Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 0-0 (vid)

Αντώνης Σαούλης
Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 0-0 (vid)

bet365

Στον... βούρκο της Τρίπολης ο Ολυμπιακός αν και έπαιζε από το 60' με παίκτη παραπάνω (λάθος η 2η κίτρινη στον Μάσα σε φάση που δεν υπάρχει ούτε πέναλτι), δεν κατάφερε να φύγει νικητής κόντρα στον Αστέρα (0-0) που έπεσε πάνω στον Λεάλι!

Βλέποντας τον αγωνιστικό χώρο και την βροχή που έπεφτε στην Τρίπολη δύσκολα θα περίμενε κάποιος πως θα έβλεπε ένα θεαματικό παιχνίδι, με φάσεις και γκολ. Εάν εξαιρέσουμε το τελευταίο σκέλος (τα γκολ δηλαδή), τότε θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στις δύο ομάδες για την προσπάθεια που έκαναν σ' ένα πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Γιατί όντως στην Τρίπολη χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες αλλά πρωταγωνιστές ήταν οι τερματοφύλακες.

Λεάλι (κυρίως) και Ντοναρούμα κράτησαν το μηδέν σ' ένα παιχνίδι με αρκετή ένταση, πολλές φάσεις, σπουδαίες επεμβάσεις, αποφάσεις από τον διαιτητή που χωρούν αμφισβήτηση αλλά τελικά... 0-0. Βαθμός σημαντικός για τον Αστέρα Τρίπολης ο οποίος συνεχίζει το θετικό του σερί μέσα στο 2017 και δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία για τον Ολυμπιακό μετά τον Πλατανιά.

ΜΑΣΑ VS ΛΕΑΛΙ
Ηταν στραβός ο... καιρός, ήρθαν και η πτώση του ρεύματος! Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να ξεκίνησε στην ώρα του αλλά τελείωσε αρκετά λεπτά αργότερα. Ο λόγος; Στο πρώτο κόρνερ του Αστέρα έπεσε η τάση του ρεύματος στους προβολείς με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή. Με τον αγωνιστικό χώρο να γίνεται χειρότερος κάθε λεπτό που περνούσε και την βροχή να μην σταματά ουδείς μπορούσε να προβλέψει ότι θα βλέπαμε ένα ματς με φάσεις. Κι όμως. Η ομάδα της Τρίπολης μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό. Και το έκανε.

Στο πρώτο 25λεπτο βλέπαμε μια προσωπική μονομαχία Μάσα-Λεάλι. Ο Αργεντινός του Αστέρα Τρίπολης απειλούσε και ο Ιταλός γκολκίπερ σταματούσε. Σπουδαίες επεμβάσεις στο 21' (τετ-α-τετ) και στο 23' (πολύ δύσκολο σουτ του Μάσα) κράτησαν το μηδέν στην εστία του Ολυμπιακού ο οποίος αντέδρασε. Και με τον Ιντέγε, αλλά κυρίως με τον Σεμπά αλλά το πλασέ του το έδιωξε σε κόρνερ ο Ντοναρούμε. Φάση για το πρώτο ημίχρονο; Αυτή στο 44' όταν και ο Φορτούνης έπεσε μέσα στην μεγάλη περιοχή, ο Κύζας του έδειξε την κίτρινη κάρτα για θέατρο με τους «ερυθρόλευκους» να διαμαρτύρονται για πέναλτι.

ΑΛΛΑΓΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΩΝ, ΤΡΟΜΕΡΟΣ Ο ΙΤΑΛΟΣ
Οι αλλαγές των δύο προπονητών στην ανάπαυλα δεν άλλαξαν κάτι. Ο Μπέντο αντικατέστησε τον Μανθάτη (τραυματίας, από το μαρκάρισμα του Ιγκλέσιας με τον Ολυμπιακό να ζητάει δεύτερη κίτρινη) με τον Καμπιάσο και ο Ελευθερόπουλος τον κουρασμένο Στανισάβλιεβιτς με τον Καλτσά.

Οι ισορροπίες στο ματς άλλαξαν στο 60' όταν και ο Μάσα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη (για θέατρο κι αυτός με τον Αστέρα να διαμαρτύρεται) αλλά όχι και η εικόνα του αγώνα. Ναι μεν οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν περισσότερο στο μισό του Αστέρα αλλά η ομάδα της Τρίπολης είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Μανιά αλλά βρήκε απέναντί του τον Λεάλι. Στο 68' ο Ιταλός κάνει την απόκρουση του αγώνα και στο 79' στέκεται σωστά στην θέση του για το σουτ του Ελληνα επιθετικού.

Ο Ολυμπιακός είχε τις δικές του ευκαιρίες. Και με τον Ιντέγε στο 46' (κακή κεφαλιά από τον Νιγηριανό) και με τον Φορτούνη στο 48' (απευθείας εκτέλεση φάουλ η μπάλα πέρασε λίγο άουτ) και με τον Καρντόζο στο 67' που έστειλε την μπάλα από την μικρή περιοχή ψηλά άουτ. Αλλά η πιο σπουδαία ήταν στο 72' στο φάουλ του Μιλιβόγεβιτς με την μπάλα να βρίσκει στο κεφάλι του Ιντέγε αλλά να την διώχνει τελευταία στιγμή ο Ντοναρούμα.

Ηταν μια ωραία... λασπομαχία στην Τρίπολη (γιατί ποδόσφαιρο δεν ήταν) με αρκετές φάσεις, χωρίς γκολ με τις δύο ομάδες να παίρνουν τον έναν βαθμό της ισοπαλίας.

MVP: Λεάλι. Είπε «όχι» σε τουλάχιστον έξι πολύ δύσκολες φάσεις για τον ίδιο. Σ' ένα πολύ κακό αγωνιστικό χώρο ο Ιταλός γκολκίπερ έκανε με διαφορά την καλύτερή του εμφάνιση στην Ελλάδα.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μάσα. Εχει χάσει σπουδαίο τετ-α-τετ στο 21' και αποβάλλεται και στο δεύτερο ημίχρονο αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ντοναρούμα. Κι αυτός όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του αντέδρασε σωστά. Και στο σουτ του Σεμπά στο πρώτο ημίχρονο αλλά και στην πολύ δύσκολη φάση στο 72' με το φάουλ του Μιλιβόγεβιτς.
Η ΓΚΑΦΑ: Η απόφαση των διαιτητών (και στα παιχνίδια στα Γιάννενα και Αγρίνιο) να γίνει το παιχνίδι. Εκτός του ότι «έπαιζαν» με την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών οι δύο ομάδες απλά δεν μπορούσαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Για την ακρίβεια δεν ήταν ποδόσφαιρο.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Πολλά παράπονα για την διαιτησία του Κύζα και από τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για την φάση του Φορτούνη στο πρώτο ημίχρονο (τιμωρήθηκε με κίτρινη για θέατρο ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ζητάνε πέναλτι) αλλά και το επικίνδυνο παίξιμο του Ιγκλέσιας στον Μανθάτη (για δεύτερη κίτρινη). Από τον Αστέρα στέκονται στην φάση του Μάσα ο οποίος επίσης τιμωρήθηκε με κίτρινη για θέατρο αλλά ήταν η δεύτερη κι αποβλήθηκε.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Δεύτερη σερί εκτός έδρας ισοπαλία για τον Ολυμπιακό μετά το 2-2 με τον Πλατανιά στην Κρήτη. Δεν μπορεί να γίνει σπουδαία κριτική για το συγκεκριμένο ματς μιας και ο αγωνιστικός χώρος δεν βοηθούσε τις δύο ομάδες για ποδόσφαιρο. Οσο για τον Αστέρα; Το 2017 παραμένει γούρικο για την ομάδα της Τρίπολης. Δύο νίκες και μια ισοπαλία για την ώρα στο πρωτάθλημα στα τρία ματς που έχει δώσει.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Μπέρτος, Σελίν, Χαμντανί, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Φαρίνια (64' Κώτσιρας), Μάσα, Στανισάβλιεβιτς (46' Καλτσάς), Τσουκαλάς, Μανιάς (83' Ιωαννίδης)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Βιάνα, Ρέτσος, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Ανδρούτσος (81' Ελιουνούσι), Φορτούνης (66' Καρντόζο), Σεμπά, Μανθάτης (46' Καμπιάσο), Ιντέγε

Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 0-0 (0-0)
Super League Ελλάδα 2016-17 / 16η Αγωνιστική
Γήπεδο: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»
Διαιτητής: Γ. Κύζας (Δράμας)
Βοηθοί: Κ. Χασάν (Ξάνθης), Κ. Μερκενίδης (Μακεδονίας)
Αναπληρωματικός: Σπ. Σελίμος (Λακωνίας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Μ. Καλαθενός (Δωδ/σου)
Κίτρινες: 28’ Ιγκλέσιας, 47’ Μάσα, 61’ Μάσα / 45’+ Φορτούνης, 90’+ Μιλιβόγεβιτς
Κόκκινες: 61’ Μάσα / -
Δοκάρια: - / -

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα