Μάκος: «Θα ήθελα να μείνω»

Gazzetta team
Μάκος: «Θα ήθελα να μείνω»

bet365

Ο Μάκος μίλησε για τον Χιμένεθ, το χθεσινό ματς με την ΑΕΚ αλλά και το μέλλον του στον Παναιτωλικό
Για το χθεσινό ματς με την ΑΕΚ, το ότι πέτυχε δύο γκολ ανήμερα των γενεθλίων του αλλά και την επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ στην Ενωση μίλησε ο Γρηγόρης Μάκος στον ΣΠΟΡ FM. Οπου και ανέφερε πως επιθυμεί να συνεχίσει στον Παναιτωλικό.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Για την πορεία του και το γεγονός πως χθες έγινε 30 ετών: «Όλοι ξέρετε τι σκέφτονται κάποιοι όταν φτάνουν σε αυτή την ηλικία. Εγώ, πάντως, νιώθω στα καλύτερά μου. Επειδή και χθες είχα τα γενέθλιά μου, και μίλησα με έναν συμπαίκτη μου στον Πανιώνιο, συγκεκριμένα με πήρε ο Μανώλης Σκούφαλης για να μου ευχηθεί, λέγαμε πώς πέρασαν δέκα χρόνια».
Για το στατιστικό τρία σουτ-τρία γκολ που έχει φέτος στο πρωτάθλημα: «Ναι, ισχύει. Φέτος ήταν η πρώτη φορά που ανέβηκα στα στημένα. Δεν έχω πετύχει ξανά δύο γκολ στην καριέρα μου. Για έναν μεσοαμυντικό παίκτη είναι πολύ σπάνιο να πετύχει δύο γκολ σε ένα παιχνίδι. Γενικά έχω να κατέβω σε στημένα από τον Πανιώνιο, ούτε στην ΑΕΚ δεν ανέβαινα».
Για εκείνους που τον κατηγορούν πως πανηγύρισε απέναντι στην ΑΕΚ: «Χθες έτυχε να είναι η ΑΕΚ και επειδή βρισκόμαστε σε μία δύσκολη θέση, παλεύουμε για τη σωτήρια μας και υπήρχε μεγάλη πίεση, έτσι μας βγήκε. Πανηγύρισα για την κόρη μου και την οικογένειά μου. Αν ο κόσμος της ΑΕΚ βλέπει κάτι άσχημο, δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Δεν έχω προκαλέσει ποτέ, ούτε στον Πανιώνιο, δεν θα κάτσω να απολογηθώ για αυτό. Μου δόθηκε η ευκαιρία και το αναφέρω. Με ρωτούν γιατί πανηγύρισα και άλλου τέτοιου είδους σχόλια. Έτσι είμαι σαν άνθρωπος, αν νιώθω κάτι θα το πω. Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι πικραμένος με την κατάσταση που περνάει ξανά. Δεν νιώθω τύψεις, επειδή δεν έχω προκαλέσει. Πραγματικά τώρα στα 30 νιώθω πιο ώριμος και καλά ποτέ».
Για την απομάκρυνση του Γιάννη Μαντζουράκη και τις νίκες που έρχονται μετά από αλλαγή προπονητή: «Συμφωνώ ότι ισχύει και με παραδείγματα, αλλά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Πέρσι που είχαμε ξανά αλλαγή προπονητή, τότε είχαμε χάσει και με μεγάλη διαφορά. Θέλαμε χθες το παιχνίδι οπωσδήποτε. Λέγαμε μεταξύ μας πως είμαστε η μοναδική ομάδα που χάνει αμαχητί. Έγινε στα Γιάννενα και στην Τρίπολη, που χάσαμε στα τελευταία λεπτά. Ήμασταν με την πλάτη στο τοίχο. Η πόλη του Αγρινίου ζει και αναπνέει για την ομάδα του Παναιτωλικού και θέλουν τον καλύτερο για εκείνη».
Για το θέμα της αποχώρησης του Φώτη Κωστούλα από την προεδρία της ΠΑΕ: «Όταν είσαι σε μία χώρα που ξέρεις τη γλώσσα και καταλαβαίνεις τα πάντα γύρω σου, εκλαμβάνεις διαφορετικά τα πράγματα. Έχω πει ότι η οργάνωση του Παναιτωλικού, για τα δεδομένα μιας ομάδας από την επαρχία, είναι πολύ καλή. Ο Πανιώνιος, για παράδειγμα, προπονείται και προπονούταν εδώ και εκεί. Το θέμα είναι να νιώθεις ασφάλεια και να έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου. Δεν έχω δει κάτι που να αλλάξει την αίσθηση που υπάρχει για εκείνον. Η παρουσία του στα αποδυτήρια και η οικονομική ασφάλεια που υπάρχει είναι μοναδική. Τα πράγματα δεν είναι το ίδιο στο ποδόσφαιρο με το παρελθόν. Ο κ. Κωστούλας παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια. Αν θέλει να πουλήσει την ομάδα, είναι δικό του κομμάτι. Πάντως, δεν έχουν επηρεαστεί τα αποδυτήρια».
Για το θέμα των διορισμών στο Δημόσιο: «Μου το είπαν προχθές και νόμιζα πως μου έκαναν πλάκα. Δεν περίμενα να γίνει. Ποδοσφαιριστής ήθελα να γίνω και το μετά είναι ένα άλλο κομμάτι. Δεν είναι τα δεδομένα τα ίδια για όλους. Αποφάσισα να δώσω σε κάποιον άλλο τη δική μου θέση. Αυτό που έγινε, το έκανα μόνο και μόνο για να μην χαθεί και να την πάρει κάποιος που την έχει ανάγκη. Για εμένα ισχύει αυτό, δεν με απασχολεί τι θα κάνουν οι άλλοι. Δεν είχα ποτέ ως στόχο μία θέση στο Δημόσιο. Από το 2007 – 2008 εγώ το έκανα μόνο και μόνο για αυτό το λόγο.
Δεν είμαι στη φάση ότι θα σταματήσω το ποδόσφαιρο ή μετά θα κάνω κάτι άλλο. Και εγώ περνάω δύσκολα, και η οικογένειά μου είναι σε κακή κατάσταση. Και πρόσφατα έχασα τον πατέρα μου και θα μπορούσα να πάρω τη θέση και να βοηθάω τη μητέρα και τον αδερφό μου. Ξέρετε κάτι, επειδή σαν άνθρωπος δεν είμαι έτσι, δεν ζω στον δικό μου κόσμο. Είμαι έτσι σαν χαρακτήρας δεν σκέφτομαι έτσι. Βλέπω ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα. Το έκανα μόνο και μόνο να μην χαθεί η θέση. Προτιμώ να χαθεί η θέση αντί να ζω σε μία κοινωνία που θα είμαι δακτυλοδεικτούμενος».
Για το μέλλον του και αν θα μείνει στον Παναιτωλικό: «Εννοείται πως θα ήθελα να μείνω και μου αρέσει η περιοχή εδώ, από τη στιγμή που μου παρέχει ασφάλεια».
Για την ομάδα που ξεχώρισε στον α’ γύρο του πρωταθλήματος: «Κάθε σαββατοκύριακο βλέπω ότι οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να κερδίσει οπουδήποτε. Σαν ομάδα και αποτέλεσμα βλέπω μία αποτελεσματική Ξάνθη και τον αξιόμαχο Πανιώνιο αλλά υπάρχουν και ο Ατρόμητος και ο Αστέρας. Ο Πανιώνιος είναι μία πολύ καλά οργανωμένη ομάδα και παρά τις αποχωρήσεις δείχνει πως ξέρει να παίρνει αποτελέσματα».
Για την επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ: «Όσο τον έζησα ήρθε και μας βοήθησε πραγματικά. Πήραμε έναν τίτλο μετά από χρόνια, ένα Κύπελλο Ελλάδας. Έφερε δικούς του ανθρώπους στην ομάδα και είχαμε και από εκείνους σημαντική βοήθεια. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά παραμένει πολύ μεγάλη ομάδα και έχει αυξημένες απαιτήσεις μετά την πορεία που έκανε στη Β’ Εθνική. Πήρε το Κύπελλο με την επιστροφή της και ξαφνικά τους κόπηκαν τα φτερά.
Πρέπει να κοιτάξει την ψυχολογία, να περάσει την ιστορία της ΑΕΚ και ήταν πολύ δεμένος με τον κόσμο. Θεωρώ ότι θέλει χρόνο και δεν γίνεται τίποτα από τη μια στιγμή στην άλλη. Είναι μία ομάδα με νεαρούς ποδοσφαιριστές, ενώ έχουν ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς όπως του Τσιγκρίνσκι και του Λέσκοτ. Αν ήταν σε καλύτερη κατάσταση το γήπεδο, θα δυσκολευόμασταν περισσότερο. Έχει επιλογές και βάθος στο ρόστερ, η ομάδα δεν είχε χρόνο να δέσει. Χθες ξαφνικά είχε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα. Δεν είναι μάγος να αλλάξει κάτι από τη μία στιγμή στην άλλη. Χρειάζεται και τη στήριξη της διοίκησης».
Για τον προπονητή που έμαθε τα περισσότερα στην καριέρα του: «Επειδή ξεκίνησα από πολύ μικρή ηλικία στον Πανιώνιο, θεωρώ ότι ο Λίνεν με βοήθησε αρκετά και μετά ο Μανόλο Χιμένεθ. Όταν ξεκινάς με κάποιον και κάνεις τα πρώτα σου βήματα, και σε εμπιστεύονται οι υπόλοιποι στη συνέχεια, ίσως να έβλεπαν κάτι. Με τον κ. Λίνεν πήγαμε και Ευρώπη δύο χρονιές. Εκεί έκανα το κάτι παραπάνω. Ήταν (ο Χιμένεθ) πολύ παθιασμένος προπονητής και είχε δεθεί με την ομάδα, του άρεσε να μαθαίνει την ιστορία της και δεν είχε τσαμπουκαλευτεί ποτέ με κάποιον…»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα