε το ματς! Ο Φακούντο Περέιρα (2) και ο Λέο Μάτος βρήκαν δίχτυα κι ο ΠΑΟΚ έφτασε εύκολα στο 3-0 επί του Λεβαδειακού, που από το 43' έπαιζε με 10!

Στο προ δύο εβδομάδων ματς στη Λιβαδειά ο «Δικέφαλος» είχε 22 τελικές προσπάθειες και λυτρώθηκε από το γκολ του Δημήτρη Πέλκα έξι λεπτά πριν από τη λήξη. Σήμερα στην άδεια (ήταν δεν ήταν 5.000 κόσμος) Τούμπα, παρόντος στις κερκίδες και του νέου μεταγραφικού αποκτήματος, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε πέντε σουτ προς την εστία του Ναμάσκο στα πρώτα 20 λεπτά μέχρι να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Μετά και την αποβολή του Μεντί (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) στο 43’ και το αριθμητικό πλεονέκτημα, με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Φακούντο Περέιρα, ο ΠΑΟΚ έφτασε εύκολα και άνετα στο τελικό 3-0.

Οσο για την συζήτηση που άνοιξε (σιγά μην δεν άνοιγε….) στα πέριξ της Τούμπας, «Περέιρα ή Αθανασιάδης ή Κουλούρης» ή και γω δεν ξέρω ποιος, καλό θα είναι όλοι να δουν το πόσο πολύ χάρηκε ο δεύτερος (και όλη η ομάδα) τα δύο γκολ που σημείωσε ο Αργεντινός στο αποψινό παιχνίδι.

ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ Ο ΙΒΙΤΣ

Με αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κυπέλλου κόντρα στον Παναιτωλικό, αλλά με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα που αγωνίστηκε και εναντίον του ΠΑΣ παρέταξε την ομάδα του ο Βλάνταν Ίβιτς.

Ο Παναγιώτης Γλύκος (με το περιβραχιόνιο του αρχηγού) ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι τέσσερις της άμυνας μπροστά του ήταν οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, σε ρόλο αμυντικού χαφ οι Κάνιας και Τσίμιροτ, ο Μπίσεσβαρ είχε το ρόλο του οργανωτή με τις περισσότερες μπάλες να περνούν από τα πόδια του, Κάμπος δεξιά, Πέλκας αριστερά και Αθανασιάδης στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος, στο δεύτερο παιχνίδι του στον πάγκο του Λεβαδειακού, δεν είχε τον Βαγγέλη Μάντζιο στη διάθεσή του και παρέταξε την ομάδα από τη Βοιωτία με ένα «4-3-3», τον Ναμάσκο κάτω από τα δοκάρια, Μουλόπουλο, Μεντί, Ουόν, Μιλιάζες τετράδα στην άμυνα, Λάτσι, Κουλιμπαλί (μετά την αποβολή του Μεντί γύρισε και έπαιξε στο κέντρο της άμυνας), Μαχαίρα οι τρεις της μεσαίας γραμμής, Καλτσά και Γιακουμάκη στα δύο άκρα της επίθεσης και μοναδικό προωθημένο τον Βασιλείου.

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ Ο ΠΑΟΚ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ 45 ΛΕΠΤΑ

Στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ο «Δικέφαλος» αυτή τη φορά άνοιξε το σκορ. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έκανε αυτό που ξέρει και αυτό που πρέπει, βρήκε με μαγική μπαλιά τον Λέο Μάτος εντός περιοχής. Ο Βραζιλιάνος μπορεί «στα χαρτιά» να είναι αμυντικός, στην πράξη όμως, είναι από τους καλύτερους… επιθετικούς! Με άψογο κοντρόλ της μπάλας και τελείωμα που θα ζήλευαν και σπουδαίοι στράικερ, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού κάνοντας το 1-0.

Οι Βοιωτοί στο 24' έκαναν την πρώτη τελική, με τον Καλτσά να κάνει το σουτ και να στέλνει τη μπάλα άουτ, προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, ωστόσο ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Βαρέλα (32’) και τον Ναμάσκο με σπουδαία επέμβαση να κρατάει το σκορ στο 1-0.

ΜΕ ΠΕΡΕΪΡΑ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ!

Ο Βλάνταν Ίβιτς έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Φακούντο Περέιρα στο 57’ (στη θέση του Πέλκα) και στη δεύτερη επαφή του με την μπάλα ο Αργεντινός σκόραρε! Η κερκίδα τον αποθέωσε πριν μπει στο γήπεδο και όρθια η Τούμπα χειροκρότησε το γκολ με το οποίο ο «Δικέφαλος» στο 60’ έκανε το 2-0. Το γκολ ξεκίνησε από τα πόδια του Μπίσεσβαρ. Ο Ολλανδός άλλαξε ταχύτατα την μπάλα με τον Κάμπος, έκανε την παράλληλη σέντρα από τα δεξιά και ο Περέιρα, που ήταν στην σωστή θέση, με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του Ναμάσκο.

Ο Αργεντινός βρήκε δίχτυα και στη δεύτερη φάση που πρωταγωνίστησε στο 76ο λεπτό κάνοντας το 3-0. Ο Κλάους είδε τον Ναμάσκο να τον νικάει σε καρφωτή κεφαλιά και ο Περέιρα ήρθε για να πετύχει με πλασέ το δεύτερο προσωπικό γκολ και τρίτο της ομάδας του

Ο MVP: Δύο επαφές δύο γκολ. Ο Φακούντο Περέιρα, αυτή τη φορά πήρε σημαντικό χρόνο συμμετοχής και σκόραρε δύο φορές στην αναμέτρηση.

Στο ύψος του: Τα δύο πρώτα γκολ του ΠΑΟΚ φέρουν φαρδιά πλατιά (σ’ ότι αφορά τη δημιουργία) την υπογραφή του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ο Ολλανδός είχε κέφια, έπαιξε σχεδόν πάντα στο σωστό χρόνο έχοντας στο μυαλό του περισσότερο να δημιουργήσει αντί να εκτελέσει με μακρινά σουτ.

Ο αδύναμος κρίκος: Ο Κάρλος Μιλιάζες έπαιξε για άλλη φορά με πολύ πάθος, αλλά σε πολύ λάθος χρόνους για τον Λεβαδειακό στερώντας μια επιλογή για τον Χριστόπουλο, που αναγκάστηκε να τον αντικαταστήσει στο β’ μέρος.

Το «στραγάλι»: Ο Πουλημάς ήταν πολύ καλός, όση κουβέντα κι αν έγινε για μια φάση, τη δεύτερη κίτρινη του Μεντί. Ο ρέφερι από την Κέρκυρα σωστά δεν άφησε το σκληρό παιχνίδι των Βοιωτών, που ξέφυγαν μετά το 1-0, σε λιγότερο από 20 λεπτά έδειξε έξι κίτρινες κάρτες και η δεύτερη κίτρινη κάρτα έφερε την αποβολή του Μεντί στο 43’. Με τις τάπες πάει πάνω στον Κάμπος, πέφτει δυνατά για να προλάβει και να μην κάνει πέναλτι.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Ο «Δικέφαλος» είχε ανάγκη τη νίκη, δεν υπήρχαν περιθώρια για άλλες εντός έδρας απώλειες βαθμών, κάτι που δεν συνέβη με τη νίκη και τους τρεις βαθμούς να προσφέρουν ανάσα στην ομάδα του Ίβιτς.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο (72’ Μαλεζάς), Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Πέλκας (57’ Περέιρα), Αθανασιάδης (77’ Μυστακίδης).

Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Μιλιάζες (64’ Καραχάλιος), Μεντί, Ουόν, Μουλόπουλος, Μαχαίρας, Κουλιμπαλί, Λάτσι (77’ Καψάσκης), Γιακουμάκης, Βασιλείου (68’ Γιουσούφ), Καλτσάς.

ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα