Ήταν μισός αλλά ήταν και στο -13!

Ήταν μισός αλλά ήταν και στο -13!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ήταν μισός αλλά ήταν και στο -13!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την διπλή ανάγνωση του 0-0 του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ, τον Ευαγγέλου, τον Μπάρκα και τον Λάζαρο!

Η ισοπαλία του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ έχει δύο αναγνώσεις. Η πρώτη, η καθαρά ποδοσφαιρική που λέει το εξής: Το «τριφύλλι» είχε οκτώ απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών! Βασικότατων! Δεν έφταναν οι απόντες για το Κόπα Άφρικα(Κουλιμπαλί, Γουακάσο, Εμποκού), δεν έφτανε ο... τουρίστας Ιμπάρμπο, δεν έφτανε ο τιμωρημένος Ζέκα. Τελευταία στιγμή έμειναν έξω Μολέδο, Κουτρουμπής και Μέστο!

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, λοιπόν, ήταν αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να παρατάξει μία ενδεκάδα που δεν θα χρησιμοποιούσε ούτε σε παιχνίδι προετοιμασίας. Ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός στο πρωτάθλημα ο 18χρονος Ευαγγέλου, δίπλα στον Τελάντερ που επέστρεψε πριν ένα μήνα μετά από οκτώ μήνες απουσίας. Δεξί μπακ έπαιξε ο Νίκος Μαρινάκης, μέχρι πρότινος «παροπλισμένος» από τον Στραματσόνι.

Επιλογές από τον πάγκο για να βάλουν σημαντικές παρεμβάσεις στο ματς δεν υπήρχαν(εξαίρεση ο Μπουμάλ που για ακόμη ένα ματς έμεινε στα ρηχά) και παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες από την αντίπαλό του, απειλήθηκε μοναχά μία φορά στο 3', είχε την τεράστια φάση με τον Βιγιαφάνιες για να ξεκολλήσει το ματς από το μηδέν και να πάρει το «τρίποντο» αλλά και εμφανή την διάθεση/θέληση να παίξει για την νίκη, έστω και αν το έκανε με τα μικρότερα δυνατά ρίσκα. Υπό αυτό το πρίσμα το πρόσημο για τον Παναθηναϊκό είναι θετικό.

Η δεύτερη ανάγνωση έχει να κάνει με την ουσία. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός βρισκόταν στο -13 από τον Ολυμπιακό. Το 2-2 στα Χανιά(πόσο πλάκα έχει να γκρινιάζει για την διαιτησία η ομάδα που ευνοείται συστηματικά και δια νόμου τα τελευταία είκοσι χρόνια επειδή ολοένα και περισσότερο τον σφυρίζουν 55-45 υπέρ του) του έδινε την ευκαιρία να πάρει το αθηναϊκό ντέρμπι και να μειώσει στο -10.

Όσο και αν τέτοιες διαφορές ανατρέπονται στην Ελλάδα μία φορά τα δεκαπέντε χρόνια, όσο και αν φαντάζει ουτοπικό να μιλάμε για διεκδίκηση του πρωταθλήματος με αυτά τα χάλια πάνω στο χορτάρι το τελευταίο τρίμηνο, το «τριφύλλι» ήταν, είναι και θα είναι υποχρεωμένο να κοιτάζει την διαφορά του από την κορυφή! Είτε για λόγους ουσίας, είτε για λόγους πρεστίζ. Και στην τελική, για τον Παναθηναϊκό είναι μονόδρομος να παίρνει κάθε ματς, είτε έχει δύο, είτε τρεις, είτε δεκατρείς απουσίες. Είτε ο Ολυμπιακός είναι στο +1 είτε στο +12! Υπό αυτό το πρίσμα το πρόσημο για τον Παναθηναϊκό είναι αρνητικό...

Το αποψινό 0-0 στην Λεωφόρο είχε τρεις πρωταγωνιστές και αξίζει να αναφερθούμε σε αυτούς, μιας και το ματς ήταν σε γενικές γραμμές χαμηλής ποιότητας, χωρίς ρυθμό, με πολλά λάθη, ένα δείγμα της μεγάλης εικόνας των δύο ομάδων στην σεζόν που «φωνάζει» για τα θέματα στην δημιουργία φάσεων...

1)Στέφανος Ευαγγέλου: Ο μικρός πήρε φανέλα βασικού για πρώτη φορά σε παιχνίδι πρωταθλήματος και απέδειξε ότι τα όσα λέγονται για εκείνον δεν είναι υπερβολές. Κάνει ένα «χοντρό» λάθος στην αρχή του παιχνιδιού, προϊόν του άγχους και της απειρίας του. Όχι μόνο δεν τον πήρε από κάτω στην συνέχεια, όπως εύκολα θα μπορούσε να γίνει με ένα 18χρονο ποδοσφαιριστή αλλά ήταν εξαιρετικός! Πρώτος και δυνατός στις μονομαχίες, σωστός τακτικά, θα μπορούσε να αποφύγει κάποια εύκολα λάθη στις μεταβιβάσεις αλλά η εμφάνισή του «γέννησε» ελπίδες. Μακάρι μέχρι το τέλος της χρονιάς να πάρει κι άλλες ευκαιρίες από τον Ουζουνίδη και να καθιερωθεί ως μία από τις πρώτες λύσεις στα μετόπισθεν...

2) Βασίλης Μπάρκας: Ο πορτιέρο της «Ένωσης» έκανε μία από τις πιο δύσκολες αποκρούσεις του φετινού πρωταθλήματος. Ναι, ο Βιγιαφάνιες θα μπορούσε να τελειώσει την φάση με συρτό πλασέ στην απέναντι γωνία, ναι πάντα ο παίκτης που χάνει μόνος του γκολ από το ύψος της μικρής περιοχής έχει την μεγαλύτερη ευθύνη. Ξαναδείτε, όμως, την φάση! Ο Μπάρκας πέφτει στην αριστερή του γωνιά αλλά έχει τεντώσει το δεξί του χέρι και σταματά την μπάλα που... ταξιδεύει για την γωνία της εστίας του! Πρόλαβε αργότερα τον Λέτο στο τετ-α-τετ, αφού τον είχε νικήσει και στο πρώτο μέρος. Τεράστιο ματς...

3)Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Για να είμαι ειλικρινής το χειροκρότημα της κερκίδας κατά την αντικατάστασή του δεν το περίμενα! Δεν έφυγε με τον καλύτερο τρόπο τον Ιανουάριο του 2013, είχε γίνει και η παρεξήγηση με το γνωστό πανηγυρισμό στην Ξάνθη με το... μαλλί(που δεν πήγαινε στους οπαδούς του Παναθηναϊκού), έχουν περάσει και τέσσερα χρόνια! Το χειροκρότημα ίσως να μην ήταν μόνο για την προσφορά του στο «τριφύλλι» αλλά και για το γεγονός πως είναι «συνδεδεμένος» με την ομαδάρα του 2010, με στιγμές κανονικού Παναθηναϊκού, με επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη! Πολύ ξεχωριστή στιγμή, πολύ ξεχωριστή και η αντίδραση του διεθνή άσου τόσο με την κίνηση του «ευχαριστώ από καρδιάς» όσο και με τις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς.

Ατομική αξιολόγηση: Βλαχοδήμος Ο. 7, Μαρινάκης 6, Χουλτ 5, Ευαγγέλου 6, Τελάντερ 6, Κουρμπέλης 7, Λουντ 5, Βλαχοδήμος Π. 6, Βιγιαφάνιες 5, Μπεργκ 4, Λέτο 5, Μπουμάλ 3.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.