Φορ και γκολ, μάχες και λάσπες…

Φορ και γκολ, μάχες και λάσπες…

Φορ και γκολ, μάχες και λάσπες…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου διαφωνεί με όσους ήθελαν αναβολή των αγώνων λόγω λάσπης, ενώ τονίζει ότι μόνο με τον Πρίγιοβιτς δεν θα λυθεί το πρόβλημα στο γκολ.

Ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος, σήμερα παίζει και ο ΠΑΟΚ. Αρχικά να διαφωνήσουμε για κάτι…

Όσοι χθες έθεσαν θέμα αναβολής στα ματς που έγιναν, ξεχνούν κάτι βασικό… Το ποδόσφαιρο παίζεται σε ανοικτά γήπεδα, έτσι ώστε και ο καιρός να διαμορφώνει συνθήκες. Όπου λοιπόν «τσουλάει» η μπάλα, παίζεται ποδόσφαιρο…

Αλήθεια σε ποιον δεν άρεσαν οι χθεσινές μάχες; Δεν ήταν αυτό ποδόσφαιρο; Με βροχή, με μερικές λίμνες και με λάσπες! Με μάχες σώμα με σώμα…

Φυσικά και ο πιο ισχυρός και ο πιο ποιοτικός έχασε μερικά από τα πλεονεκτήματά του… Γιατί να μην τα χάσει όμως;

Ίσως και οι διαιτητές να είχαν πιο δύσκολο έργο με τόσες μονομαχίες. Ο Κύζας για παράδειγμα δεν γίνεται να παίρνει αυτή την απόφαση για τον Μάσα!

Διαφωνούμε κάθετα όμως στο ότι χθες δεν είδαμε ματσάρες…

Αυτό θα γράφω ακόμη κι αν έχουμε τα ίδια και στην Τούμπα, όπου ο δυνατός (στο παιχνίδι και όχι στο γκολ) ΠΑΟΚ παίζει σήμερα με τον ντεφορμέ Λεβαδειακό.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ έκανε μία μεταγραφή με τον Πρίγιοβιτς και χωρίς να μένω στο όνομα πρέπει να σημειώσω ότι…

Το πρόβλημα… γκολ στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει περίπτωση να ξεπεραστεί μόνο με τον Πρίγιοβιτς. Δεν θα ξεπερνιούνταν με κανέναν φορ από μόνο του…

Αν ο ΠΑΟΚ δεν πάρει γκολ από τα άκρα του, από τα «δεκάρια» του, από τα χαφ του, από τα στημένα του και περιμένει μόνο από τα γκολ του Πρίγιοβιτς, απλά θα διορθώσει λίγο το ποσοστό του και από ένα γκολ σε 11 τελικές θα το πάει 1/9 ή 1/10.

Που καταλήγουμε; Αν ο ΠΑΟΚ δεν πάρει και άλλους παίκτες με έφεση στο σκοράρισμα, σε άλλες θέσεις δηλαδή, τότε δεν γίνεται να ξεπεραστεί αυτό το τεράστιο ζήτημα που αντιμετωπίζει, το οποίο όπως φυσικά γράψαμε δεκάδες φορές δεν λύνεται στην προπόνηση… Αυτό πληρώνεται.

* Χθες είδαμε και ένα σπουδαίο παιχνίδι μπάσκετ. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε με μια καλύτερη από αυτόν ομάδα και έχασε στο τέλος με τρεις πόντους. Η έκτη του Γερμανικού πρωταθλήματος Όλτενμπουργκ (πέντε θέσεις πάνω από την ομάδα της Φρανκφούρτης που κέρδισε τον Άρη) κέρδιζε τον ΠΑΟΚ με 21 πόντους. Το ματς έφθασε στους 16 εφτά λεπτά πριν το τέλος και εκεί είδαμε, για πολλοστή φορά την αντίδραση του ΠΑΟΚ. Μίας ομάδας με μικρό -σχετικά- ταλέντο, ομάδα που έμεινε με τρεις Αμερικανούς, σύνολο όμως που δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι δεν παλεύει!

Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ πίεσε τόσο που οι Γερμανοί δεν περνούσαν το κέντρο! Αν δεν έχανε ο Δικέφαλος 12 βολές και αν ήταν πιο προσεκτικές δύο-τρεις επιλογές από Τσόχλα, Μακ Φάντεν και Κόνιαρη (ο πλέον δικαιολογημένος στα λάθη του) τότε θα μιλούσαμε για ΤΗΝ ανατροπή!

* Κάτι τελευταίο ποδοσφαιρικό… Ποιος θα μπορούσε να μας αναλύσει το φετινό πλάνο της ΑΕΚ;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.