Λάτσιο - Τζένοα 4-2

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Λάτσιο - Τζένοα 4-2

bet365

Η Τζένοα το πάλεψε αλλά η Λάτσιο τη νίκησε με 4-2 και πήγε στους προημιτελικούς του Coppa Italia, όπως και η Τσεζένα που έκανε την έκπληξη επί της Σασουόλο (1-2).

Το ματς στο Olimpico άρχισε με την Λάτσιο να πλησιάζει στο γκολ στο 6' με το σουτ του Παρόλο και τελικά να το πετυχαίνει στο 20' με το κοντινό πλασέ του Τζόρτζεβιτς, μετά την ασίστ του Φελίπε Αντερσον (1-0). Οι Ρωμαίοι είχαν στα επόμενα λεπτά δύο ευκαιρίες με τους Λομπάρντι (21') και Πάτρικ (25'), για να κερδίσουν πέναλτι στο 28' σε μαρκάρισμα του Ορμπάν στον Τζόρτζεβιτς. Ο Φελίπε Αντερσον, όμως, που ανέλαβε την εκτέλεση, νικήθηκε από τον Λαμανά (μπλόκαρε). Μικρό το κακό για τους Λατσιάλι, αφού στο 31' ο Χεντ με ωραίο σουτ εκτός περιοχής έγραψε το 2-0.

Ολα έδειχναν εύκολα για την ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι αλλά αυτό προφανώς το πίστεψαν και οι παίκτες του, με συνέπεια να δουν ότι τα εύκολα μπορούν να γίνουν δύσκολα... Στο 41' ο Πινίγια με ωραία προσπάθεια με το αριστερό εντός περιοχής, αν και μάλλον υπήρχε οφσάιντ, μείωσε σε 2-1 και μέχρι να καταλάβουν οι γηπεδούχοι τι γίνεται, ήρθε και το 2-2 με τον Πάντεφ! Εχοντας, πλέον, την ψυχολογία με το μέρος της, η Τζένοα πήγε για την ολική ανατροπή στο 66' αλλά η μπάλα βρήκε δοκάρι στο ωραίο σουτ του Οκάμπος από το ύψος της περιοχής. Ηταν η φάση στην οποία, ουσιαστικά, κρίθηκε το ματς...

Λίγα λεπτά μετά, στο 71', ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς κοντρόλαρε με το στήθος και εκτέλεσε αμέσως, από καλή θέση για το 3-2, για να ακολουθήσει το 4-2 στο 75' με το σουτ του Ιμόμπιλε, μετά την συνεργασία με τον Λουκάκου, από το ύψος της περιοχής! Οι Ροσομπλού δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, οι Λατσιάλι ήλεγχαν εύκολα την κατάσταση και πήρα το εισιτήριο για τους «8», όπου θα αντιμετωπίσουν σε μονό αγώνα στο Meazza την Ιντερ στις 31 του μήνα.

Εξω η Σασουόλο!
Υποδεχόμενη την Τσεζένα, η Σασουόλο ήταν το φαβορί για την πρόκριση και το γκολ του Πελεγκρίνι στο 4', με κοντινό πλασέ, έδειχνε να απλοποιεί περισσότερο τα πράγματα. Εδειχνε... Γιατί τα πράγματα εξελίχθηκαν πώς διαφορετικά. Οι Νεροβέρντι είχαν αρκετές φάσεις για να βάλουν το δεύτερο γκολ και να καθαρίσουν, δεν το έκαναν και τελικά το πλήρωσαν στο φινάλε. Στο 81' η Τσεζένα ισοφάρισε με το πέναλτι του Σιανό και στο 85' ο Λαρίμπι ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την αντεπίθεση, κάνοντας το 1-2! Αποτέλεσμα που στέλνει την Τσεζένα στους «8», όπου θα αντιμετωπίσει σε μονό αγώνα, εκτός έδρας, όποιον περάσει από το Ρόμα-Σαμπντόρια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα